38 asiaa jotka olen oppinut ensimmäisen 38 vuoden aikana

katri38vee

Täytän tänään 38 vuotta. Tajusin muutama päivä sitten taas kerran, että ”herranjumala, nythän mä olen jo aikuinen”. Enkä vain aikuinen vaan (varhais) keski-ikäinen! Kääk! Mitä on jäänyt käteen näistä ensimmäisestä 38 vuodesta?

 1. Kuinka huijaat sieniä metsässä (opittu lapsena Pikku Kakkosesta): kävele muina naisina eteenpäin, sitten pysähdy äkkiarvaamatta ja käänny niin nopeasti ympäri, etteivät sienet ehdi piiloutua sinulta.
 2. Kuohkean pullataikinan salaisuus: luo sitko siinä vaiheessa kun taikina on vielä ihan löysää. Eli sen jälkeen kun olet lisännyt puolen litran pullataikinaan ensimmäiset 3-5 dl vehnäjauhoja vatkaa taikinaa tehosekottajalla niin kauan, että taikina alkaa muuttua ”rihmaiseksi” reunoilta.
 3. Kun kampaaja ehdottaa ”kullan sävyjä” tai ”lämpimiä sävyjä” blondaukseen, kieltäydy jyrkästi, sillä lopputulos on kusenkeltainen.
 4. Akro Taikasieni puhdistaa melkein mihin tahansa ilman saippuaa (ja halvat jäljennökset ovat OK myös).
 5. Proteiini on laihduttajan paras ystävä: tuo nopeasti kylläisyyden, ehkäisee makeannälkää, kiihdyttää aineenvaihduntaa, poistaa nestettä.
 6. Pikalaihdutuskuurit eivät toimi. Pysyvästi laihtuminen vaatii elämäntaparemonttia.
 7. Selvännäkijöiden ennustukset eivät pidä minun kohdallani lainkaan paikkaansa (lukuunottamatta kesällä 2008 kuulemaani Niina Matildan ennustusta, että olen seuraavassa maaliskuussa raskaana — mikä saattoi olla itsensä toteuttavaa profetiaa).
 8. Olen ollut  — ja tulen olemaan — koko elämäni hyvä, ehjä ja täydellinen. En vain tajunnut sitä, koska luulin että olen (alhaisen mielentilan) ajatukseni, tunteeni ja toimintani.
 9. En voi olla onnellinen ihan koko ajan, mutta voin olla onnellinen hetkenä minä hyvänsä — olosuhteista riippumatta.
 10. Raskaudella ja synnytyksellä ei ole mitään tekemistä vanhemmuuden kanssa. Vanhemmuus alkaa kun saat lapsen syliisi ja todistajalausuntojen mukaan ei lopu koskaan.
 11. Voin huoletta ignoroida ajatuksia, joita ajattelen silloin kun oloni on jännittynyt, hermostunut, ahdistunut, jäykkä, kylmä, levoton jne. Ne ovat alhaisen mielentilan ajatuksia ja merkki siitä, että kehoni on jostain syystä hälytystilassa.
 12. Aitoa intuitiota kannattaa seurata. Jos syvältä sisältäni tuntuu kumpuavan vahva, vakaa ja levollinen tunne siitä, että minun kannattaa tehdä jotain, vaikken näe siinä mitään järkeä, se kannattaa tehdä. Näin päädyin Supercoach Academyyn, joka räjäytti tajuntani. (Huom! Jos tunteeseen liittyy paineen tunne, silloin tunnetta EI kannata seurata.)
 13. Rakkaus on ”vain” ajatus ja siksi neljän vuoden jälkeen voi olla vieläkin rakastuneempi ja enemmän lääpällään kumppaniinsa kuin suhteen alkuhuumassa.
 14. Synnytyksen jälkeen ”mestat” voivat olla kipeämmät kuin synnytyksen aikana.
 15. En ole hyvä äiti enkä huono äiti — olen vain äiti, joka korkeassa mielentilassa toimii fiksusti ja alhaisessa… ei ihan niin fiksusti.
 16. Mielenrauha on perustila, sinne pääsemiseksi ei tarvitse tehdä yhtään mitään.
 17. Vihreä pirkka-pesto on parempaa kuin mikä muu Suomessa myytävä pesto.
 18. Ennen kuin tilaat mitään ulkomailta netistä, googlaa aina tuotetta myyvän firman nimi ja ”coupon code” tai ”discount code”. Yllättävän usein saatat löytää voimassa olevan alennuskupongin ja säästää joskus jopa puolet tuotteen hinnasta.
 19. Melkein aina on edullisempaa varata hotellihuone hotellin omilta sivuilta tai lento lentofirman sivuilta. Tsekkaa ensin mitä hintaa esim. hotels.com tai ebookers.fi  tarjoaa, sen jälkeen käy vertaamassa hotellin tai lentoyhtiön sivuilla olevaa hintaa.
 20. Jos haluat vain edullisen ja luotettavan kulkuvälineen Losiin tai San Franciscoon, käytä Supercheap Car Rentalia.
 21. Tiedon määrää tärkeämpää on tiedon käytäntöön soveltaminen. Eli mieluummin testaa yhtä uutta ideaa tai neuvoa käytäntöön sen sijaan että luet sata vinkkiä ilman että kokeilet niistä yhtäkään.
 22. Paras markkinointivinkki ever (saatu Steve Chandlerilta): Serving not pleasing. Ihmiset maksavat siitä lisäarvosta, jonka tuotteeni tai palveluni heille tuottaa, ei siitä miten millainen ihminen olen. Jos mietin sitä, millaisen vaikutuksen teen asiakkaisiin, huomioni on miellyttämisessä, ei palvelemisessa. Todellinen markkinointi lähtee siitä, että uskon vilpittömästi tuotteeni tai palveluni auttavan muita. Tämän nähtyäni on täysin järkeenkäypää, että haluan tehdä parhaani, että muut löytävät tuotteeni ja näkevät mitä hyötyä siitä on heille.
 23. Älä koskaan asenna uusinta ohjelmistopäivitystä heti sen ilmestyttyä — odota ainakin viikko, googlaa mitä muut ovat sanoneet ja vasta sitten päätä onko päivitys riskin arvoinen.
 24. Kuukuppi hakkaa siteet ja tamponit 6-0.
 25. Erilaisten outojen raskaus- tai sairausoireiden googlaaminen perjantai-iltaisin on tyhmää. Jos niitä on pakko googlata, skippaa vauva.fi, mene terveyskirjasto.fi:hin ja lopulta soita Helsingin Kaupungin terveysneuvontapuhelimeen 09 10023.
 26. Äänikirjat ovat pelastus äidille, joka haluaa oppia lisää, muttei ehdi istua alas lukemaan.
 27. Kun ostat appelsiineja, kokeile samankokoisten appelsiinien painoa kädessä niin, että heilutat kättä ylös ja alas — painavampi on mehukkaampi, osta se.
 28. Säilytä tomaatit huoneenlämmössä — jääkaapissa ne menettävät makunsa.
 29. Homogenisoidusta maidosta tulee ikäviä luufinnejä leukaperiin, homogenisoimattomasta luomumaidosta niitä ei tule.
 30. Saksanpähkinät aiheuttavat minulle aftoja.
 31. Jos kumppani on huonolla tuulella, paras taktiikka on reagoida niin vähän kuin mahdollista ja odottaa että kumppanin oma sisäinen järjestelmä palauttaa hänet mielenrauhaan. Tämä voi tapahtua parhaimmillaan 90 sekunnissa.
 32. Kossu-vissyssä on paras kalori-känni-suhde, myös siksi, että se on niin pahaa, ettei sitä voi juoda kauhean nopeasti.
 33. Itsensä syyllistäminen kääntyy aina itseään vastaan — se vie alhaiseen mielentilaan, jossa se, mistä itseäni syyllistän tapahtuu entistä helpommin ja todennäköisemmin. Itsensä armahtaminen tuntuu kivemmalta ja auttaa pääsemään nopeammin ruotuun ja toimimaan jatkossa fiksummin.
 34. Nopein ja helpoin tapa tehdä hyvältä näyttävä arkimeikki.
 35. Taputtele kasvoja napakasti sormenpäillä ja leukaa alhaaltapäin kämmenselällä aina kosteusvoiteen levittämisen jälkeen ja ihosi pysyy kiinteämpänä. Olen tehnyt tätä lähes päivittäin siitä saakka kun näin vinkin telkkarissa 13-vuotiaana ja väitän sen olevan ainakin osasyy siihen, etten saanut kaksoisleukaa lihavimmillanikaan ja ihoni on ikääni nähden suhteellisen rypytön ja kiinteä.
 36. Tunnen vain ajatteluni. Eli en koe mitään tapahtumaa sellaisenaan, vaan mitä ajattelen siitä.
 37. En voi koskaan varmuudella tietää miksi ajattelen mitä ajattelen juuri nyt.
 38. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. Ja jos se tuntuu vaikealta, kamalalta tai ankealta, olen vain alhaisessa mielentilassa ja voin ignoroida ajatuksiani. 🙂

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

14 ajatusta aiheesta “38 asiaa jotka olen oppinut ensimmäisen 38 vuoden aikana”

 1. Kuunainen Kivi

  Paljon Onnea Katri!

  Mun mittapuun sinä olet vielä hyvin nuori ja kukoistava nainen 🙂

 2. Apua. Ei nyt sentään vielä puhuta mistään varhaiskeski-iästä! Itse täytän 38 ensi kuussa ja olen ikuisesti nuori sielultani eikä ryppyjäkään vielä ole. 🙂

  Hyvää syntymäpäivää sinulle!

 3. Paljon onnea!

  Tää oli kyl paras ehdottomasti: ”Kossu-vissyssä on paras kalori-känni-suhde, myös siksi, että se on niin pahaa, ettei sitä voi juoda kauhean nopeasti.” 😀 😀

 4. KIITOS KAUNIS kaikille onnittelijoille! Juhlin synttäreitä vieläkin pienimuotoisemmin kuin olin suunnitellut, mutta mieli oli hyvä. Olen ollut nuoresta asti sitä mieltä että tulen olemaan joka suhteessa parhaimmillani 40-vuotiaasta eteenpäin, joten jatkan hyvillä mielin eteenpäin.

 5. Onnittelut!!
  Hyvä postaus ja bongasin pari uutta hyvää vinkkiä, kiitos 🙂
  Itse täytän ensi vuonna 40 ja se tuntuu ihan hirweeen aikuiselta ja vakavalta asialta…

  1. Katri Manninen

   TUULA — hehee! Niin just, sit pitää kyllä alkaa käyttäytyä ja olla muutenkin niin kuin oikeat aikuiset. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top