5. Mihin elämänalueeseen haluan keskittyä tulevana vuonna eniten?

Ja tässä taas omia vastauksiani. Oli kyllä taas aika silmiäavaava tehtävä, vaikka itse sanonkin… 😀

Millaiset energiat eri elämänalueilla on?
Parisuhde — aika tavallinen.
Koti — aika tavallinen,
Lapsisuhde — tänään kevyempi ja helpompi ja iloisempi (kiitos havahtumisen huomio-ongelmaan)
Työt — jotenkin ohuella pohjalla, vielä epävarmuutta — siis fiiliksellä ”ollaan heikoilla jäillä”
Nautinto, ilo jne — olematonta, karua, kuivaa, tyhjää
Keho — ihan ok, ehkä vähän keskivertoa parempi just nyt
Rahatalous — samalla tavalla tuntuu olevan heikoilla jäillä tai hiuskarvan varassa — mutta samalla tunne että kyllä jää/hiuskarva kuitenkin kestää ja vielä vahvistuu
Sosiaaliset suhteet — karua, vajaata, vaikka kyllä parempaa kuin esim. vuosi sitten
Sukulaissuhteet — samoin väheisempää, mutta kevyempää — ei haittaa
Hengellinen elämä — nyt ”heikompaa” kuin vuosi sitten, kun olen välillä ollut uskomatta enkeleihin jne. Ehkä tästäkin tulee se vähän karumpi fiilis
Itsensä kehittäminen — ollut ihan valtavaa kehitystä vähän joka saralla. Quantum Leap. Oikeastaan isompaa kehitystä kuin ehkä koskaan yhden vuoden aikana, mutta samalla vähemmällä vaivalla kuin koskaan ennen. Hullua.
Harrastukset — ai mitkä?

Hassulla tavalla tässäkin on sellainen fiilis, että kaikki on jotenkin ohuempaa, kuivempaa, karumpaa, tyhjempää jne. kuin ehkä joskus ennen. mielenkiintoista.

Tärkein elämänalue 2012
Lepo, palautuminen ja nautinto
2. tärkein elämänalue 2012
Keho, terveys ja fyysinen hyvinvointi
3. tärkein elämänalue 2012
Rahatalous
4. tärkein elämänalue 2012
Koti, parisuhde, oma perhe
5. tärkein elämänalue 2012
Romantiikka ja erotiikka
6. tärkein elämänalue 2012
Työ, ura, ammatti
7. tärkein elämänalue 2012
Ystävät, kaverit ja sosiaalinen elämä
8. tärkein elämänalue 2012
Mielenrauha, onnellisuus ja henkinen hyvinvointi
9. tärkein elämänalue 2012
Opiskelu, harrastukset ja itsensä kehittäminen
10. tärkein elämänalue 2012
Hengellisyys
Vähiten tärkein elämänalue 2012
Sukulaissuhteet
Perustelut valinnoille
Pitkään mietittyäni ja sydäntäni kuunneltuani päädyin sitten kuitenkin laittamaan oman hyvinvoinnin ykköseksi, vaikka jokin osa minussa pisti kauheasti vastaan ”no eihän me nyt niin voida tehdä” -hengessä. Se sama osa olisi laittanut perheen ykköseksi, mutta tajuan että nyt on oikeasti tärkeämpää panostaa itseni kuunteluun ja omien tarpeiden huomioimiseen ennen kuin ehkä taas perheemme kasvaa.

Tähän liittyy myös kehosta huolehtiminen.

Erityisen pitkään mietin mikä voisi olla kolmas kohta, mutta lopulta tulin siihen tulokseen että rahatalouden kuntoon laittaminen — ml. omien raha-asenteiden fiksaaminen — tekee todennäköisemmin suurimman muutoksen mun elämään tällä hetkellä.

Tietyssä mielessä myös turhasta tavarasta eroon hankkiutuminen vaikuttaa talouteen, koska kun tiedän mikä on missäkin, ei tarvitse haaskata rahaa samojen tavaroiden uudelleen ostamiseen, ei tee mieli hommata lisää roinaa ja toisaalta ”aika on rahaa” -hengessä ei tarvitse haaskata aikaa tavaroiden etsimiseen.

Mielenrauha, opiskelu, hengellisyys jne. ovat siksi tärkeysjärjestyksessä niin alhaalla, että niissä on tapahtunut sen verran huikeaa kehitystä, että uskon niiden etenevän ihan omalla painollaan tulevana vuonna. Sukulaissuhteisiin en halua pistää tulevana vuonna juuri lainkaan energiaa.

Miten aiot panostaa tärkeimpiin elämänalueisiin?
Siitä, että nukun enemmän ja kysyn itseltäni useammin: ”miten voin huomioida itseäni paremmin”? Käyn myös useammin akupunktiossa, osteopaatilla, hieronnassa yms. hoidoissa. Syön terveellisemmin ja varaan liikuntaan aikaa.

Näet minut myös käsittelemässä rahaan liittyviä uskomuksia, selvittämässä talouteen liittyviä paperiasioita, miettimässä mihin oikeasti haluan käyttää rahaa ja mihin en, keksimässä ja luomassa uusia tulolähteitä ja järkeistämässä vanhoja tulolähteitä niin, että voin 2013 olla rauhassa äitiyslomalla (mikäli tulen vielä raskaaksi).

Mistä voit tinkiä?
Tingin ja kieltäydyn työprojekteista, jotka eivät innosta minua tai tunnu helpoilta ja kivoilta. Tingin asioiden tekemisestä pelkästä velvollisuudentunteesta, tai siksi että sitten olisin jotenkin ”parempi ihminen”, ”esimerkillisempi”, ”suositumpi” tms.

Tingin syyllisyydentunteesta muistuttamalla itseäni siitä että minun elämässäni minä olen tärkein ja se riittää.

Tingin tiettyjen tahojen asioiden miettimisestä (vrt. anoppi) muistamalla että ”niin makaa kuin petaa” (eli on miehen asia ylläpitää ihan keskenään suhdetta äitiinsä).

Tingin liikaa rasittavien sitoumisten ja lupausten tekemisestä (ts. en esim. lupaa miehelle mitään, mitä en ihan oikeasti koko sydämestä halua, aio ja pysty tekemään).

Miten voit varautua konfliktitilanteisiin?
Sanon jokaiseen työtarjoukseen jopa ensimmäisen palaverin jälkeen ”saanko miettiä tätä yön yli”, jolloin saan asiaan perspektiiviä ja ehdin rauhassa miettiä mitä projektiin sitoutuminen tarkoittaa muiden prioriteettien suhteen.

Vastaan miehen pyyntöihin ja vaatimuksiin ”anna mä mietin hetken” ja sitten mietin kunnolla läpi voinko luvata mitään tai sitoutua mihinkään.

Pyrin treenaamaan mahdollisimman varhain päivällä, jotta liikunta ei jää viime tinkaan.

Alan sanoa itselleni ”tämä riittää tältä päivältä” riittävän ajoissa illalla, eli hyväksyn sen, ettei kaikkea ehdi tehdä yhdessä päivässä ja näen miten oma lepo on tärkeämpää kuin se, että saa työt tietyssä ajassa valmiiksi.

Jos jostain asiasta tulee kauhean kiireellinen olo, pysähdyn ja rauhoitun ennen kuin teen mitään päätöksiä, koska kiireellisyyden tunne on merkki siitä, etten ole mielenrauhassa vaan tekemässä tyhmiä päätöksiä.

Valitessani tapoja hoitaa itseäni mietin rauhassa mitä oikeasti haluan tehdä ja kokeilla — ts. en sitoudu mihinkään 10 kerran hoitosarjaan, ennen kuin olen täysin varma että haluan sen.

Varaan raa’asti kalenterista aikaa paperijuttujen läpikäymiseen. En tee töitä ilmaiseksi tulevana vuonna.

Mitä ajatuksia tehtävä herätti?
Oli jännää huomata miten vaikeaa oman nautinnon ja levon laittaminen ykköseksi oli. Pintaan nousi ihan hirveitä pelkoja jne. Hassua!

Ja vaikka joku Supercoach Academy varmasti on tärkeä juttu tänä vuonna, niin siitä huolimatta ei tehnyt mieli laittaa opiskelua jne. mitenkään ykköseksi. Se saa mennä omalla painollaan, sen jälkeen kun olen huolehtinut omasta hyvinvoinnista.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top