7 minuutin treeni

Maailmalla kohistaan (eli törmäsin useammalla nettisivulla) 7-minuutin treenistä, jonka pitäisi olla tieteellisesti luotu tehokkain kotona omalla kehon painolla tehtävä treeni. Sen pitäisi kohottaa kuntoa yhtä paljon kuin tavallinen juoksulenkki tai kuntosalitreeni.

Treenin ideana on että tuska-asteikolla, jossa 1 on ”tuskin tuntuu treeniltä” ja 10 ”yhtä helvettiä, mä kuolen”, treeni tapahtuu etupäässä 8 tienoilla — eli ”katsotaan selviänkö loppuun”.

Tässä MailOnlinen sivuilta (ilman lupaa) lainatussa kuvassa näkyy koko treeni yhdellä silmäyksellä:

7minuutintreeni

Tässä koko ohjelma:

 1. 30 s haaraperushyppyjä
  10 s lepoa
 2. 30 s seinää vasten ”istumista” (ilman tuolia, ikään kuin istuisi tuolissa)
  10 s lepoa
 3. 30 s punnerruksia
  10 s lepoa
 4. 30 s vatsarutistuksia
  10 s lepoa
 5. 30 s tuolille nousua
  10 s lepoa
 6. 30 s kyykkyjä
  10 s lepoa
 7. 30 s ojentajapunnerruksia tuolin avulla
  10 s lepoa
 8. 30 s lankku-asennossa olemista
  10 s lepoa
 9. 30 s paikallaan juoksemista
  10 s lepoa
 10. 30 s askelkyykkyjä
  10 s lepoa
 11. 30 s punnerrus + sivulankkuasentoa (?)
  10 s lepoa
 12. 30 s sivulankku (?) asentoa

Liikkeet pitäisi tosiaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti — mutta kuitenkin niin puhtaasti kuin mahdollista.

Treenin tehokkuus perustuu siihen, että edelliset liikkeet valmistelevat ja väsyttävät eri lihaksia niin että esimerkiksi lopun vatsalihasliikkeet ovat haastavampia kuin jos treeni aloitettaisiin niillä.

Jos treenistä haluaa tehokkaamman, sen voi tehdä 2-3 kertaa peräkkäin ja esim. punnerruksia voi tehdä yhdellä kädellä jne.

Toisaalta jos olet vasta aloittelemassa treenaamista, treenin voi tehdä hitaammalla tahdilla (ts. vähemmän toistoja 30 sekunnissa) ja esim. punnerrukset voi tehdä polvillaan ja sivulankun niin että alempi jalka on koukussa ja polvi maassa.

Itse en ehtinyt vielä sunnuntaina kokeilla tätä, mutta ajattelin kokeilla rutiinia nyt maanantaina ekaa kertaa (jos lapsilta onnistuu).

Ajastimena käytän iPhonen UltraTimeria, joka ainakin kaksi vuotta sitten kun ostin sen oli kehutuin intervalli-ajastin.

Täältä löytyy lisää linkkejä eri intervalli-ajastinohjelmiin iPhonelle. Bittimer näyttää aika lupaavalta.

Tässä pari englanninkielistä juttua aiheesta:

P.S. Blogini kommentointi tökkii tällä hetkellä hieman — kommentit näkyvät ilmeisesti rekisteröityneille käyttäjille ja heti sen jälkeen kun olet kirjoittanut oman kommentin, mutta eivät muuten. Vika on uskoakseni löytynyt ja odotan nyt sen aiheuttaneen pluginin eli lisäohjelman tekijän vastausta. Pahoitteluni mahdollisesta vaivasta ja hankaluudesta!

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

4 ajatusta aiheesta “7 minuutin treeni”

 1. Hei kiitos, Katri, kokeilin tätä eilen! Aika hyvä, täytyy varmaan ensi kerralla lisätä tehoja ja tehdä vaikka toinen kierros vielä. Tein tuon kohdan 11 niin, että aina punnerruksen jälkeen menin yhdellä liikkeellä sivulankkuasentoon, takaisin punnerrukseen ja sama toiselle puolelle. Juuri tällaisia kiireisen yrittäjänaisen jumppaohjeita kaipasinkin!

  1. Katri Manninen

   LARISSA RIMA — joo, mä kokeilin kerran ja oli hyvä, mutta liikkeiden muistaminen oli sen verran hankalaa, että olen nyt kehittelemässä asiaan ratkaisua. Enää pitää oppia olemaan nukkumatta, että ehdin tehdä kaiken mitä haluan, haha!

 2. Windows Phonelta löytyy ainakin sekä suomen-, että englanninkielisiä ilmaisia sovelluksia jossa annetaan äänimerkki ja ohjeistetaan mikä liike tulee seuraavaksi. Luulisin, että myös iPhonelle löytyisi. Näin ei tarvitse käyttää mitään erillistä ajastinta. Kätevää näin nykyäaikana. 1.päivä takana, katsotaan miten toimii 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top