Aloita elämäntapamuutos 15 minuutissa

kalenteri2

Muistatko kun viimeksi päätit aloittaa laihdutuskuurin tai muun elämäntapamuutoksen? Jos olet niin kuin minä ja satamiljoonaa muuta joskus vastaavan päätöksen tehnyttä, päätit aloittaa sen ”maanantaina”, ”tammikuun alussa”, ”kun tämä stressaava vaihe on mennyt ohi”.

Samalla kuvittelit itsesi reippaana ja raikkaana sanomassa jämäkästi ”ei” kiusauksille, herääväsi intoa täynnä aamuvarhain kuntoilemaan ja valitsemassa hymyssä suin terveellisemmän vaihtoehdon.

Miten kävi? Ehkä aloititkin muutoksen ihan innolla — mutta viimeistään päivän tai parin jälkeen into alkoi hieman laantua. Pahimmillaan tiellesi tuli kaikenlaisia esteitä: valvottavia vauvoja, purnaavia puolisoita, kiirettä, stressiä, yllättäviä tilanteita…

Tai kuten minä kutsun niitä: elämää.

Ennen kuin arvasitkaan, koko homma alkoi luhistua kasaan. Miksi yrittää väkisin taistella kohtaloa vastaan?

Väärin!

Suurin ongelmasi ei ollut elämä.

Suurin ongelmasi olivat odotuksesi.

Tai tarkemmin sanottuna: että uskoit mielesi maalaamaa ihanaa illuusiota ”tulevaisuuden minästä” ja muutoksesta, joka menisi kertalaakista putkeen.

Ei hätää! Kaikki kutakuinkin terveet ihmiset syyllistyvät jatkuvasti samaan. Ilmiöllä on nimikin: optimismivääristymä. Se saa meidät näkemään henkilökohtaisen tulevaisuutemme ruusuisempana kuin mitä realistisesti voisi odottaa.

Ne jotka näkevät sen realistisesti ovat lievästi masentuneita, nk. inhorealistit puolestaan vakavasti masentuneita.

Minä törmään tähän ongelmaan jatkuvasti aikataulujeni kanssa.

Vaikka kuinka yritän olla fiksu ja skeptinen aikatalujeni suhteen, en vieläkään osaa arvioida miten kahden pienen lapsen kanssa eläminen voi sotkea ”realistisimmatkin” suunnitelmani.

Siksi haastan sinut ja itseni mukaan pieneen kokeeseen:

Mitä muutosta tai hanketta suunnitteletkaan, päätä aloittaa se tänään, 15 minuutin sisällä, niillä resursseilla jotka sinulla jo on.

Ei ylivertaisen tulevaisuuden minän toimesta, vaan sinä ihmisenä joka olet tässä ja nyt, sillä elämäntilanteella ja energialla, joka sinulla juuri nyt on.

Auts!

Voin kertoa että jos joutuisin purkamaan työlistani niillä resursseilla jotka minulla on juuri nyt, univelkaisena vuorotyöläisen puolisona täyskipeän vauvan ja huomionkipeän isoveljen kanssa, minun työlistalleni ei mahdu uutta tekemistä ainakaan kahteen kuukauteen…

Hmm…

Miltä sinun elämäntaparemonttisi tai muu muutoshankkeesi näyttäisi jos joutuisit aloittamaan sen 15 minuutin sisällä niillä resursseilla jotka sinulla oikeasti on?

Nyt sunnuntaina 4.5.2013 on taas 10 viikon kevennys kesään -puhelu klo 20 — niin kuin edellisinäkin sunnuntaina. Em. työlistallani on laittaa jossain vaiheessa kaikki puhelut nettiin.

Sitä odotellessa tule ihmeessä osallistumaan puheluun jos olet VIP-jäsen tai Onnistunut laihdutus -kurssilainen.

Alkuperäinen kuva: sxc.hu

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top