Hyvät unet, parempi mieli

20130803-083218.jpg

Tänä aamuna heräsin 8 tunnin yöunien (ja vain 6 herätyksen) jälkeen mökistä, jonne muutin ensimmäistä kertaa yksin 7-vuotiaana.

Kyseessä on lapsuudenkotini legendaarinen Pikku-Mökki, joka tuolloin 31 vuotta sitten oli pihasauna.

Muutin saunakamariin, koska koulujen alkaessa halusin oman huoneen. Siihen asti olin nukkunut samassa huoneessa kolmen pienemmän sisaruksen kanssa.

Vaikka iltaisin yksin oleminen vähän pelotti, en antanut periksi. Pari-kolme viikkoa myöhemmin rakenteilla olevaan päätalon uuteen puoleen minulle valmistui ensimmäinen oma huone.

Tällä kertaa palasin mökkiin vain yhdeksi yöksi tasoittamaan taas mahdottomaksi päässyttä univelkaa äitini ehdotuksesta. Vauvan yöimetykset vielä menettelevät, mutta esikoisen levottomat yöt ovat olleet vähän liikaa.

Nyt esikoinen nukkui Mumman luona päätalossa ja vauva kanssani mökissä.

Hyvien unien jälkeen maailma näyttää täysin toisenlaiselta.

Jos elämä on tuntunut viime aikoina erityisen raskaalta tai ongelmalliselta, suosittelen ensimmäiseksi tsekkaamaan miten paljon oikeasti nukut.

Nykyään esimerkiksi iPhoneen on saatavissa ohjelma, joka arvioi yön aikana liikkeistäsi miten usein heräilet tai ainakin pyörit sängyssä.

Jos nukkuminen on vaikeaa esimerkiksi heräilevien pikkulasten tai kuorsaavan puolison takia, kokeile saada edes yksi yö lomaa heistä.

Parikin väsynyttä äitituttavaani ovat esimerkiksi ottaneet yhden yön hotellilomia ihan samassa kaupungissa. Itse olen nukkunut ennen vauvaa keittiössä korvatulpat korvissa.

Paremmin nukutun yön jälkeen on helpompaa myös miettiä uusia tapoja nukkua jatkossa paremmin.

Miten sinä olet saanut varmistettua että saat nukkua tarpeeksi?

Haluaisitko jutella Katrin kanssa?

Voit varata ajan keskusteluun osoitteessa kurssit.kutri.net. Löydät sieltä myös Kirjoituskurssin, joka opettaa sinulle kuinka voit kirjoittaa kirjan, käsikirjoituksen ja televisiosarjan konseptin.

1 ajatus aiheesta “Hyvät unet, parempi mieli”

Herättikö juttu ajatuksia? Kommentoi rohkeast!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top