Joulukalenteri 2013: 4. Voinko olla OK tämän tilanteen kanssa

Tällä 3,5 minuuttia pitkällä videolla kysyn voitko olla OK sinua vaivaavan, harmittavan tai ahdistavan tilanteen kanssa. Jouduin nimittäin itse kysymään tämän kysymyksen itseltäni tänä aamuna. Kysymys auttoi nollaamaan ylikierroksilla käyvän mielen ja tekemään tämän videon.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

4 ajatusta aiheesta “Joulukalenteri 2013: 4. Voinko olla OK tämän tilanteen kanssa”

  1. Katri, lämmin halaus sinulle. Vaikutat ihan hurjan väsyneeltä niin että melkein sääliksi käy. Toivottavasti saat levättyä ennen kuin kamelin selkä katkeaa. Stressillä ja väsymyksellä kun on taipumus rasittaa myös fyysistä terveyttä ennemmin tai myöhemmin. Jaksamista!

  2. Tätä ja edellistä videota katsoessa on tullut mieleen sellainen juttu, että vaikka väsymyksen kanssa voikin olla henkisesti ok, se ei silti poista sitä, että sun kroppasi on todella kovilla. Ihminen sietää fyysistä rasitusta vain tiettyyn pisteeseen saakka, ja minusta näissä tilanteissa on todella tärkeää, ettei ala ignoorata fyysistä väsymystä siksi, että henkinen ahdistus menee ohi.

    Lähipiirissä on tapauksia, joissa näin on käynyt hyvin huonoilla seurauksilla. Olen siksi iloinen, että olet hakenut apua ja saamassa sitä! Jos kroppa tilttaa pahasti, niin senkin kanssa voi tietysti olla ok, mutta sitten ei oikeasti pysty tekemään enää yhtään mitään, jos esimerkiksi joutuu sairaalaan. Joten laitathan nyt oman fyysisen hyvinvointisi kaikkien muiden projektien edelle. Itselläni on vähän vaikeuksia erotella fyysisiä oireita henkisistä, joten jos olen korkeassa mielentilassa, saatan päätyä vähättelemään elimistön rasitustilaa, eli puhun tässä osin omasta kokemuksesta myös.

    1. Jenga — joo, olen kyllä oppinut kuuntelemaan kehoani ja todellakin pidän huolen siitä, etten vedä itseäni samalla tavalla piippuun kuin esim. kesällä 2010. Kävin äidillä toissayönä nukkumassa ilman vauvaa (tai vauva oli äitini kainalossa) ja nyt harjoittelemme täällä kotona elämää ilman yöimetyksiä. Kiitos huolehtimisesta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top