Kahvilla Katrin kanssa 016: Millä mielellä olet?

Tällä 3,5 minuuttia lyhyellä videolla puhun aiheesta, joka on yksi olennainen ”palikka” transformaatiovalmennuksessa (transformative coaching), jota parhaillaan opiskelen. Eli korkeat ja matalat mielialat (high mood state, low mood state) ja miten niihin kannattaa suhtautua.

Kuulin termeistä ensimmäistä kertaa Michael Neillin podcastissa vieraana olleelta urheilijoiden henkiseen valmennukseen erikoistuneelta Garret Kramerilta, joka on yksi opettajistani. Hänen kirjansa Stillpower käsittelee nimenomaan matalaa ja korkeaa mielialaa ja sitä miten niin urheilijat kuin tavalliset tallaajat voivat hyödyntää tietoisuutta omasta mielialastaan. Käyttämällä tahdonvoiman sijaan ”hiljaista voimaa” pystymme tasaisempiin suorituksiin mielialasta riippumatta.

Jos Garretin jutut kiinnostavat ja englanti sujuu, katso tämä tunnin mittainen Kramerin luento.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

3 ajatusta aiheesta “Kahvilla Katrin kanssa 016: Millä mielellä olet?”

  1. panipa video tosiaan miettiin että minähän yleensä teen justiin niin että matalalla mielialalla minä rupean ratkaiseen väkisin ongelmia.
    tässä asiassa pyrin tekemään täyskäännöksen sillä kyllähän se niin on että hyvällä mielellä tekee järkevämpiä päätöksiä kun miettii niin esimerkkejä löytyy paljon ( sana pyrin tulee siitä kun muutoksen teko on vaikeaa)

    1. Hyvä hyvä! Toi on ollut itsellenikin iso havainto ja mitä useammin siihen pystyy, sen vähemmän ahdistavia noi huonot hetket ovat ja sitä helpompaa niiden vaikeiden ongelmien ratkaiseminen on.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top