Kahvilla Katrin Kanssa 003: Kuinka tehdä parempia valintoja?

Huomenta huomenta! Tällä 5 minuuttia pitkällä videolla puhun siitä, kuinka voimme olla tyytyväisempiä omiin valintoihimme.

Jos tykkäät jutuista joista puhun, tsekkaa myös jäsenyyssivustoni kutri.net!

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

4 ajatusta aiheesta “Kahvilla Katrin Kanssa 003: Kuinka tehdä parempia valintoja?”

 1. Moi Katri. Valinnan vapaus on kyllä tärkeä ja varmasti avain moneen (onneen). Tilasin innoittamanasi tuon The Optimism Bias -kirjan ja odotan, että pääsen sen kimppuun. Luen ensin loppuun Switch-kirjan, eli kuinka tehdään pysyvä muutos. Iloa päivään!

  1. Joo, Switch on kanssa loistava kirja. Hauskaa kuulla mitä tykkäät Optimisim Biasista. Niin tai onko ajatus valinnan vapaudesta sitten nimenomaan se, josta seuraa fiilis elämän mielekkyydestä — ja ajatus siitä, ettei meillä ole vapautta valita tietyssä tilanteessa ahdistuksen, masennuksen jne. aiheuttaja?

 2. Useinhan yhdestä valinnasta tulee lisää, uusia valintoja. Joskus nämä uudet valinnannpaikat voivat saada se alkuperäisen valinnan luonteen muuttumaan, jolloin sitä ei välttämättä näekään parhaana vaihtoehtona.

  Esimerkiksi valitsen opiskelupaikan A, ja kun aloitan opinnot, valitsen sivuaineeksi B:n ja C:n, jolloin huomaankin, että C onkin mielenkiintoisempaa ja enemmän mun juttu kuin A, vaikka se A:kaan ei ole huono juttu.

  Ja toisekseen, opiskelupaikkaa on hyvä käyttää esimerkkinä: olen valinnut (unelmien) mielenkiintoisen opiskeluaineen A, joka sisältää kymmeniä kursseja, joista osa ei ole niin mielenkiintoisia. Haluanko kuitenkin käydä nämä kurssit, jotta valmistun ja pääsen alalle töihin, jolle halusin vai valitsenko mielenkiintoisempia kursseja, jotka eivät sisälly tutkintooni ja edesauta valmistumista?

  Tällä ehkä kuvastin sitä, miten valinnatkin ovat välillä monisyisiä ja valintojen puntarina voi eri tilanteissa olla erilaiset painoarvot (valmistuminen vs. mielenkiinto). Mutta yhtäkaikki, onhan näissäkin tapauksissa aina vapaus valita, vaikka sen valinnan perusteena voi olla jokin muu kuin alkuperäisen valinnan syy… olikohan tää nyt järkeenkäypää? 🙂

 3. Little M — mielenkiintoista pohdiskelua! Joo, olennaista ei ole tutkimusten mukaan edes se mitä valitsemme vaan se, koemmeko valinneemme vapaasti eli itse.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top