Katri muuttaa maalle (ja tekee uuden blogiosion)

Tämän kesän ajan olen ollut erityisen kiinnostunut kotiin liittyvien käytännön ongelmien ratkomisesta. Tämä voi osaltaan selittyä ADD- eli keskittymishäiriööni saamastani lääkityksestä. Lääkkeen vaikutusaikana ennen vaikealta tuntuvat arkiaskareet ja kodin organisointi tuntuu suorastaan helpolta.

En ole kirjoitellut uusista kiinnostuksen kohteistani kuten myrkyttömät ja itsetehtävät pesuaineet tänne kutri.net:iin, kun ne ovat tuntuneet olevan niin kaukana sivuston ”vanhoista” aihepiireistä.

Olen Helsinkiin muutettuani vannonut, etten ikinä muuta enää maalle tai halua isoa kämppää. Laitettuani kesän ajan kotia kuntoon ja rampattuani perheen kanssa maalla hellettä paossa, asia johti toiseen… ja nyt meille on hankittu omakotitalo maalta.

Tämä on kolmas kerta kun kokeilen maalle muuttoa. Ensimmäisen tonttini ostin samalta kylältä jo 1998, mutta myin sen pari vuotta myöhemmin siskoni perheelle, kun totesin heidän tarvitsevan sitä enemmän kuin minä. Toinen yritys oli 2003, kun ostin isäni vanhan talon, jossa vietinkin tuotteliaimmat aikani ja mm. tein Kutri kuntoon -vuoden. Tämä talo siirtyi veljeni perheelle 2009.

Tällä kertaa lähtökohdat maalle muuttoon (ja siellä pysymiseen) ovat paremmat kuin koskaan koska talo on (remontin jälkeen) paremmin asuttava kuin ensimmäinen tonttini tai isältäni ostettu talo oli tuolloin ja lapsiperheenä osaamme todellakin arvostaa paikkakunnalla asuvien sukulaisten tuomaa turvaverkkoa, pikkulapsille ihanteellista ympäristöä ja luonnon rauhaa.

Talo on valmistunut 1960 eikä sitä ole sen koommin juuri remontoitu. Onnistuimme järjestämään asiat niin, että saamme asua vielä remontin ajan Helsingin kodissamme. Nyt olen sitten viimeiset pari viikkoa selvittänyt puoli-pakkomielteisesti remonttiin liittyviä asioita.

Jos kodinhoito on vähän sivussa henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin teemoista, remontti on siitä todella kaukana. Itselleni uskollisena haluaisin jakaa remontista oppimiani asioita, mutten tukkia pääblogia remppajutuilla, jotka eivät ”ehkä” kaikkia kiinnosta.

Niinpä tein nyt sitten Kutri.net:iin oman osion vain remonttiin, kodinhoitoon, puutarhan laittamiseen ja tee-se-itse-hommiin liittyen. Löydät siihen liittyvät kirjoitukset nyt sitten täältä: https://kutri.net/koti/ .

Kuopuksen päiväkotiin tutustuttaminen ei ole mennyt ihan putkeen, koska herra sairastui toisen päiväkotipäivän iltana kuumeeseen ja on edelleenkin flunssainen. Niinpä en ole vielä tulevallakaan viikolla saamassa sitä 20 lapsivapaata tuntia, joista olen haaveillut ainakin viime talvesta asti.

Tavoitteenani on päästä päivittämään sivustoa useammin sen päivän koitettua kun molemmat lapset menevät ihan oikeasti päiväkotiin. Toivon että se koittaisi jo viikon päästä maanantaina. Pidä peukkuja…

paluujuurille

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top