Keho kuin auto

Keksin uuden vertauksen. Multa kysyttiin liikunnasta — miten paljon sitä harrastan ja miksi sitä harrastan. En harrasta sitä koska haluan vartaloni näyttävän hyvältä, harrastan sitä siksi, että liikunta ja sopiva ruokavalio saa kehoni tuntumaan hyvältä.

Eron huomaa jo muutaman päivän liikuntatauon ja epämääräisemmän syömisen jälkeen:

Normaalisti kehoni tuntuu vähän samalta kuin ajaisi aivan luksushyvällä upouudella autolla, jossa on automaattivaihteet — meno on tasaista, mikään ajon vaihe ei töki, penkit ovat mukavat, ilmastointi tekee lämpötilasta aina optimaalista, kiihdyttäminen, parkkeeraaminen jne. ovat suoranaisia nautintoja — ts. ajaminen tuntuu tapahtuvan lähes itsestään.

Parin päivän liikuntatauko (ja epämääräinen syöminen) saa kehoni tuntumaan ikivanhalta romuautolta, joka hädintuskin on päässyt läpi edellisestä katsastuksestaan. Se kolisee, tärisee, nitisee… Ilman ohjaustehostinta parkkeeraaminen tuntuu kuin ajaisi traktorilla. Koska kytkin on löystynyt, käsivaihteet pitää ”runnoa” päälle. Sillä hädin tuskin uskaltaa lähteä ohittamaan edes moottoritiellä, koska kone ei kiihdy.

Tämä vertauskuva ei ehkä aukea kaikille naisille, mutta jos haluatte ymmärtää mistä puhun (ilman että vielä laitatte kehonne kuntoon), suosittelen lainaamaan romuimman auton joka tuttavapiiristä löytyy (ellei se sitten ole omanne 🙂 ja ajamaan autokauppaan tai sellaisen tutun luo, jolla on luksushyvä auto. Kun on ensin ajanut koeajon luksushyvällä autolla ja heti sen jälkeen palaa ajamaan romuautolla, eron näiden kahden auton välillä huomaa välittömästi.

Liikuntatauon ja epämääräisten syömisten jälkeen kehoni todellakin tuntuu kuin siltä romuautolta. Onneksi sen palauttaminen ”luksusauto”-luokkaan ei ole kallista tai vaikeaa. Itselleni yleensä riittää jo reipas (ei välttämättä edes kovin pitkä) lenkki raikkaassa ulkoilmassa tai tanssirupeama lempimusiikin tahdissa yhdistettynä (siis joko lenkki/tanssi plus:) pilatekseen TAI hyvä punttitreeni yhdistettynä venyttelyihin. Yhtäkkiä keho onkin taas lämmin, toimiva, joustava — kaikin puolin miellyttävä ”kulkuväline” mielelleni. 🙂 Suosittelen! 🙂

Haluaisitko jutella Katrin kanssa?

Voit varata ajan keskusteluun osoitteessa kurssit.kutri.net. Löydät sieltä myös Kirjoituskurssin, joka opettaa sinulle kuinka voit kirjoittaa kirjan, käsikirjoituksen ja televisiosarjan konseptin.

Herättikö juttu ajatuksia? Kommentoi rohkeast!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.