Kesäkivaa

Tänään tuli postissa vielä virallinen todistus siitä, että olen ”sertifioitu transformatiivinen valmentaja”. Jee!

Muuten olen ottanut tämän viikon vähän enemmän loman kannalta. Eilen käytiin koko perhe Korkeasaaressa.

”Yllättäen” lapsen mielestä retken kohokohtiin kuului rehukärryä vetänyt mönkkäri (eli sellainen nelipyöräinen mopohenkinen vehje) ja hiekkalaatikko, jossa oli lasten kaivureita. Eläimistä kiinnostavin oli kameli. Minun kohokohtiini kuului ihan vain kauniista säästä nautiskelu ja yhdessä miehen kanssa lapsen innon ihastelu.

Illaksi hurautimme lapsuudenkotiini Mäntsälään nauttimaan ihanasta kesäillasta.

Lapsi oli innoissaan siitä että pääsi leikkimään mumman hiekkalaatikolla olevilla leluilla ja hengaamaan isompien serkkujen ja ikäistensä naapurinlasten kanssa.

Äiti oli puolestaan fiiliksissä ammattilaiskokin tekemästä todella maukkaasta paellasta ja muista herkuista.

Tällä viikolla on useampaankin otteeseen käynyt mielessä, miten kiitollinen olen omasta elämästäni yleensä ja erityisesti tästä elämänvaiheesta. Vaikka juuri nyt elämässäni on eräitä fyysisiä haasteita jotka konkreettisesti rajoittavat elämää, henkisesti voin paremmin kuin koskaan.

Tänään olen erityisesti iloinnut uudesta äänikirjasta. Jonah Lehrerin Imagine  käsittelee mm. aivotutkimusten valossa sitä, miten oivallukset syntyvät. No nimenomaan siten, kuin opettajani ovat sen pointanneet (jo ennen kirjan ilmestymistä): oivallukset syntyvät silloin kun olemme ns. korkeassa mielentilassa eli olo on rento, helppo ja kevyt. Kirjaan liittyi aika hassu yhteensattuma (?) — ostin ja latasin sen viime yönä audiblesta valmiiksi iPhoneen kuunneltavaksi. Kuinka ollakaan, päivän ensimmäinen valmennettava alkoi puhua kirjasta heti session aluksi!

Lopuksi haluaisin jakaa kanssanne yhden opettajani Bill Cummingsin koskettavan TEDx-puheenvuoron, joka käsittelee ihmisen hyvyyttä. Vaikka olen kuullut miehen videolla kertomat tarinat pariinkin kertaan, ne koskettavat silti aina yhtä syvästi. Omakohtainen tragedia sai Billin tajuamaan, että meillä kaikilla on kyky tappaa — mutta onneksi myös kyky rakastaa ja antaa anteeksi. Mm. pitkäaikaisvankien kanssa työskennellyt Bill on omistanut elämänsä auttaakseen muita näkemään, että he ovat hyviä, rakastettavia ja arvokkaita.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top