Kuinka hauskasti ja helposti annat asioiden tapahtua?

yokuva

Jep, täällä sitä kirjoitellaan kotona aamuyön tunteina, vauva yhä vatsassa.

Monet mystikot, henkiset gurut ja huuhailijat uskovat, että noin neljän aikaan yöstä ”verho tämän ja tuonpuoleisen välillä on ohuimmillaan” (sitaatti Wayne D. Dyeriltä).

Tähän aikaan yöstä esikoiseni alkaa yleensä puhua unissaan — itseasiassa hän huutelee juuri nytkin makuuhuoneen puolella isänsä vieressä jotain tyyliin ”p[r]ätkä… tässä…”

Itse heräsin melkein pari tuntia sitten. Minua on taas supistanut illasta alkaen ihan napakasti, mutta sain nukuttua kolmisen tuntia ennen heräämistä. Nyt supistukset ja varsinkin ajatukset ovat pitäneet minua hereillä.

Välillä ehdin käydä ihan kunnolla alhaisen mielentilan puolella — olo oli pelokas ja vainoharhainen ja mieleen nousi kaikkia hulluja ajatuksia kuten ”mä en halua synnyttää ollenkaan”. Ensin meinasin ”taistella” tunteita vastaan, koska ajattelin että ”noi ajatukset jumittaa mun synnytyksen”. Sitten havahduin että sekin on vain ajatus ja annoin itselleni luvan olla angstinen ja ahdistunut… 😀

Luvan myötä olo vähän helpotti — tosin olisi ollut ihan sama vaikkei olisi helpottanutkaan. Pian mieleen nousi uusia, kivempia ja innostuneempia ajatuksia synnytyksestä ja siitä, mitä sen jälkeen ehkä tapahtuu. Ts. elämä muuttuu jälleen kerran peruuttamattomasti toisenlaiseksi uuden vauvan myötä — mutta se on kokonaisuuden kannalta hyvä asia.

Lopulta mieleeni juolahti ajatus:

Kuinka helposti ja hauskasti voin antaa tämän synnytyksen mennä?

Jotenkin olin taas jumittunut — ainakin näinä yön tunteina — ajatukseen siitä, että synnytys tulee taas olemaan pitkä ja raskas, että tulen olemaan sen jälkeen kipeä jne.

Vaikka oikeasti ei voi mitenkään tietää miten kaikki tulee menemään. 

Ajatus alkoi heti naurattaa, kun näin sieluni silmin todella helposti ja hauskasti sujuneen synnytyksen, jonka jälkeen olen kuin ”poikakukkoo” (äitini sanoin) eli ehjä, energinen ja hyväntuulinen.

Muistin taas, miten paljon tykkään imettää ja miten siistiä on tutustua uuteen perheenjäseneemme. Miten mukavaa voi olla köllötellä sängyssä vauvan ja esikoisen kanssa. Miten ihanaa on maata selällään!

No, en edelleenkään voi tietää, miten synnytys menee, mutta ajatus siitä, että se voi mennä ihan yhtä hyvin paremmin kuin olisin ikinä voinut kuvitella, tuntuu hyvältä, vapauttavalta ja rentouttavalta.

Ainakin tässä korkeassa mielentilassa sekin on OK, ettei synnytys etene tänäkään yönä sen pidemmälle. Niinpä voin nyt mennä takaisin hyvillä mielin yrittämään nukkumista, sen sijaan että yrittäisin täällä jumppaliikkeillä tms. puskea synnytystä eteenpäin tai vastaavasti makaisin sängyssä miettien että ”haaskaanko” hyviä supistuksia olemalla vaakatasossa.

Onko sinun elämässäsi jokin sellainen asia, jonka voisit antaa tapahtua helposti ja hauskasti — sen sijaan että pidät totena ajatusta että ”tämä tulee olemaan vaikeaa ja raskasta”?

maha411

VIP- ja äitiys/raskaus-jäsenet: Puhun peloistani ja viime päivien tunnelmista enemmän tällä äitiysoppaan -videolla.

Haluatko seurata synnytyssaagani etenemistä ja saada lisää tietoa mm. siitä mikä synnytyksen oikeasti käynnistää, miksi joillain naisilla (kuten minulla) synnytys näyttää lähtevän useamman kerran käyntiin — pysähtyäkseen joskus parikin vuorokautta myöhemmin, miksei riitä, että vauva on vatsassa vain pää alaspäin, miten aion saada suorat vatsalihakseni takaisin yhteen raskauden jälkeen, miksi ennen synnytystä kannattaa lopettaa kalaöljyn ja D-vitamiinin käyttö jne.?

Olen pitänyt nyt muutaman viikon ajan videopäiväkirjaa lähestyvästä synnytyksestä Kutrin äitiysoppaassa, jota pääsee lukemaan joko lunastamalla lukuoikeudet Raskaaksi rauhallisin mielin -pakettiin tai liittymällä Kutri.net:in VIP-jäseneksi.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

2 ajatusta aiheesta “Kuinka hauskasti ja helposti annat asioiden tapahtua?”

  1. Hieno oivallus, jota voi mielestäni kyllä soveltaa lähes kaikkeen arkiseenkin. Onko jokapäiväisiä arkiaskareitakaan pakko suorittaa asenteella ”pitää tehdä”? Tietty riippuu paljon siitä, missä mielentilassa kulloinkin on, että pystyykö näkemään sitä puolta asioista. Mutta miten paljon enemmän iloa elämässä onkaan, kun tekee tai kokeilee asioita hieman leikkimielellä.

    Jostain syystä en ole saanut lainkaan uutiskirjettä, vaikka tein mielestäni kaiken niin kuin pitikin sitä tilatessani. Eikä ole mennyt roskaposti-laatikkoonkaan, tarkistin senkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top