Liikkeellä taas

Aika on taas juossut kuin hirvi töitä tehdessä ja treenatessa. Sain vihdoin ja viimein hankittua itselleni salikortin vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran treenasinkin rapakon toisella puolella. Syksyllä ja talvella niin moni asia oli auki, etten halunnut sitoutua yhteenkään saliin, joten tein vain kotitreeniä (itseasiassa osin Tehokiinteytys-kirjamme ohjeilla).  Nyt hinku treenata kunnolla oli niin kova, etteivät villit hevosetkaan olisi voineet pitää minua poissa salilta.

Siitä olikin jo useampi vuosi, kun viimeksi treenasin Suomessa salilla — ennen ulkomaille lähtöänihän nostelin punttia useamman vuoden kotona, mikä oli kieltämättä kätevää. Nykyiseen kämppääni punttikamat eivät valitettavasti mahdu ja toisaalta kaupungissa matka lähimmälle salille ei ole yhtä ylivoimainen kuin mitä se maalla asuessani oli.

Olin varmaan tehdä uuden salin työntekijän hulluksi, kun soittelin vähän väliä kerratakseni miten suomalainen salikulttuuri toimii. Tässä joitain eroja edellisen ja nykyisen salini välillä:

Jenkki-salilla sai pitää ulkokenkiä jalassa, pyyhkeet tuli firman puolesta, kaappien oviin piti tuoda omat munalukot ja laitteet piti pyyhkiä desinfiointiaineella käytön jälkeen (nyt sikainfluenssan aikaan se voisi olla hyvä idea suomalaisillekin saleille).

Toisaalta Suomen salillani (jota en juuri nyt viitsi paljastaa erinäisistä syistä) laitteet ovat todella hyvässä kunnossa, paikat ovat siistit ja tuoksuvat raikkaalta. Nykyisellä salillani kävijät ovat tavallisennäköisiä sukankuluttajia, eivätkä silikonilla paranneltuja mallityyppejä, ruskettuneita ja bodattuja wannabe-näyttelijöitä tai tiukoissa farkuissa treenaavia homomiehiä…

Koska edellisestä kunnon punttitreenistä on aikaa, aloitin kiltisti kokovartalotreenillä, jota olisi nyt tarkoitus jatkaa jonkin aikaa. Ilokseni treenipainot eivät olleet kauheasti pudonneet vuoden takaisesta (ellen sitten ole laskenut nauloja kiloiksi jotenkin ihan päin honkia…). Tällä hetkellä ensisijainen tavoitteeni on saada itseni mahdollisimman hyvään kuntoon ensi vuoden haasteita varten, joista kerron enemmän tod.näk. vasta tammikuussa.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

9 ajatusta aiheesta “Liikkeellä taas”

 1. Suosittelen treeneihin lisämausteeksi kahvakuulaliikkeitä. Alkuunpääsemiseksi tarvitaan opastusta, koska ne ovat niin erilaisia kuin perinteiset salitreeniliikkeet. Mutta sen jälkeen koko kropan treenaus on uudella tasolla.

 2. Kiitos että otit asian puheeksi.

  Joo, kahvakuula rocks! Niitä saa mm. Prismasta ihan edullisesti. Niillä treenatessa saa koko kroppa ja ihan ihmeellisetkin pikkulihakset kyytiä. Mulla on siis sellainen kotitreeniä varten.

  Ja niille jotka haluaa googlata esim. youtubesta videoita, kahvakuulahan on englanniksi ”kettlebell” tai ”girya”.

 3. Tervetuloa takaisin Kutri! Odotan innolla sivuston remontin valmistumista. Sivusi sekä kirjasti aiheesta olivat suurena tukenani painonpudotus- /kunnonkohotusprojektissani, jonka aloitin muistaakseni v. 2005. Kiitos siitä. Saamaton minä jätti projektin kuitenkin vähän kesken, olen kuitenkin kerännyt uutta motivaatiota ja alan taas jatkamaan. Toivottavasti Suomeen paluu ei ole harmittanut, vaan olet viihtynyt ja nauttinut olostasi.

 4. Kiitos Amalia — ja muistathan että aina voi aloittaa pienin askelin. Olen täällä, koska se tuntui parhaalta ratkaisulta — ja viimeisen vuoden aikana on osoittautunut kaikin tavoin vieläkin paremmaksi ratkaisuksi kuin olisin voinut etukäteen arvata. Oma maa on todellakin mansikka…

  Tsemppiä omaan remontiisi!

 5. Olipas mukava kun olet aloittanut taas bloggaamisen:) Olen ”tutustunut” sinuun Kutri.netin kautta v.2003, kun itse innostuin muuttamaan elämäntapani ja olitkin aikamoinen idolini siihen aikaan ja aina kun näen tai kuulen juttuja sinusta, olen ne mielenkiinnolla lukenut.

 6. Olen tehnyt tuota TEHOKIINTEYTYS-kirjan kotiohjelmaa koko alkuvuoden (tai olen tehnyt sitä jo useamman vuoden: 6 kk yleensä aika hyvin 3 krt/vk ja sitten loppuvuosi vähän huonommin..)…mutta siis tänä vuonna vain muutaman viikon taukoja pari on ollut ja nyt olen tehnyt sitä pari kertaa viikossa. Vähän olen aina lisäillyt painoja. Mitä olet mieltä; onko mitään hyötyä enää, kun samaa ohjelmaa vain tekee…kun se on niin mukava ja helppotajuinen ohjelma, niin en ole vaihtanut…pitäisikö vaihtaa?

 7. Hei!
  Kiva että olet päättänyt päivittää kutri.nettiä! Tutustuin sivuun joskus vuosi sitten ja nyt yritin päästä sinne taas etsimään linkkiä sivulle josta pystyi katsoa eri tuotteille mitä ne sisältää. Mahtaisitko muistaa enää tätä sivua? Ja tiedätkö onko amerikassa tuotteille vastaavaa sivustoa? Vietän täälä parhaillaan ”välivuotta” ja päätin yrittää taas tarkkailla vähän mitä syön. Muuten täälä on kyllä kiitettävästi tuotesisällöt kaikissa, mutta delituotteissa, esim. kalkkunansiivuissa ei niitä ole. En tiedä pitäiskö vaan ottaa jonku normin kalkkunansiivu paketin kyljestä ne vaikkei varmaan ihan samat ookkaa.

 8. Soile:

  Onnittelut sitkeästä treenaamisesta!

  En näe mitään syytä mikset voisi jatkaa samalla ohjelmalla niin kauan kuin se tuntuu hyvältä ja olet tyytyväinen saamiisi tuloksiin.

  Halutessasi voit tietysti vaihtaa välillä tapaa jolla teet esim. rintalihakset eli koneen sijaan käyttää vapaita painoja tai päinvastion.

  Ja sitten voit esimerkiksi kokeilla huviksesi välillä pidempiä sarjoja (esim. 15-20) kevyemmillä painoilla lisätäksesi kestävyyskuntoa tai lyhyempiä sarjoja (3-5) todella isoilla painoilla lisätäksesi raakaa voimaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top