Mihin oikein vertaat itseäsi, nainen?!

Tutun blogista löytyi mielenkiintoinen esimerkki siitä, miten lehtien kuvia on manipuloitu. (Osoita hiirellä sivulla näkyvää isoa kuvaa, niin näet miltä kuva näytti ennen muokkausta… 😀

Kampaajalla luin Elle-lehteä (?) jossa entinen (alunperin australialainen) malli kertoi siitä, kuinka häntä vaadittiin laihtumaan 51-kiloiseksi, että hän voisi olla ”huippumalli”. Se ei ollut hänelle helppoa, sillä liikunnallisen taustansa takia hänellä oli runsaasti lihaksia — kun hän onnistui vihdoin laihtumaan lontoolaisen mallitoimiston asettamaan tavoitepainoon liiikkumalla hulluna, polttamalla tupakkaa ja olemalla käytännössä kokonaan syömättä, hän sai vain kehuja. Muuten hyvä, mutta hän oli 178 cm pitkä (BMI 16,1)! Joku vanhempi ex-malli vain kehuskeli hänelle sillä, kuinka onnellinen on, ettei HÄN ole enää malli ja joudu laihduttamaan — samalla kun totesi mallitytölle että ”sori, koska sä olet vielä malli, sun pitää kärsiä” (tms.). Kun tämä malli lopulta meni fyysisesti todella huonoon kuntoon (hiukset alkoivat lähteä tuppoina, menkkoja ei enää tullut pitkään aikaan jne.), hän lopetti mallinhommat. Nyt hän painaa noin 65 kg (BMI 20,5) ja tuntee sen olevan hyvä paino itselleen.

Ennen kuin joku idariteini saa tästä hyvän idean alkaa laihduttaa, huomautan että toi oli siis esimerkki (ulkomaalaisen) mallimaailman SAIRAUDESTA ja siitä, miten ihaillessamme muotilehtien hoikkia tyttöjä ihailemme itseasiassa sairaalloisen laihaksi laihdutettua naisvartaloa — ihmisiä, joista ainakin useimmat joutuvat kituuttamaan tosissaan pysyäkseen ”mallimittaisena”, eivät saa kuukautisia jne. Ihmisiä, jotka saavat meidät normaalivartaloiset tuntemaan itsemme lihaviksi. Sairasta! Niin kuin siinä yhdessä puhe-biisissä todetaan: ”Don’t read beauty magazines, they just make you feel ugly”.

En nyt löytänyt sitä juttua netistä, mutta sitä etsiessäni törmäsin muihin asiaan liittyviin artikkeleihin:

Playboyn tytöt alipainoisia

Alipainoisista näyttelijättäristä (vanha artikkeli)

Artikkeli, jossa kerrotaan jenkkihuippumallien olevan keskimäärin 175 cm pitkiä ja painavan vähän alle 50 kg (BMI 16,3)

Ja siis niille jotka eivät tiedä, alipainoraja on BMI 18,5.

—-

Mies sen sijaan oli lukenut saman lehden toisesta numerosta detox-dieeteistä, joka on uusin villitys rapakon takana. Ennen kuin joku teistä innostuu aiheesta — pieni vinkki: se on huuhaata ja huijausta, johon lankeavat ihmiset, jotka eivät uskalla kohdata TODELLISIA ongelmiaan (huono avioliitto, taakse jäänyt loistava tulevaisuus jne.).

—–

Mitä noihin juttuihin voi oikeasti sanoa? Rakastakaa itseänne, yrittäkää edes. Unohtakaa naistenlehtien levittämät anorektiset ja kuvakäsitellyt muotikuvat. Katsokaa oikeita ihmisiä ympärillänne ja yrittäkää nähdä tavallisen, terveen normaalipainoisen vartalon kauneus. Sillä se on kaunis. Yrittäkää nähdä mikä elämässänne oikeasti mättää — mitä todennäköisemmin se ei ole teidän painonne… 🙂

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top