Miksi laihdutuskuurit epäonnistuvat

Tänäänkin jopa 70 % suomalaisista joko laihduttaa tai harkitsee laihduttamista. Vain murto-osa heistä laihtuu tavoitepainoonsa ja onnistuu pysymään siellä vuotta pidempään — saati vuosia.

Miksi?

Käsi ylös, kuka on laihdutuspäätöksen tehtyään oikeasti pysähtynyt miettimään:

  • lihomisensa syitä ja millainen tapahtumaketju johtaa lopulta lihottaviin valintoihin
  • mihin edelliset laihdutuskuurit oikeasti kaatuivat
  • kuka hän on ja mihin hän pystyy — ei vain mihin hänen ihanneminänsä pystyy
  • miten hänen pitäisi syödä ja liikkua koko loppuelämänsä ajan ihannepainoon päästyään, jos hän haluaisi myös pysyä siinä
  • onko hän (eikä vain hänen ihanneminänsä) valmis tekemään tarvittavat muutokset ihannepainoon pääsemiseksi ja siinä pysymiseksi — vai kannattaisiko hänen ehkä miettiä tavoitteitaan uusiksi
  • kuinka hän voi katkaista lihomiseen tai laihtumisen epäonnistumiseen johtavan kierteen
  • onko hän ihan oikeasti valmis laihtumaan, vai vastustaako jokin osa hänessä laihtumista

Voin tunnustaa, että ennen Kutri kuntoon -vuotta en koskaan miettinyt syvemmin em. kysymyksiä.

Saatuani taas jostain kimmokkeen laihduttamiseen ainoa ajatukseni oli: ”Miten mä voin laihtua mahdollisimman nopeasti?” Tai jos näin kaverin laihtuneen jollain uudella dieetillä, mietin vain: ”nyt mäkin alan tuolle.”

Kun ajattelen miltä laihduttaminen — ja kerta toisensa jälkeen epäonnistuminen — tuntui, sydäntäni särkee. Kun ajattelen miten monta vuotta haaskasin yhteensä laihdutuksen ajattelemiseen, minua ottaa päähän. Kun mietin kaikkia niitä asioita, jotka jätin tekemättä ja kokematta, koska ajattelin ”mä teen ne sitten kun olen laihtunut” tai ”mä en voi tehdä sitä ennen kuin olen laihtunut”, mieleni tekee itkeä.

Yksi hulluuden määritelmä on se, että tekee asiat samoin kuin aina ennenkin, odottaen päätyvänsä toisenlaiseen lopputulokseen. Jos et ole ennenkään onnistunut pysymään dieetillä tai käymään salilla pelkällä tahdonvoimalla, ennustan ettet tee sitä tälläkään kertaa.

Jos olet aloittamassa ties monettako laihdutuskuuriasi tai ostanut taas sikakalliin salikortin ajatellen, että tällä kertaa sinä onnistut — oliskohan hyvä käyttää tällä kertaa kunnolla aikaa sen miettimiseen, mitä olet tekemässä ja miksi?

Jos haluat apua itseesi tutustumisessa ja elämäsi viimeisen laihdutusprojektin toteuttamisessa, tsekkaa Onnistunut laihdutus -itsevalmennuspaketti, jonka julkistan virallisesti maanantaina 9.1. Olen jatkanut ennakkotilaajan etutarjousta siihen asti.

Sen lisäksi VAIN ennakkotilaajat saavat bonuksena lukeakseen 1+3 Tehospurtti -itsevalmennuspaketin sekä uutena bonuksena valmennettaville laatimani Kahdeksan valmennustehtävää, joiden avulla voi syventää itsetuntemustaan ja lähteä miettimään mitä elämältään haluaa.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

1 ajatus aiheesta “Miksi laihdutuskuurit epäonnistuvat”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top