Miksi olet viisaampi kuin tiedät

tunneli2
Alkuperäinen kuva: Sxc.hu / Vladimir Kramer

Tiesitkö että sinulla on ääretön potentiaali uuteen ajatteluun? Tällä tarkoitan kykyäsi ajatella loputtomasti uusi ajatuksia. 

Jotkut self help -heebot jaksavat selittää kuinka ”ajattelet satamiljoonaa ajatusta päivässä ja niistä yhdeksänkymmentäprosenttia on samoja vanhoja” — tai jotain vastaavaa. He ovat väärässä.

Ensinnäkin jokainen ajatuksesi on uusi ajatus — uusi aivoimpulssi, joka on syntynyt uudessa tilanteessa uusista ärsykkeistä.

Aistisi vastaanottavat tälläkin hetkellä valtavan määrän uutta tietoa niin kehosi ulko- kuin sisäpuolisista tapahtumista.

Sekä sisäinen että ulkoinen ympäristösi vaihtuu koko ajan: kuulet uusia ääniä, haistat uusia hajuja, tunnet lämpötilan ja kosteuden vaihtelun. Verensokeri nousee tai laskee, hormonitasot vaihtelevat.

Samalla jokainen ajatuksesi ja kokemuksesi muuttaa jotenkin näkemystäsi maailmasta — joko vahvistaen tai muuttaen vanhaa maailmankuvaa.

Sinä ja ympäristösi olette tässä hetkessä erilaisia kuin koskaan ennen tai tämän jälkeen. Ajatuksesi kumpuavat sinusta ja ympäristöstäsi ja siksi ovat aina jollain lailla uudenlaisia.

Jokin ajatus saattaa muistuttaa aiemmin ajattelemaasi ajatusta, mutta toisaalta ihmismuisti on tutkitusti järkyttävän huono, joten todennäköisesti muistat väärin ajatellessasi että ”ajattelen aina näin” tai ”olen ennenkin ajatellut näin”.

Seuraava ajatuksesi voi muuttaa kaiken

Tiedätkö mikä seuraava ajatuksesi on? Entä sitä seuraava? Et tietenkään!

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa jokin ongelma on näyttänyt täysin mahdottomalta ratkaista?

Ehkä olet yrittänyt pää kipeänä miettiä ratkaisuvaihtoehtoja, mutta mitä enemmän olet yrittänyt löytää vastausta, sitä toivottomammalta tilanne on näyttänyt.

Lopulta olet luovuttanut ja alkanut ajatella ja tehdä jotain ihan muuta. Ehkä olet mennyt suihkuun, kävelylle tai nukkumaan. Olet ehkä jo unohtanut ongelmasi, kun yhtäkkiä vastaus on saapunut mieleesi kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Todennäköisesti olet kokenut ilmiön lukemattomia kertoja elämäsi aikana. Joskus oivallukset ovat ollut pieniä kuten ”mitä ostan ystävälle lahjaksi” — joskus koko elämän mullistavia: ”haluan vaihtaa uraa”.

Tiesitkö sekuntia ennen oivallusta, että vastaus olisi vihdoin ja viimein saapumassa?

Et tietenkään.

Mieti jotain ongelmaa tai kysymystä, johon sinulla ei juuri nyt ole vastausta. Muistele kuinka usein olet elämäsi aikana ajatellut jostain muusta asiasta samalla tavalla — ja kuinka usein vastaus on löytynyt kun sitä vähiten odotat?

Koska et koskaan tiedä, mikä seuraava ajatuksesi on, on täysin mahdollista, että seuraava ajatuksesi tuo sinulle onnellisen olon, vastauksen kinkkisimpään ongelmaasi tai oivalluksen, joka räjäyttää tajuntasi.

Ajattele: vain yhden ajatuksen päästä voit tietää enemmän, kuin mitä tiedät nyt.

Mitä ajatuksia tämä kirjoitus herätti sinussa?


Haluatko raivata tilaa mielessäsi uusille oivalluksille? Tsekkaa kutri.net:in VIP-jäsenyys, johon kuuluva Aidon elämän kolme prinsiippiä -kurssi mm. muutti Mayun elämän

Parhaillaan meneillään oleva Pelottoman elämän salaisuus: Unelmien ura -kurssi on myös ilmainen VIP-jäsenille.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

3 ajatusta aiheesta “Miksi olet viisaampi kuin tiedät”

  1. Kysyisin vaan, että missä voisi kommentoida tuota Pelottoman elämän webinaaria jälkikäteen? En päässyt silloin paikalle, mutta katson ne kyllä perästä ja haluaisin jotain kommentoidakin. Tämän viestin voi tästä poistaakin luettuasi…:)

    1. Katri Manninen

      LUMIKKI — Olen vaihtamassa vihdoin ja viimein sivuston teemaa eli ulkoasua ja siinä uudessa teemassa kommenttiosion pitäisi näkyä automaattisesti. Käyn nyt käsin korjaamassa sen tohon. Hetki!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top