Miten jaksaa kun elämäntilanne on erityisen kuormittava?

Eräs kutri.net:in lukija oli huolissaan omasta jaksamisestaan tavallista kuormittavammassa eli henkisesti vaativammassa elämäntilanteessa.

Olen itse juuri nyt sen verran kuormittunut, että totesin helpommaksi tehdä aiheesta tämän 16 minuuttia pitkän videon kuin kirjoittaa.

Samalla tavalla kuin tavallista raskaampi liikunta tai univelka kuormittaa kehoa, uuden oppiminen, uuteen tilanteeseen sopeutuminen sekä itsekurin ja tahdonvoiman käyttäminen kuormittavat hermostoa.

(Kun puhun videolla neurologiasta, tarkoitan hermostoa — sana ei vain tullut eilen illalla mieleen. 😀 )

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

3 ajatusta aiheesta “Miten jaksaa kun elämäntilanne on erityisen kuormittava?”

  1. Kiitos Katri auttavista, virkistävistä ja voimaannuttavista videoista ja kirjoituksista eri aiheista, jotka kaikki koskettaa ja käsittää osa-alueita meidän jokaisen elämässä. On ihana seurata ja samalla saada enrgiaa kaiken kaaoksenkin keskellä, jota olen omassa elämässä käynyt ja yhä käymässä läpi, Voimahalit ja tsemppiä myös sinulle ja perheellesi!!!

  2. Mä olen saanut apua mielialapäiväkirjasta. Siihen löytyy käteviä puhelinsovelluksiakin, joiden avulla oman mielialan voi päivittää monta kertaa päivässä nopeasti parin napin painalluksella.

    Usein negatiivisissa fiiliksissä tulee epätoivo, että ”Taas ahdistaa! AINA ahdistaa! En IKINÄ löydä tasapainoa!” Mutta sitten, kun tarkastelee sitä mielialapäiväkirjaa niin huomaa, että niitä hyviä hetkiä on kuitenkin joka päivä enemmän kuin ahdistuksia. 🙂 Ja omalla kohdallani olen huomannut, että ne ahdistukset tulee lähes aina iltaisin tai muuten kun olen väsynyt. Kun siitä näkee ”mustaa valkoisella” on seuraavalla kerralla helpompi kohauttaa olkapäivä ja miettiä, että aamulla sitten voin taas paremmin. 🙂

  3. Kiitos videosta Katri! Kuormitusta on itsellänikin nyt ilmassa eikä vain ilmassa vaan mielessä ja kehossa myös. Suosittelen kylmähoitoa! Avantouinti ei kaikkialla ole mahdollista tai vaatii lähtemistä paikalle erikseen, mutta kotona voi mennä suihkuun ja kietoa pyyhkeen kostean ihon ympärille, mutta älä kuivaa. Mene pyyhe ympärillä (tai miksei alastikin ) parvekkeelle tai takapihallesi. Väitän, että pääset matalalentoisista fiiliksistä pois ainakin ulkona olon ajaksi. Se ikään kuin sysää sinut pois ajatuksistasi. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top