Moni sinkku sisältä kaunis

Yksi mielenkiintoinen ilmiö johon olen törmännyt sinkkuja seuratessani on se, kuinka valtaosa heistä näyttää olettavan, että toisen ulkonäön ja olemuksen täytyy heti ensi silmäyksellä ”kolahtaa” jotta suhteesta tulisi jotain.

Miksi oletamme niin? Koska niin käy romanttisissa komedioissa ja koska tähän asti henkilön suhteet ovat ehkä alkaneet niin. Miksi ne ovat alkaneet niin? Koska henkilö ei ole kokeillut mitään muuta tapaa.

Mieti omia tai muiden suhteita, jotka ovat alkaneet työkaverin, kurssikaverin tai muun ennestään tutun ihmisen kanssa. Mitäs luulet, ovatko kaikki nämä ihmiset tienneet heti ensi silmäyksellä että ”tuossa on tuleva puolisoni”? Veikkaan että ei.

Kauneus on katsojan mielessä

Se mitä uskot voivasi pitää kauniina tai ”mun makuun olevana” on pelkkä ajatus, joka on syntynyt aiempien kokemuksiesi kautta. Eli jos esimerkiksi sinua lapsena hoitaneet ihmiset olisivat olleet eri näköisiä, nyt silmääsi miellyttäisivät eri näköiset ihmiset.

Yksi monista virheellisistä ajatuksistamme on se, että menneisyyden kokemukset ”lukitsevat” meidät ajattelemaan tietyllä tavalla.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa: mieleesi voi juolahtaa hetkellä millä hyvänsä täysin uuden näkökulman vanhaan asiaan/ajatukseen tuova ajatus.

Kuten Paul Bloom kertoo tässä hauskassa ja opettavaisessa TED-puheessaan, nautinto syntyy siitä mitä ajattelemme jostain, ei siitä millainen ajattelemamme asia itsessään on.

Jos emme oppisi nauttimaan uusista asioista, kukaan ei joisi kahvia, viiniä tai kaljaa tai kuuntelisi erilaista musiikkia kuin vanhempansa.

Jos se mitä pidämme kauniina tai hyvänä olisi koodattu geeneihimme, voisimme kaikki tuntea seksuaalista vetoa vain yhdenlaisiin ihmisiin.

”Kauneus on katsojan silmässä”, pitää todellakin paikkansa.

Moni on saanut huomata että jos toisen ajatukset ja huumorintaju tuntuvat osuvan yksiin omien kanssa, toisen ulkonäkö alkaa miellyttää. Vastaavasti alunperin kauniilta näyttänyt ihminen voi yhtäkkiä rumentua silmissäsi, jos koet hänen käytöksensä vastenmieliseksi.

Tämä kaunistumisilmiö lienee yksi luonnon tavoista varmistaa, että ihminen jatkaa sukuaan myös olosuhteissa, joissa valikoima vastakkaisen sukupuolen edustajia on ollut rajoitettu — eli valtaosan ajasta ihmiskunnan historiassa.

Jos etsit kumppania vain baareista tai netin deittipalveluista joissa ”kuva olisi kiva”, voit huomaamattasi päätyä torjumaan monta potentiaalista partneria vain siksi, ettei heidän ulkonäkönsä, pituutensa, painoindeksinsä tai pukeutumistyylinsä edusta sattumanvaraisesti sinulle syntynyttä mielikuvaa siitä mikä on seksikästä, kaunista tai haluttavaa.

Erään sinkkukaverin kanssa mietimme sitä, miten usein pelkän ulkonäön perusteella muille pakkeja antava ei edes mieti sitä, kelpaako toisen ulkonäkö hänelle vaan mitä hänen ystävänsä ajattelevat hänestä, jos hän on ”ruman miehen” tai ”läskin naisen” kanssa.

Mitä tarkoitusta varten haluat parisuhteen?

Yksi lempikysymyksistäni sinkuille tai ylipäätään jotain havitteleville on: ”Mitä tarkoitusta varten haluat tämän?”

Mitä tarkoitusta varten haluat ylipäätään tavata jonkun?

Mitä tarkoitusta varten haluat parisuhteen?

Mitkä ominaisuudet toisessa ovat olennaisia tarkoituksen täyttämiseksi?

Voiko näitä ominaisuuksia mitenkään päätellä toisen profiilikuvasta tai edes ensi kohtaamisella?

Mistä tai miten voit tietää varmuudella, että toisessa on etsimäsi ominaisuudet?

Voiko huumorintajun päätellä toisen profiilikuvasta tai ensi kohtaamisella? Mistä tiedät ettei henkilön huumorintaju hautaudu ujouden alle? Tai ettei hänellä satu olemaan kuvia, joissa hän hymyilee hyvän vitsin kuultuaan?

Voiko toisen seksihalujen määrän ja seksimieltymyksen päätellä pelkän kuvan tai ensikohtaamisen perusteella? Ehkä olet itsekin kuullut kaverin kertovan kuinka komealla kundilla oli koko elämän ajan ollut alhainen libido tai pyöreä tyttö paljastuikin seksipedoksi sängyssä.

Omien havaintojeni mukaan ensivaikutelma on melkein aina jollain lailla väärä tai vähintäänkin puutteellinen. Se millainen ihmisen huumorintaju, elämänasenne, älykkyyden määrä ja laatu sekä seksuaalisuus on selviää yleensä vasta ajan myötä.

Avoimemmin mielin tutkimaan tarjontaa

Jos oikeasti haluat vielä pysyvään parisuhteeseen aidosti kivan ihmisen kanssa, suosittelen että lähdet uteliaana seikkailumielellä tapaamaan myös ihmisiä, joiden ulkonäkö tai tyyli ei ensi kohtaamisella kolahda.

Luota siihen että jos ihmisen ajatusmaailma, huumorintaju, energia ja feromonit kolahtavat, fyysinen vetovoima seuraa perässä.

Vähimmillään voit tutustua uuteen hauskaan tyyppiin paremmin, parhaimmillaan voit löytää itsellesi elämäsi kumppanin!

Silmät kiinni ja korvat auki.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top