Mitä Keisarin uudet vaatteet -satu kertoo sinusta?

Alkuperäinen kuva Eric Parker @ Flickr — editonti tehty Pixlr:illä.

Tavoitteletko aktiivisesti henkistä kasvua? Etsitkö onnellisuutta? Yritätkö oppia rakastamaan itseäsi? Teetkö töitä sen eteen, että tulisit paremmaksi ihmiseksi? Tai kokisit enemmän hyvää oloa?

Mieti omaa kehitystavoitettasi. Tuntuuko sinusta siltä, että sen saavuttaminen kasvaminen vaatii aikaa, energiaa ja vaivannäköä?

Olet väärässä.

Todellinen ja kestävä henkinen muutos tapahtuu silmänräpäyksessä — kun yhtäkkiä näemme asian, jonka yritämme muuttaa uudessa valossa. Tämä pätee aivan erityisesti itsensä kehittämiseen ja onnellisuuden tavoitteluun.

Keisarin uudet aatteet

Keisarin uudet vaatteet -satu on loistava esimerkki siitä, miten asian näkeminen uudessa valossa muuttaa kaiken yhdessä silmänräpäyksessä.

Siltä varalta että olet ihmeen kaupalla välttynyt kuulemasta satua, se menee näin:

Turhamainen keisari haaskaa valtavia summia rahaa näyttääkseen mahdollisimman hyvältä. Hänen luokseen tulee räätälikaksikko, joka väittää että he ovat saaneet erän taikakangasta. Kangas on niin hienoa, että vain älykkäät ihmiset voivat nähdä sen. Kaksikko on niin vakuuttava esitellessään keisarille ”huippuhienoa erikoiskangasta”, että keisari uskoo heitä.

Muuten hyvä, mutta keisari ei itse pysty näkemään mitään. Peloissaan siitä, että muut saavat tietää hänen olevan tyhmä, hän kuitenkin esittää näkevänsä kankaan ja tilaa samantien tästä ”maailman hienoimmasta kankaasta” itselleen upean asun.

Räätälit käyvät tuumasta toimeen ja mittaavat, leikkaavat ja ompelevat keisarille uuden asun. Keisari lähettää innoissaan kansalleen sanaa, että aikoo pian esitellä uuden upean asunsa, joka on tehty tästä taikakankaasta. Tiedotteessaan hän tekee selväksi, että vain älykkäät ihmiset voivat nähdä kankaan.

Vihdoin asu on valmis ja keisari lähtee esittelemään sitä kansalleen. Tietenkään kukaan ei näe mitään asua, koska kyseessä on huijaus. Sen sijaan ihmiset ihastelevat ääneen kankaan kimallusta ja asun upeutta… Kunnes pieni lapsi huutaa: ”Hei, keisarilla ei ole vaatteita!” Yhtäkkiä yksi toisensa jälkeen ihmiset tunnustavat toisilleen etteivät he oikeasti ne kangasta, kunnes kaikki tajuavat joutuneensa huijauksen kohteeksi.

Hetkeä aikaisemmin keisarin alamaiset tunsivat huonoutta luullessaan että heissä on jotain vikaa, koska he eivät nähneet taikakangasta — sitten he tajusivat ettei ole mitään taikakangasta, jota nähdä.

Jos luulet että sinun pitää aktiivisesti tavoitella henkistä kasvua tai tulla paremmaksi ihmiseksi, olet oman elämäsi keisari, joka on ostanut jossain vaiheessa elämäänsä valheen, että hyvä olo, rakkaus, onnellisuus ja mielenrauha pitää hankkia ulkoapäin.

Jos luulet että sinussa on jotain vikaa, koska koet päivittäin negatiivisia fiiliksiä ja ajattelet välillä hyvinkin ikäviä ajatuksia, olet kuin sadun kansa, joka luulee että heissä on jotain vikaa.

Jokainen joka väittää, että henkinen kasvu vaatii töitä tai että kokeaksesi enemmän hyvää oloa sinun pitää ostaa uusia tuotteita, opiskella uusia tekniikoita, omaksua uusia strategioita, toistaa tiettyjä harjoitteita tai ylipäätään tehdä jotain erityistä, on kuin sadun huijariräätäli.

Minä olen kuin sadun lapsi ja tässä on minun huutoni:

Sinä olet hyvä, ehjä ja rakastettava! Hyvä olo, onnellisuus ja rakkaus on jo sinussa! Huonot fiilikset ja ikävät ajatukset ovat luonnollinen osa inhimillistä kokemusta, eikä niissä ole mitään pahaa tai vaarallista — siksi niille ei tarvitse tehdä yhtään mitään!

Oletko valmentaja, terapeutti, ohjaaja tai muu auttaja, joka ei vielä näe, että voit kokea täyttä onnellisuutta jo tänään ILMAN että teet mitään ja ettei negatiivisille ajatuksille ja tunteille tarvitse tehdä mitään? Tule Kolme Prinsiippiä -kurssille, näe totuus itsestäsi ja elämästä ja ala ihan oikeasti auttaa ihmisiä.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top