Omenaa, viikunaa ja kuitua

Kesän helteillä perinteinen aamukaurapuuroni ei ole uponnut samaan malliin kuin ennen. Ensin vaihdoin sen mysli-jugurtti-yhdistelmään, mutta pian sekin alkoi tökkiä.

Lopulta löytyi ratkaisu joka maistuu aina vain. Viimeisen kuukauden ajan olen nauttinut aamiaiseksi Kellogg’sin All Bran Apple & Fig -muroja. Suu tykkää ja vatsa kiittää.

Aamiaismuroja etsiessäni tulin perehtyneeksi myös (nais)laihduttajille suunnattuihin Fitness- ja Special K -muroihin. Rehellisesti sanottuna en ihan ymmärrä miksi ne soveltuisivat hieman korkeampaa proteiinimäärää lukuunottamatta erityisen hyvin painonhallintaan. Itse syön nimittäin viljatuotteita ensisijaisesti saadakseni vatsan toimintaa edistäviä liukenemattomia kuituja. Mitä vähemmän kaloreita per kuitugramma, sitä parempi.

Koska syön muroni maidon kanssa (joka laskee aterian glykeemistä indeksiä), en ole kiinnittänyt kauheasti huomiota tuotteiden glykeemiseen indeksiin (GI), mutta pikainen googlaus paljasti että ainakin Kellogg’s Special K:n GI on korkea eli tuote nostaa verensokeria nopeammin (mikä on siis huono juttu) kuin esim. All Bran -murot.

Esimerkkejä (tiedot per 100 g):

 • Kellogg’s Special K Classic: 374 kcal, 15 g proteiinia, 75 g hiilaria, 1,5 g rasvaa, 2,5 g kuitua — GI: 72 (korkea)
 • Kellogg’s Special K Red Berries: 374 kcal, 14 g proteiinia, 76 g hiilaria, 3 g kuitua
 • Nestlé Fitness Täysjyvähiutale: 363 kcal, 8 g proteiinia, 79,8 g hiilaria, 1,3 g rasvaa, 5,1 g kuitua
 • Fitness Fruits: 353 kcal, 6 g proteiinia, 77,4 g hiilaria, 2,1 g rasvaa, 4,8 g kuitua
 • All Bran Apple & Fig: 327 kcal, 9 g proteiinia, 67 g hiilaria, 2,5 g rasvaa, 15 g kuitua — GI n. 50 (keskiverto)
 • Elovena Plus kaurahiutale: 310 kcal, 15,9 g proteiinia, 44 g hiilaria, 8,4 g rasvaa, 18 g kuitua

Näistä syön muroja yleensä 30 g (n. 2 dl) ja kaurahiutaleita 40 g (n. 1 dl). Noilla annosmäärillä All Braneissä on kaloreita vähiten eli 98 kcal/annos, kaurahiutaleissa toiseksi vähiten (124 kcal/annos) ja noissa Kellogg’s Special ja Nestlé Fitness muroissa eniten (140-148 kcal/annos).

No, veikkaan että säiden kylmetessä alkaa taas kaurapuurokin maistua.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

5 ajatusta aiheesta “Omenaa, viikunaa ja kuitua”

 1. Ihan mahtavaa, että löysin sun blogin! Ja ihan sattumalta törmäsin vanhaa sivustoa etsiessäni, ajattelin palautella mieliin ”sun oppeja”, hetki mennytkin omatoimisesti!

  Ja pakko antaa palautetta, sun ”opeilla” ja innostuksella, aloitin elämäntaparemontin vuoden 2006 alussa (okei, nykyisen avomieheni tapaaminen pisti myös elämää uusiks samoihin aikoihin), kiloja on pudonnut about 30 kipaletta. Olihan tuota pudotettavaakin, ja on edelleen. Okei, viimeset kaksi vuotta paino tippunut vajaan kymmenen kiloa, mutta onneksi sentään tippunut tai junnannut samassa.
  Nykyiset elämäntapani vaativat skarppaamista, keväällä lopetettu tupakanpoltto on ilmiselvästi hidastanut aineenvaihduntaa..
  Mutta jos tämä tästä, jos sun blogi saisi taas vauhtia tähän junnaavaan remonttiin 🙂

  Mutta iso kiitos 🙂

 2. Oh wow, 30 kiloa on todella hieno saavutus kenelle tahansa!

  Ja kun ajattelet että saat nauttia remonttisi hedelmistä (eli keventyneestä olosta) koko loppuelämän, niin siihen nähden tahtisi on ollut oikein hyvä.

  Kiitos vain itsellesi kiitoksista ja tsemppiä myös jatkoon!

 3. Yksi lisä muroihin: Urtekramin spelt flakes.
  Energy 1470kJ/350kcal, Protein 12g, Carbohydrate 70g (of which sugars 8.5g), Fat 2.6g (of which saturates 0.6g), Dietary Fibres 9.1g, Sodium 0.9g

 4. Löysin ne Citymarketista. Saattaa olla muuallakin mutten ole muualla käynyt tsekkaamassa murohyllyjä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top