Onni onnettomuudessa

Olen ollut huomaavinani että tietoteknisillä laitteillani on taipumusta hajota iltaisin ja viikonloppuisin. Tänään kävi kuitenkin tuuri. Kannettavani meni tänään aamupäivällä pimeäksi kesken kirjoittamisen. Vika näytti olevan sen laturissa, mutta vein koneen varmuuden vuoksi huoltoon tsekattavaksi koska epäilin sen akun vaativan vaihtamista. Laturi oli hajalla, akku OK mutta koneen kovalevy oli kosahtamassa hetkenä minä hyvänsä. HUPS!

No, ei auttanut muu kuin jättää kone huoltoon ja toivoa että huollossa saadaan siirrettyä vanhat tiedot uudelle kovalevylle. Jos ei saada, tämä viikonloppu meneekin sitten konetta uusiksi asentaessa…

onneksi kaikki olennainen on turvakopioituna ulkoisilla kovalevyillä tai erilaisissa nettipalveluissa ja esimerkiksi kirjoitan tätä nyt iPadilla.

Oli onnekasta löytää vika jo tänään sen sijaan että kone olisi hajonnut tavalliseen tapaan perjantai-iltana. Hyvällä onnella kaikki tiedot saadaan siirrettyä uudelle kovalevylle suoraan niin, että san koneen huomenna käyttökelpoisena takaisin. Olin alkanut jo tuskastua koneen hitauteen — nyt tajuan että ongelmana oli tod.näk. viallinen kovalevy. Sen lisäksi uusi kovalevy on selkeästi vanhaa nopeampi JA sain selville tavan miten voin kohtuuhinnalla nopeuttaa konetta entisestään. Hetken ajan nimittäin mietin että tarvitsen uuden koneen — no, en tarvitse!

Mikä tässä päivässä oli mielenkiintoista on se, että mielialani pysyi koko ajan vähintäänkin neutraalina ja useimmiten suorastaan hyvänä. Olen nimittäin joskus mennyt ns. ihan hajalle vastaavissa tilanteissa. Nytkin olen vain tyytyväinen siitä, että pääsen kokeilemaan uutta bloggausohjelmaa iPadissa.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

1 ajatus aiheesta “Onni onnettomuudessa”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top