Onnistumisia… ja vähemmän onnistuneita valintoja… :-D

Joku pyysi joskus vieraskirjassa, että kirjaisin myös vähemmän onnistuneita päiviä. Tämä päivä näyttää muodostuvan kokonaisuudessa OK:ksi, mutta aamupäivällä tuli syötyä hieman poikkeuksellisesti, joten päätin kirjata tän päivän ”tekemiset” ylös.

Eilen oli ennätysalhainen paino: 67,1 kg, kiitos perjantaina päälle pukanneen flunssanpoikasen (= join runsaasti vihreää teetä ja söin niin paljon C-vitamiinia, että maha meni sekaisin… :-D). Eilen oli myös osin tuntemattomasta syystä syömiskausi. Osasyynä saattaa olla jonkinlainen ”vastaisku” edellisviikkojen kurinalaisuudelle, toisaalta semisairas olo saattoi laukaista halun syödä. Kolmas syy oli eräs ristiriitaisia tunteita herättänyt iso kysymys, jota eilen jo pohdiskelin. Ruoka oli kuitenkin eilen pääsääntöisesti ihan terveellistä ja kokonaiskalorit vastasivat kokonaiskulutusta.

Tänä aamuna edellisillan sekavat tunnetilat vain kasvoivat. Naapurista soitettiin ja pyydettiin ”erikoisaamiaiselle” (= aina jotain epäterveellisempiä valintoja). Kieltäydyin, koska olin varma että herkkujen ääreen joutuminen voisi olla nykyisessä mielentilassa (= hämmentynyt, hermostunut, epävarma, toiveikas, pelokas, innostunut jne. 🙂 vaarallista. Lisäksi mun piti käydä hoitamassa yksi asia autolla, ennen kuin mies häipyisi sen kanssa koko päiväksi omien harrastustensa pariin.

Esiaamiainen

Banaani

Danone Vitalinea Vanilja-rahka

186 kcal, 32 g hh, 12 g pr, 4 g kt

Hämmentyneisyyteni tilaa kuvaa se, että vaikka minun piti mennä käymään naapurikaupungissa, menin vahingossa moottoritielle lähteäkseni ajamaan kohti Helsinkiä… 🙂

Asioilta palattuani jouduin kuitenkin menemään naapurissa käymään (hoitaakseni lisää asioita). Olin laskenut, että kaikki herkut olisi jo syöty siihen mennessä. Olin valitettavasti väärässä: jäljelle oli jäänyt valtava kasa voisarvia. Aaargh!

Yritin ensin syödä yhden keitetyn kananmunan sellaisenaan. Voisarvet huusivat nimeäni… Söin yhden. Yritin nauttia joka suupalasta ja syödä sen mahdollisimman hitaasti. Se oli aivan liian hyvää. Kävin kaivamassa roskiksesta pussin, jossa oli voisarvien energiasisältötiedot (= Moilasen paistovalmiita Voisarvia). Totesin, että yhdessä sarvessa olisi vain reilu 170 kcal ja 10 g rasvaa. Annoin itseni syödä vielä toisen. Ennen kuin huomasinkaan, olin kiskaissut naamaan myös kolmannen voisarven. Siinä vaiheessa katsoin parhaaksi kävellä pois pöydän äärestä takaisin kohti kotia (vrt. elokuvakohtaus, jossa joku taluttaa itsemurhaa yrittäneen lempeästi pois sillalta/jyrkänteeltä/katolta).

Voisarvia jäi vielä ainakin 4 syömättä.

Tunnetila, jonka vallassa söin noita sarvia, muistutti pelottavasti aiempien ahmimiskohtausteni fiiliksiä. Jos olisin jäänyt pöydän ääreen, olisin varmasti syönyt loputkin voisarvet.

”Erikoisaamiainen”

1 keitetty kananmuna

3 Moilasen esipaistettua voisarvea

1 dl 1 % maitoa kahvin kanssa

reilu 1 rkl hilloa

670 kcal, 67 g hh, 19 g pr, 36 g rs, 3 g kt

Kotiin tultuani tein hetken töitä, mutta sisälläni vellova levottomuus kasvoi sellaiseksi, että halusin tehdä jotain sen purkamiseksi. Olin jo perjantaista asti haaveillut pidemmän lenkin juoksemisesta, mutta tähän mennessä olo oli ollut niin sairas, etten ollut uskaltanut riskeerata mitään. Tänään olo oli kuitenkin parempi, joten päätin kokeilla juosta vuoden alussa tavoitteeksi asettamani lenkin.

Juoksu

Lämmittelin alkuun 6 min reippaasti kävellen ja OwnZonen High-määritykset asettaen (= kestää n. 5 min, kun sykemittari laskee sen sykkeistä, joita nostan portaittain rasitusta lisäämällä).

Sitten juoksin rauhallista tahtia Chillout Zone (tms.) -levyä kuunnellen 6 km:n lenkin 49 minuuttiin. Lenkkiin sisältyi 4 ylämäkeä, joissa syke nousi aina lähelle maksimia, mutta en halunnut kävellä niitä. Alussa sykkeet pysyttelivät 150-160 tienoilla (77-82 %), mutta loppua kohti hiipivät 170:een (87 %).

Juoksin vielä reilun kilometrin lisää, joskin nyt 11 minuuttiin, koska olin ihan puhki (tässä vaiheessa sykkeet olivat koko ajan n. 180 pinnassa eli n. 92 % maksimista). Lopuksi kävelin vielä 4 min.

Tämä on siis pisin matka ja aika, jonka olen koskaan juossut yhtämittaisesti. Hyvä minä!

Itse juokseminen oli edelleen uskomattoman tylsää, vaikka yritin ajatella kaikkea muuta. Fyysisesti rankaksi se muuttui vasta viimeisen 15 minuutin aikana. Mistään endorfiiniryöpsähdyksestä ei ollut hajuakaan, mutta totta kai lopuksi olo oli mahtava (ainakin henkisesti)!

Ai niin, ensimmäistä kertaa sykemittarit antoivat eri keskisykkeen. Uusi mittari ei ollut mulla ranteessa vaan taskussa, joten en tiedä johtuuko ero siitä vai mistä.

1:10 h, HRave 165 (84 %, vanha) / 170 (87 %, uusi mittari), V: 556 (650 kcal) / 713 (807) kcal, joista 35 % rasvaa eli 22 g rasvaa, 89 g hh

Pelottavaa on, että lenkin jälkeen ei ole yhtään nälkä, mutta silti tekisi mieli syödä jotain pullatyyppistä. Onneksi mitään sellaista ei ole täällä tyrkyllä… 🙂 No, onneksi tällaisia tunnemylläköitä on hyvin havoin ja oletettavasti tilanne helpottuu muutamaksi kuukaudeksi viimeistään huomenna. (Joo, älkää arvuutelko mistä on kyse, en todellakaan aio kertoa, koska asia ei liity muuten kuin tuon syömishimon takia näihin sivuihin! 🙂

Välipala

Danone Vitalinea vaniljarahka

89 kcal, 11 g hh, 10 g pr, 2 g kt

Palaverissa

4 ohutta ja pientä viipaletta tuoretta hiivaleipää…

n. 5 tl ruohosipuli-kotijuustoa

6 ohuen ohutta kevyesti savustettua kinkkufilee-siivua

2 tomaattia

1 dl rasvatonta maitoa teen kanssa

350 kcal, 52 g hh, 21 g pr, 6 g rs, 9 g kt

Ennen iltatreeniä

0,5 pientä sun maid rusinarasiaa

10 mantelia

2 dl rasvatonta maitoa

191 kcal, 23 g hh, 10 g pr, 6 g rs, 3 g kt

Ei olisi tarvinnut treenata, mutta olo oli vieläkin niin levoton, että halusin tanssia. Tein samalla hauikset ja vatsat, kun eilen ne jäivät tekemättä jalkatreenin yhteydessä.

Iltatreeni

Alkuun yhden biisin ajan tanssia lämmittelyksi, sitten hauikset ja vatsat yhdistelmätreeninä (siis yksi sarja haukkareita heti perään yksi sarja vatsoja). Sen jälkeen vielä n. 15-20 min erittäin energistä (= energiaa purkavaa 🙂 tanssia Don Huonojen tahdissa (Hyvää yötä ja huomenta on kyllä sairaan hyvä levy!).

34 min, HRave 132 (67 %), V: 154 (200) kcal / U: 214 (260) kcal, joista 55 % rasvaa eli 10 g rasvaa, 17 g hh

Iltaherkuttelua

Treenin jälkeen ei vieläkään ollut varsinaisesti nälkä (syytän eilisen ja toissapäivän hiilaritankkausta! :-), mutta mieli teki jotain hyvää. Niinpä paistoin itselleni amerikkalaisen pannarin…

35 g Ketomix -pannukakkujauhe (tuotu jenkeistä, pääosin soija-, muna- ja heraproteiinia)

0,6 dl rasvatonta maitoa

1 pieni banaani

0,5 pientä pakettia rusinoita

1 tl voita paistamiseen

Päälle ripaus kanelia ja ripaus Hermesetas Gold -makeutusainetta

(Toi Ketomix on aivan loistava tuote — olettaen, että sen ravintosisältötiedot todella pitävät paikkansa… :-D: 100 g sisältää 316 kcal, 5,7 g rasvaa, 55 g proteiinia ja vain 14 g hiilaria — 0,8 dl painaa ton 35 g ja se on oikeasti hyvää)

Lisäksi 2 dl rasvatonta maitoa

366 kcal, 47 g hh, 29 g pr, 7 g rs, 5 g kt

Koko päivän saldo: 1851 kcal,

joista 51 % hiilarista, 22 % proteiinista ja 27 % rasvaa

eli 232 g hh, 102 g pr, 54 g rs ja 27 g kt

Kasviksia n. 400 g.

Liikuntaa 1 h 44 min / vähintään 710 kcal.

Vaje noin 858 kcal (olettaen että peruskulutus olisi n. 2000 kcal)

No niin, loppujen lopuksi päivä meni ihan jees. Kasvikset jäivät liian vähiin, mutta eilen söin niitä kyllä lähemmäs kilon. Tietysti noi ruoat olisivat voineet olla terveellisempiäkin ja tosiaan aamun ahmimiskohtaus oli täysin turha, mutta parempi näin kuin huonommin… 😀

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top