Pelkoa vahvistava turvallisuus + viikonlopun linkit

linnunpesa2
Alkuperäinen kuva: Sxc.hu / Dan Jaeger

Oletko huomannut, kuinka joskus miettiessäsi mitä sinun pitäisi jonkin asian suhteen tehdä, universumi tuntuu lähettävän sinulle viestejä, jotka ohjaavat oikeaan suuntaan?

Epäilen että ilmiössä on  yksinkertaisesti kyse vain siitä, että  mielemme alitajuiset prosessit ohjaavat huomiomme vastauksiin, joita tietoinen mielemme etsii.

Tämän aamun inspiraatiomeili opettajaltani Steve Chandlerilta tuntui vastaavan minua viime päivät vaivanneeseen  kysymykseen. Käännän tähän viestin kokonaisuudessaan:

”Aina kun valitsemme turvallisuuden,
vahvistamme pelkoa.” – Cheri Huber

Jim Manton sanoo kirjassaan The Secret of Transitions (Siirtymien salaisuus):

”Siirtyäksemme [toiselle tasolle] meidän pitää astua tilaan, jossa emme ole enää sitä mitä olimme emmekä vielä ole sitä mitä tulemme olemaan. Meidän pitää olla halukkaita seisomaan avoimessa aukossa ja hetkellisesti ottaa riski ettemme ole mitään.”

Elämässäni on yksi osa-alue, johon tarttumista olen vältellyt. Se on noussut mieleeni lähinnä alhaisessa mielentilassa ja jostain syystä en ole halunnut katsoa asiaa tarkemmin korkeassa mielentilassa.

Alhaisessa mielentilassa ajatus tämän osa-alueen kehittämisestä hirvittää, samaan aikaan kuin tietoisuus omasta osaamattomuudestani hävettää. Toisaalta kadehdin niitä, jotka ovat tällä saralla jo huippuhyviä –– toisaalta yritän valehdella itselleni, että voin menestyä valitsemallani uralla ilman näitä taitoja.

Kyseessä on niinkin järkyttävän hirvittävä asia kuin uudelle tasolle nouseminen nettiyrittäjänä: markkinoinnin, myynnin ja viestinnän tehostamisen opiskelu.

Visio velvoittaa

Rakastan miettiä entistä parempia tapoja palvella Kutri.net:in jäseniä ja luoda uutta sisältöä sivustolle, mutta usein kun ajattelen sivujen markkinoinnin tehostamista tai ihan vain viestinnän kehittämistä ”myyvemmäksi”, minua alkaa hirvittää.

Korkeassa mielentilassa muistan Suuren Visioni sivustolle. Haluan tehdä kutri.net:istä seuraavan 5-10 vuoden sisällä ”nettitelevision”, jossa esitetään etupäässä naisten toisille naisille tuottamaa inspiroivaa ja innostavaa ohjelmaa. Villeimmissä visioissani kuvittelen jopa tuottavani sivustolla esitettäviä fiktiosarjoja ja -elokuvia!

Näen myös, että vision toteuttamiseksi on välttämätöntä etsiä tapoja laajentaa sivuston lukijakuntaa ja parantaa sivuston tuottavuutta entisestään, jotta voin investoida enemmän aikaa ja rahaa sen kehittämiseen.

Ennen vanhaan olisin lähestynyt tätä ”markkinointi-pelkoani” analysoimalla sen taustalla mahdollisesti olevia traumoja ja uskomuksia ja yrittämällä muuttaa niitä. Olisin saattanut kuunnella ”rakasta rahaa” -henkisiä hypnoosinauhoja, toistaa voimalauseita tyyliin ”olen vauras, menestyvä ja Suomen paras markkinoija” ja yrittänyt muuttaa omia uskomuksiani. Buahahhaaaa!

Asiaa korkeassa mielentilassa mietiskeltyäni tulin siihen tulokseen, että tästä asiasta on ihan turha tehdä mitään tunneasiaa. Markkinointi, myyminen ja viestintä ovat opittavia taitoja ja nyt olen sitoutunut opiskelemaan niitä samalla innolla kuin aikanaan terveellisiä elämäntapoja. Lue: maanisesti ja fanaattisesti.

Toivon että (toivottavasti) tavoitteessani onnistuttuani voin auttaa muita naisia luomaan itselleen menestyvän nettiyrityksen, joka mahdollistaisi esimerkiksi pienten lasten äideille kotoa käsin työskentelyn heille sopivilla aikatauluilla.

Opintojeni tueksi loin Kutri.net:in VIP-jäsenille erillisen Mastermind-ryhmän ja liityin kaikkein kehutuimpaan nettibisneskoulutukseen. Pelkästään ensimmäisen tervetulovideon puoleen väliin mennessä olin saanut kaksi uutta ajatusta!

Jos olet VIP-jäsen ja haluat alkaa ihmetellä kanssani nettisivujen ja -markkinoinnin kehittämistä ja mitä kaikkea opin tuolla ensi viikolla alkavassa koulutuksessa, meilaa niin liitän sinut ryhmään: kutri@kutri.net

Viikonlopun linkit

Tälle kiireiselle pienten lasten äidille viikonloput ovat näköjään kaikkein tuotteliainta aikaa — jopa silloin kun mies on töissä.

Kaikille avoimet jutut:

Luitko jo nämä uudet blogimerkinnät: Mistä tiedät onko jokin ongelma oikeasti mahdoton? ja Onko aika luovuttaa?

Kutri kuntoon 2013 -projektin toinen viikkoraportti löytyy täältä.

52 lajia 52 viikossa blogia pitävä Rauha on kuntoillut sairastamisen jälkeen olan takaa — blogin nimi voisi kohta olla 156 lajia 52 viikossa. Uusimmat lajit ovat kuminauhajumppa, juoksu ja leikkipuistojumppa.

Jo toinen Kutri.net:in jäsen on uskaltautunut perustamaan oman projektiblogin: Riinan Kevyesti kohti raskautta -blogissa seurataan Riinan kevennysprojektia (ja toivottavasti myöhemmin raskaaksi tulo projektia ja raskautta!)

 

Jäsenmateriaalit

VIP-jäsenet ja Onnistunut laihdutus -kurssilaiset voivat katsoa täällä Kutri kuntoon 2013 -projektin uusimman videoviikkoraportin jossa kerron tarkemmin fiiliksistäni.

Uusin VIP-video Itsensä vs. taitojensa kehitys vastaa kysymykseen ”miksi sitten opiskella tai muuttaa mitään”.  (Vain VIP-jäsenet)

Kutrin äitiyspäiväkirja: 2 viikkoa + 6 päivää sisältää mahdollisesti liian noloja paljastuksia ja mm. puhetta maidon riittämisestä imetyksen aikana. (VIP-jäsenet ja Raskaaksi rauhallisin mielin/äitiysopas -kurssilaiset)

Viimeinen Aidon elämän kolme prinsiippiä -kurssin osa 8. Kysymyksiä ja vastauksia on täällä. (VIP-jäsenet ja Löydä itsesi -jäsenet).

Tasan kahden viikon päästä maanantaina 18.3. aloitan uuden Pelottoman elämän salaisuus -kurssin. Kurssi on ilmainen VIP-jäsenille ja 49,60 € (sis alv 24 %) muille. Lisää infoa kurssista loppuviikosta.

Seuraava VIP-puhelu on viikon päästä maanantaina 11.3. klo 20:30. Lisää infoa VIP-puolella parin päivän päästä.

Huh! Olikohan siinä kaikki olennaisimmat?

No ei ollut! Seuraava, uusittu uutiskirje on nyt valmis ja ilmestyy huomenna tiistaina 4.3.2013. Jos haluat varmistaa kirjeen saapumisen sähköpostilaatikkoosi (etkä ole vielä sen tilaaja), tilaa se täällä.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

8 ajatusta aiheesta “Pelkoa vahvistava turvallisuus + viikonlopun linkit”

 1. Katri Manninen

  Täältä löytyvät alkutsemppivideot: https://kutri.net/blog/category/videosarjat/30-paivan-alkustartti/

  Ja täältä löytyvät mun omat Kutri kuntoon videot: https://kutri.net/blog/category/laihdutus/kutri-kuntoon-video/

  Ja sitten Onnistunut laihdutus -kurssin jokaisesta kurssiosiosta löytyy vielä niiden videot.

  Hyvä että muistutit flyladysta! Joo, aikanaan yritin opiskella siisteyttä ja organisoitumista myös sen kautta, mutta sivusto oli tuolloin niin sekava (!) ettei houkutellut puoleensa. Nyt se näköjään on vähän selkeämmän näköinen, mutta vieläkin mulla on fiilis, etten ole sen kohderyhmää…

 2. Katri, voisitko kirjoittaa sitoutumisesta + 3P:stä lisää? Olen pohdiskellut sitoutumisasiaa ja kun tässä tekstissä kirjoitit ”Markkinointi, myyminen ja viestintä ovat opittavia taitoja ja nyt olen sitoutunut opiskelemaan niitä samalla innolla kuin aikanaan terveellisiä elämäntapoja” mietin, miten pitkän tähtäimen sitoutuminen suhteutuu 3P:stä, tai siis universaalista ihanuudesta, kumpuavaan innostukseen ja inspiraatioon? Näen, etteivät ne sulje toisiaan pois, mutta mieluusti kuulisin / lukisin aiheesta vielä lisää.

  1. Katri Manninen

   Vaaqa – joo voin, mutta lyhyesti: mulle sitoutuminen merkitsee sitä, että tämä on juttu, jonka ihan oikeasti haluan tehdä ja viedä läpi — tiedän sen siitä fiiliksestä, jonka tämä juttu mussa herättää.

   Ajatukseen tämän toteuttamisesta ei liity yhtään epäröintiä tai epämääräisyyttä, toisin kuin moniin muihin mun mieleen juolahtaneisiin ideoihin — vaikka ajatukseen että ”voisin alkaa panostaa pukeutumiseen ja meikkaamiseen.”

   Sitoutumis-sanalla teen itselleni ja muille selväksi että tämän suhteen mulla on vahvempi fiilis kuin sellaisten asioiden suhteen jotka ”vain” haluan tehdä tai jotka olisi kiva ehkä tehdä.

   Se fiilis on sisäsyntyinen enkä oikeasti osaa selittää miksi juuri tämä juttu tuntuu nyt niin tärkeältä. Tai osaan, mutta selitykset tuntuvat vähän keksityiltä. Ehkä paras selitys on että ”mun sisäinen viisaus sanoi että tähän sitoudutaan oikeasti eikä vaan fiilistellä.” 🙂

 3. “mun sisäinen viisaus sanoi että tähän sitoudutaan oikeasti eikä vaan fiilistellä.” > erittäinkin järkeenkäypää! Kiitos 🙂

 4. Hei Katri!

  Kerro sitten myös siitä Marie Forleon kurssista.

  Luin juuri postauksesi maailmalla pärjäämisestä ja tykkäsin siitä kovasti. Samaten myös Dance Dance -biisistä, joka mun piti soittaa heti putkeen muutamaman kerran peräkkäin. 🙂

  1. Katri Manninen

   SATU — joo, Forleon kurssi on ollut kyllä todella tajunnanräjäyttävää kamaa ja ainakin mut saanut tekemään jo viikossa kaikenlaisia muutoksia tänne Kutri.net:iin. Jos nettiyrittäminen — tai ylipäätään yrittäminen –kiinnostaa ja on mahdollisuutta ottaa kurssi ensi vuonna, suosittelen lämpimästi! No kiva, nyt mullakin alkoi soida ko. biisi päässä, haha!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top