Pilates II


Jees, eli olen taas palannut ohjatun Pilateksen pariin, mikä on siis ihanaa! 🙂 Tuloksiakin tulee nopeammin, kun ohjaaja tsekkaa että liikkeet tulee tehtyä oikein. Suosittelen.

Joudun vähän perumaan sanojani Pilateksen lihaksia kasvattamattomuudesta — eilisen yksityis(teho)tunnin jäljiltä olen yhtäkkiä saanut viivästynyttä lihaskipua (= hyvä asia 🙂 todella outoihin lihaksiin keskivartalossani — esim. kylkiluiden päällä olevat ohuet lihakset (harrastajatermein ”kalapuikot”) ovat todella arat. WOW! Toi viivästynyt lihaskipuhan tulee siis siitä, kun jotain lihasta treenataan eri tavalla kuin ennen, jolloin siihen syntyy mikroskooppisia vaurioita, joihin/joiden korjaamiseen enemmän tai vähemmän suoraan kipu liittyy (= aiheesta on tällä hetkellä useampia teorioita liikkeellä) => kun keho korjaa vauriot, lihaksesta tulee entistä vahvempi. Tähän korjausprosessiin tarvitaan proteiineja ja riittävästi lepoa.

Uskoisin lihasten kipeytyneen eilen kokeilemastani Merenneito-liikkeellä . Vaikka keskivartalolihakseni ovatkin kehittyneet huomattavasti, niin toi liike oli vielä vähän liian rankka.

Anyway, ahkeran Pilateksen harrastamisen kuulemma näkee jo kehossani. Yhtäkkiä reilun viikon sisään moni on kehunut laihtumistani, mukaanlukien mies, isä ja veljet (= kriittisimmät arvostelijat :-). Isä kiinnitti erityisesti huomiota ryhtiin ja vartalon mittasuhteiden muuttumiseen: ”uskomantonta, mutta sä olet tavallaan onnistunut muuttamaan ruumiinrakennettasi”, broidit totesivat yleisen laihtumisen ja mies on pistänyt ilolla merkille miten peppu ja reidet ovat muuttuneet radikaalisti parempaan suuntaan. No totta kai perusta noille muutoksille on luotu vuoden aikana laihtuessa ja kiinteytyessä, mutta Pilates on ilmeisesti tuonut muutokset paremmin esiin. En valita :-D.

Toisaalta Pilates-ohjaajani on ilolla pannut merkille että ennen hieman kiero selkärankani on selvästi suoristumassa. Muutoksen myös tuntee: nykyään tuntuu todella pahalta istua kumarassa tai lysyssä, pitää jalkaa toisen päällä tai muuten retkottaa kierossa asennossa. Jouduin jopa korjaamaan auton selkänojaa pystympään asentoon kun pari vuotta ollut selkänojan asento ei tuntunut enää tukevan tarpeeksi istuma-asentoani.

SUMMA SUMMARUM: Pilates on pop! 🙂 Mutta — ennen kuin tiputatte käsipainot käsistänne ja jätätte aerobiset treenit väliin — kehonne tarvitsee Pilateksen ja vastaavantyyppisten liikuntamuotojen lisäksi myös aerobista treeniä (kävely, sauvakävely, pyöräily, hiihto, uinti, aerobicit jne.) sekä vastusharjoittelua (lihaskuntajumppa kotona omalla ruumiinpainolla, käsipainoilla, jumppapallolla, jumppakumeilla jne. tai kuntosalilla kuntosalilaitteilla ja vapailla painoilla). Rasittakaa siis kehoanne monipuolisesti — se rakastaa sitä ja palkitsee teidät pysymällä pidempään terveenä, ehjänä ja toimintakuntoisena!

Haluaisitko jutella Katrin kanssa?

Voit varata ajan keskusteluun osoitteessa kurssit.kutri.net. Löydät sieltä myös Kirjoituskurssin, joka opettaa sinulle kuinka voit kirjoittaa kirjan, käsikirjoituksen ja televisiosarjan konseptin.

Herättikö juttu ajatuksia? Kommentoi rohkeast!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.