Pitääkö laihduttamiseen olla syy?

Sunnuntaina alkoi Onnistunut laihdutus -kurssiin ja omaan Kutri kuntoon -projektiini liittyvä 10 viikon kevennys kesään -puhelusarja, jonka ensimmäisessä puhelussa tulin itse puhuneeksi paljon mm. siitä, tarvitseeko laihduttamiseen olla syy.

Puhelut äänitetään myöhempää kuuntelua varten. Ensimmäisestä puhelusta otetussa katkelmassa kerron miksi laihdutussyyn keksimällä keksiminen voi olla haitallista — varsinkin jos syytä lähdetään luomaan itseinhoa lietsomalla.

kevennys

Äänitepätkässä mainitsen, että saan valtavaa mielihyvää esimerkiksi painon, mittojen ja syömisten taulukoinnista. Sitäkin hurjempaa iloa olen kokenut eilen ja tänään tehdessäni uutta versiota ravinto- ja liikuntalaskuritietokannastani.

Sain nimittäin selville että käyttämäni FileMaker Pro -tietokantoja voi pyörittää iPhonessa ILMAISELLA FileMaker Go -ohjelmalla. Tähän asti suurin ongelma on ollut se, etten aina ole koneen ääressä syödessäni, jolloin helposti unohdan kirjata ylös syömiseni.

Tehdessäni tietokannasta eli laskuohjelmasta uutta versiota lisäilin siihen myös uusia ominaisuuksia, kuten automaattisen kulutuslaskurin, joka laskee niin lepo- kuin peruskulutukseni sen päivän painon mukaan.

Vanha tietokantaversio oli laadittu omaan käyttööni, joten en pyrkinyt sitä tehdessäni erityiseen selkeyteen.

Tajuttuani miten helppoa tietokantaa on käyttää iphonessa ilmaisella ohjelmalla, päätin että kutri.net:in VIP-jäsenet ja Onnistunut laihdutus -kurssilaiset (joilla on iPhone) saavat laihdutustietokannan ilmaiseksi käyttöönsä!

Tietokannassa on valmiiksi yli 1200 eri ruoka-ainetta ja uusien lisääminen on todella helppoa (vaikka itse sanonkin). Ravintosisällön lisäksi laskuri näyttää kunkin ruoka-aineen, päivän ja aterian energiaprosentit — myös kaaviona. Miksi? Koska keksin miten sen saa aikaan, haha!

kevennys-1

Liikuntapuolelle voi syöttää joko sykemittarin tms. antamat kaloritiedot tai antaa ohjelman laskea ne itse.

Saanen laskurin muillekin kelpaavaan kuntoon viikon sisällä. Se toimii myös iPadissa. Jossain vaiheessa olen tekemässä myös iPadin isompaa näyttöä hyödyntävää versiota, mutten ihan just nyt.

Periaatteessa tietokannasta voisi ehkä tehdä jonkun tietokoneissa ilman FileMaker Pro:ta toimivan version, mutten ole varma olenko ymmärtänyt asian oikein. Jos se on mahdollista, teen myöhemmin tietokoneella toimivan version.

HUOM! Tällöin tietokoneella ja iPhonessa olevia tietokantoja ei voi synkata ainakaan helposti ja ilmaiseksi keskenään. Eli jos syötät jotain iPhonessa olevaan tietokantaan, se ei ilmesty koneella olevaan tietokantaan. Tosin tähänkin olen etsimässä ja tavallaan löytänyt jo ratkaisun, mutta se maksaa ja sen käyttö vaatii nettiyhteyden ääressä olemista.

Jos olet siis Kutri.net:in VIP-jäsen tai Onnistunut laihdutus -kurssilainen, omistat iPhonen tai iPadin ja haluat alkaa seurata syömisiäsi, viikon päästä voit tehdä ne Kutri.net:in kalorilaskurilla!

 

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top