Puhtia proteiinipirtelöstä

Viimeiset kaksi viikkoa menivät kuin yhdessä humahduksessa ensin nuhaisen vauvan kanssa valvoessa ja sitten Tampereen kirjamessumatkalla. Nyt takana on taas kolme hyvin nukuttua vuorokautta ja energiaa tuntuu riittävän vaihteeksi muuhunkin kuin vauvan hoitoon.

Vauvan nuhan ollessa pahimmillaan kärsin itsekin vuotavasta nenästä ja kurkkukivusta ja voimat olivat aika vähissä, koska sairastelun ja valvomisen lisäksi syömiset alkoivat jäädä vähiin. Minulla ei nimittäin ollut ruokahalua ja siipan ollessa töissä ei tullut laitettua ruokaakaan.

Lopulta päätin turvautua vanhaan selviytymiskeinoon eli valmiisiin proteiinipirtelöihin. Löysin kaikkien aikojen lempiproteiinijuomaani Muscle Milkiä kehutusta suomalaisesta nettikaupasta Mass.fi:stä. Kyseinen juoma sisältää proteiinin lisäksi hieman hiilareita ja nopeasti palavaa (?) rasvaa eli on pikemminkin ateriankorvike kuin puhdas proteiinijuoma. Ennen kaikkea se  maistuu hyvältä. Voin suositella varsinkin suklaan makua —  join sitä kahden vuoden ajan lähes joka päivä kyllästymättä siihen liikaa.

Vaikka olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että varsinkin raskaanaollessa ja imettäessä olisi parempi syödä ja juoda ”tuoretta” ruokaa, tässä tilanteessa pidän tärkeämpänä sitä, että äiti saa edes jotain kohtuullisen laadukasta ravintoa, kuin että on kokonaan syömättä, koska ei jaksa tai ehdi tehdä itselleen edes voileipää tai lämmittää mikroruokaa.

Tänään kävimme vauvan kanssa neuvolalääkärillä. Pikku-ukko oli kasvanut melkein 8 cm pituutta ja painoakin on tullut kuukaudessa noin kilo lisää. Tuntuu jotenkin aivan käsittämättömältä, että koko tuo pieni ihminen rakentuu minun kehoni kautta tulleista (eli minun jossain vaiheessa syömistäni) rakennusaineista — tietysti lukuunottamatta sitä pientä siementä, jonka lapsen isä lahjoitti koko prosessin alussa…

Täytyy mennä taas imettämään ja seurustelemaan varsinaiseksi aurinkonaamaksi osoittautuneen pojan kanssa. On se kyllä niinkin, etten tiedä mitään niin sykähdyttävää kuin oman vauvan hampaaton hymy. Kutri.net:in päivitys jatkunee viimeistään kuun vaihteessa, kun mies jää vanhempainvaapaalle ja ottaa päävetovastuun vauvan hoidosta ja viihdyttämisestä.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

2 ajatusta aiheesta “Puhtia proteiinipirtelöstä”

  1. Minusta sinun ei kannata luvata mitään päivityksiä, kun et ole tämän blogin alusta niitä pystynyt pitämään. Parempi olla vaan ihan rennosti, kun taas yrittää… Tuskinpa näillä tarinoilla nykyisin paljon lukioita on ja me vähätkin kaikotaan tason ja päivitysvauhdin hitauden vuoksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top