Sitä saa mitä tilaa?

Jos luulitte että olen unohtanut huuhailut ihan täysin, olette väärässä. Viime aikoina olen miettinyt vaihteeksi taas enemmän manifestointia.

Manifestointi tarkoittaa huuhaa eli New Age -sanastossa asioiden ja tapahtumien tuomista todellisuuteen omien ajatusten ja/tai tunteiden voimalla eli ”what you think about, you bring about” (suomeksi: ”sitä saa mitä tilaa”). Manifestointi perustuu ”law of attraction”:iin eli (joidenkin mielestä fiktiiviseen) ”luonnonlakiin”, jonka mukaan samanlaiset energiat vetävät toisiaan puoleensa.

Kieltämättä koko konsepti voi kuulostaa äkkiseltään aika uskomattomalta. Asian uskottavuus tuskin lisääntyy, jos erehtyy kuuntelemaan asiaan tosi pahasti hurahtaneita, kuten esimerkiksi Abrahamin, eli teksasilaisen kotirouva Esther Hicksin kautta puhuvan henkiopettajajoukon, seuraajia. Luit oikein, rouva Hicksin uskotaan toimivan (puoli)tiedottomana puhetorvena tuonpuoleisesta manifestointi-viisauksiaan jakaville hengille.

Toisten mielissä manifestointi on saattanut saada huonon maineen materialismia juhlivan ja ylikaupallisuutta pursuavan Salaisuus-”dokumenttielokuvan” tai muiden manifestoinnin ”salaisuuksilla” rahastavien tahojen ansiosta.

Itse olen nähnyt omassa elämässäni moneen kertaan miten tietyn asian visualisoiminen eli mielessään kuvittelu ja sillä fiilistely johtaa kyseisen asian toteutumiseen — joskus suorastaan maagiselta tuntuvien tapahtumaketjujen seurauksena. Pidän mahdollisena, että varsinkin isompien ja näennäisesti lähes mahdottomalta näyttävien toiveiden toteutumisen taustalla saattaa olla kyse jonkinlaisesta energioiden vuorovaikutuksesta, jota voidaan mitata joskus tulevaisuudessa samalla tavalla kuin vaikkapa radioaaltoja tai radioaktiivista säteilyä.

Puhun ilmiöstä, josta skottilainen tutkimusmatkailija W. H. Murray puhui todetessaan että:

”Sillä hetkellä kun henkilö sitoutuu tosissaan, myös kaitselmus liikahtaa. Päätöstä seuraa kokonainen virta suotuisia tapahtumia, kohtaamisia ja materiaalista apua, joista ei olisi voinut edes unelmoida. […] Mitä ikinä voit tehdä tai unelmoida voivasi tehdä, aloita se. Rohkeudessa on neroutta, voimaa ja taikaa!”

Tässä koko sitaatti englanniksi

Useimmiten ”manifestoimalla” saavutetut tulokset voidaan selittää kuitenkin ihan oman alitajunnan ohjelmoinnilla ja positiivisen asenteen voimalla.

Kuvitellaan että haluat tietynlaisen auton. Yhtäkkiä näet kyseisiä autoja kaikkialla. Ei, autojen määrä ei ole lisääntynyt, mutta nyt kiinnität niihin enemmän huomiota. Alat kertoa tutuille harkitsevasi kyseisen auton (käytettynä) hankkimista. Eräänä päivänä joku tuttavistasi kertoo, että hänen tuttunsa on myymässä juuri sellaista autoa — ja vieläpä sopuhintaan.

Ennen kuin aloit ”manifestoida” kyseistä autoa, et olisi ikinä puhunut tutullesi siitä — ja vaikka hän olisi maininnut myynnissä olevasta autosta, et olisi tarttunut tarjoukseen. Voi jopa olla että olet vuosien varrella monesti ”missannut” tilaisuuden ostaa kyseisen auton vieläkin halvemmalla, muttet joko tiedä tai muista ohittaneesi vinkkejä, jotka olisivat johtaneet halvemman auton löytymiseen.

Voisin kirjoittaa manifestoinnista pidempäänkin, mutta nyt mun pitää manifestoida välillä työprojekteja valmiiksi… Tässä kuitenkin onnistuneen manifestoinnin perussäännöt:

1. Päätä mitä haluat, älä miten sen haluat.

Jos alat kauheasti miettiä etukäteen miten todennäköisimmin voisit saada haluamasi jutun tai miten mieluiten haluaisit saada sen, saatat kääntää selkäsi tilaisuuksille, jotka toisivat haluamasi asian sinulle joskus jopa nopeammin ja helpommin kuin parhaaksi kuvittelemasi tapa.

2. Varmista että todellakin haluat haluamaasi asiaa ja että haluat sitä oikeista syistä.

Haluamme tiettyjä asioita, koska kuvittelemme niiden saavan meidät tuntemaan tietyllä tavalla. Mitä tunteita sinä toivot haluamasi asian tuovan sinulle? Tunteen että olet arvostettu? Rakastettu? Ihailtu? Turvassa?

Kannattaa miettiä voisitko kokea samoja tunteita jo nyt, ilman kaipaamaasi asiaa — ja jos et kykene tuntemaan kyseisiä tunteita tässä ja nyt, voiko haluamasi asiakaan saada sinut tuntemaan niitä.

Esimerkiksi jos haluat tuntea olevasi rakastettu, koska et tunne nyt olevasi rakastettu, on mahdollista, ettet rakasta itseäsi. Kokemuksesta voin kertoa, että niin kauan kuin et pysty aidosti rakastamaan itseäsi, on ihan sama vaikka Jeesus tulisi vakuuttamaan sinulle rakkauttaan.

Tai valitettavan yleinen laihduttajan salainen taka-ajatus on se, että: ”sitten kun mä laihdun, kaikki epäkohdat katoavat mun elämästä”. Eli laihduttaja saattaa kuvitella että kunhan hän saavuttaa ihannepainonsa, hänen itsetuntonsa paranee maagisesti, hänen miehensä muuttuu rakastavammaksi, äitinsä kiltimmäksi, työpaikkansa kiinnostavammaksi ja rahatilanteensa paremmaksi.

Muuten hyvä, mutta pahimmillaan laihtuminen voi johtaa jopa päinvastaiseen tulokseen: puoliso tulee mustasukkaisemmaksi kun pelkää tulevansa jätetyksi, äiti alkaa epäillä lapsensa kärsivän anoreksiasta ja valittaa tämän ”kuihtuneesta” olemuksesta, pyöreä pomo on kade muodonmuutoksesta ja tekee elämästä helvettiä ja kaikki rahatkin menevät vaatekerran uusimiseen…

Jos olet aivan varma siitä, että haluamasi asia tuo sinulle haluamasi fiilikset, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

3. Luo haluamastasi asiasta voimakas, positiivinen mielikuva, joka nostattaa sisälläsi hurjia ilon ja innostuksen tunteita, ja jossa on kaikki oleellinen haluamastasi asiasta, muttei mitään turhaa.

Manifestoinnin ideana on nimenomaan se, että yhdistät haluamaasi asiaan voimakkaita positiivisia tuntemuksia, jonka luot kehoosi kuvittelemalla miltä haluamasi asia näyttää ja tuntuu — ja ennen kaikkea miltä sinusta tuntuu kun olet saanut haluamasi asian.

Toisin sanoen voit kuvitella miten mahtavalta sinusta tuntuu ajaa uudella autolla tai miten turvalliselta sinusta tuntuu olla uuden kumppanisi kainalossa tai herätä uudessa kodissasi tai pukea päällesi uudet, pienemmät farkut, kun olet laihtunut ihannekokoosi.

Se, että visiossasi pitää olla kaikki olennainen, muttei mitään turhaa, tarkoittaa sitä, että mitä vähemmän visiossasi on turhia detaljeja, sitä todennäköisemmin se toteutuu.

On esimerkiksi helpompaa löytää mies, jonka kainalossa sinun on turvallista ja ihanaa olla, kuin mies, joka em. tuntemusten lisäksi on ruskeatukkainen lääkäri, joka harrastaa purjehtimista ja ajaa punaisella Alfa Romeolla. Jos voit kuvitella viettäväsi loppuelämäsi myös vaaleaverikön kanssa (jos se on tosi kiva) ja jonkin muun ammatin edustajan kanssa, et itsekään ole purjehtinut kuin kerran eikä sillä ole väliä onko Alfa Romeo punainen tai musta, älä suotta liitä näitä detaljeita visioosi.

Riittää, että visioit herääväsi ihan käsittämättömän hyvällä tuulella unelmiesi miehen kainalosta ja tuntevasi olosi uskomattoman ihanaksi tai turvalliseksi.

4. Luo riittävän avoin mutta kattava vahvistuslauseke (affirmaatio) visiosi tueksi.

Vahvistuslauseet ovat preesensissä (nykyaikamuodossa) lausuttuja toteamuksia siitä, mitä haluat. Eli toisin sanoen vahvistaessasi haluamaasi asiaa, puhut siitä niin kuin se olisi jo tapahtunut.

Esimerkiksi:

— Olen ihanassa parisuhteessa mahtavan miehen kanssa, joka saa minut tuntemaan oloni turvalliseksi, rakastetuksi ja halutuksi.
— Olen hoikka, kiinteä ja hyväkuntoinen.
— Olen velaton ja vaurastun aina vain enemmän ja enemmän.
— Työskentelen hauskassa ja inspiroivassa työpaikassa tehden työtä, jossa olen hyvä ja josta minulle maksetaan ruhtinaallinen korvaus.

Huomaa että edellisissä lauseissa ei anneta mitään määriä, koska ne voivat jälleen kerran rajoittaa saamaasi hyvää.

Peruslausekkeiden perään kannattaa lisätä seuraava yleislauseke:

— TAI jotain vieläkin parempaa.

5. Anna universumille aikaa.

Jos tilaat ravintolassa ruokaa, et odota saavasi sitä kahden minuutin päästä (paitsi jos se on pikaruokaravintola), etkä (toivottavasti) ala kysellä tarjoilijalta että ”Mä tilasin pihvin. Koska mä saan mun pihvin?”. Mitä isompaa asiaa tilaat, sitä kauemmin sen ”toimittaminen” kestää.

Luota siihen, että haluamasi asia on tulossa ja ole hyvillä fiiliksillä asian puolesta. Jos käyt kärsimättömäksi tai sinusta alkaa tuntua ”tämä ei koskaan tapahdu”, homma hidastuu tai jää ehkä kokonaan toteutumatta. Tosin tällöin kannattaa kysyä miksi olet niin epätoivoinen asian suhteen. Epätoivoisuus on niitä tunnetiloja, joilla on taipumusta tuottaa vain lisää epätoivoisuutta.

Harhauta itseäsi odotusaikana tekemällä mahdollisimman paljon asioita, joista tulee sinulle hyvä fiilis — ja vielä mieluummin juuri sellainen fiilis, kuin toivot manifestoimasi asian tuovan sinulle. Esimerkiksi jos haluat uutta asuntoa, kiertele sisustuskaupoissa fiilistelemässä millaisilla huonekaluilla sen haluaisit sisustaa. Tai jos haluat puolison joka saa sinut tuntemaan itsesi seksikkääksi, käy ostamassa alusvaatteita ja laittaudu joskus yksin himassa ihan vain huviksesi seksikkään ja kauniin näköiseksi.

Joskus kaikkein tehokkainta on päästää kokonaan irti tarpeesta saada mitä haluaa. Esimerkiksi oma unelmieni parisuhde tuli elämääni vasta kun tulin siihen tulokseen, että voin elää oikein hyvän ja mukavan elämän ilman parisuhdetta.

6. Kuuntele viestejä ja tartu tilaisuuteen.

Olet varmaan kuullut tarinan miehestä, joka joutui tulvan keskelle.

Veden nosutessa hän kiipesi talonsa katolle ja rukoili Jumalaa pelastamaan hänet. Yllätyksekseen mies kuuli jylisevän äänen sanovan: ”tahtosi tapahtuu”.

Pian paikalle saapui mies veneen kanssa ja tarjosi hänelle kyytiä. Uskovainen kieltäytyi sanoen että Jumala oli luvannut pelastaa hänet. Sitten paikalle saapui pelastushelikopteri, josta tarjottiin hänelle apua. Mies kieltäytyi taas, sanoen että Jumala oli tulossa pelastamaan hänet. Lopulta paikalle saapui pelastuslentokone, joka heitti miehelle pelastusveneen. Mies ei noussut veneeseen vaan huusi lentokoneen perään: ”Jumala pelastaa minut”.

Vesi nousi ja mies hukkui. Päästyään taivaaseen hän kohtasi Luojansa ja kysyi tältä syyttävään sävyyn: ”Miksi et pelastanut minua vaikka lupasit?”. Jumala vastasi: ”Lähetin sinulle veneen, helikopterin ja lentokoneen. Mitä muuta sinä oikein odotit — tulisia vankkureita vai?”

Kuten ensimmäisessä kohdassa totesin, manifestointi edellyttää ettet päätä miten haluat haluamasi asian saada. Se edellyttää myös sitä, että pidät silmäsi ja korvasi auki uusille mahdollisuuksille, jotka voivat johdattaa sinut tavoitteeseesi ja tartut tilaisuuksiin kun sellainen sinulle tarjotaan. Nämä tilaisuudet eivät aina näytä ensisilmäyksellä johtavan haluamasi asian luo, mutta jos kuuntelet sydäntäsi, huomaat että tietyistä tilanteista tulee varma sisäinen fiilis, että siihen kannattaa tarttua vaikket tiedä miksi.

Tällainen piilomahdollisuus voi olla esim. sinua kiinnostavaa asiaa käsittelevän kurssin esite, joka osuu silmiisi ja aiheuttaa vahvan fiiliksen ”tonne olisi kiva mennä”. Seuraat intuitiotasi ja ensimmäisellä kurssikerralla viereesi istuu mies, joka osoittautuu elämäsi mieheksi.

Tai ehkä olet halunnut ostaa tietynmerkkisen laukun, mutta sinulla ei ole ollut siihen varaa. Yhtäkkiä saat vahvan fiiliksen, että haluatkin kävellä töistä kotiin ratikalla menemisen sijaan. Liikennevaloissa kuulet kahden naisen puhuvan lempimerkkiäsi myyvän liikkeen salaisesta alennusmyynnistä. Kävelet kauppaan ja kas — unelmalaukkusi on siellä ihan käsittämättömällä alennuksella myynnissä.

Tai tämä tapahtui itselleni: halusin manifestoida itselleni parkkipaikan tupaten täynnä olevasta Helsingin keskustasta, kun olin menossa yhteen Espan kahviloista tapaamaan kaveriani. Visualisoin muutaman kerran ajomatkalla Mäntsälästä Helsinkiin pysäköiväni tyytyväisenä Pohjois-Espalle. Perille päästyäni totesin ettei kummallakaan Espalla ollut yhtään vapaata parkkipaikkaa.

Yhtäkkiä minulle tuli vahva fiilis, että minun pitäisi pysähtyä odottamaan tapaamispaikan lähellä olevalle CD-autopaikalle ainakin siksi aikaa, että laittaisin ripsaria. Mieleeni tuli ajatus että ”ehkä toi edessä oleva auto lähtee kohta pois”. Juuri kun olin saanut ripsarit laitettua, eteeni parkkeerattuun autoon kävelee nainen ja ajaa pois niin, että saan ajaa suoraan lailliseen pysäköintiruutuun.

On hyvä huomata myös se, ettei manifestointi tarkoita sitä, että saisit haluamasi asiat kokonaan ilman vaivannäköä (vaikka niinkin voi käydä), vaan että saat ne varmemmin, hauskemmin ja helpommin kuin ilman manifestointia.

7. Ole kiitollinen

Kiitollisuus edesauttaa kaikkien haluamiesi asioiden manifestointia ja tekee elämästä muutenkin mukavampaa. Mitä enemmän kiinnität huomiota siihen, mikä elämässäsi on hyvää, sitä mielekkäämmältä elämäsi tuntuu. Ota tavaksi kiittää universumia ihan pienistäkin jutuista, kuten turvallisesti loppuun saatetusta automatkasta tai hyvästä alennusmyyntilöydöstä. Kun saat mitä haluat, anna itsesi tuntea aivan erityistä iloa ja kiitollisuutta. Ja sitten voitkin taas alkaa manifestoida uusia, entistäkin hauskempia ja isompia juttuja…

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

4 ajatusta aiheesta “Sitä saa mitä tilaa?”

 1. Hei,

  Mukava, että saamme pian tutustuttavaksemme uudet sivusi! Edelisten Kutri-sivujen innostamana sain elämääni raiteilleen muutama vuosi sitten (minäkin silloin elelin ihanaisessa Kaliforniassa): sivujesi kautta tietoa keräämällä ja ennen kaikkea tsemppiä saamalla liikunta ja paremmat ruokaopit tekivät ihmeitä!

  Samoin oli mukava lukea lyhyt ja ytimekäs infopakettisi tuosta sitä saa mitä tilaa -aiheesta. Tämä ajattelun todeksi tekevä voima on omaankin elämääni tuonut paljon hyvää. Ajattelenkin nykyään, että pitää olla varovainen mitä toivoo, toiveet kun voivat toteutua. Ja tosiaan, toteutuvat tavalla ja pakettina jota et osannut arvata. Kiitollisuudessa on taikaa.

  Aurinkoista syksyä
  Terveisin Paula

 2. Itse melkoisena huuhaatyyppinä seuraan näitä eri ”muotioikkuja” ja yleensä sitten taas ihmettelen niiden välistä keskinäistä ristiriitaa. Kun vouhotetaan siitä miten tärkeää on olla virrassa, seurata jumalallista sielunsuunnitelmaa ja heittäytyä ohjaukseen samalla maksaen karmavelkaa, hyväksyen kaiken, myös negatiiviset kokemukset korkeimpana parhaana. Niin miten se muka toteutuisi jos samaan aikaan otetaankin se päätöksenteko itselle ”egolle” ja manifestoidaan kaikennäköistä kivaa ja mukavaa ja onnellista.

  Hannu

  1. Hannu — todella hyvä pointti! En ole itse ennen edes kiinnittänyt huomiota tuohon ristiriitaan, mutta joo, heti tuli mieleen monta esimerkkitapausta aiheesta… 😀

 3. Itse manifestointi ym. henkisiin asioihin jo muutaman vuosia jo perehtyneenä, en voi välillä kuin ihmetellä ja pyöriyellä päätäni juurikin sellaiseten ”manifestoijen” kohdalla, jotka elävät kuin viimeistä päivää, vinguttelevat omat, vaimonsa, miestensä, vanhempiensa tai sukulaistensa luottokortteja, luottoja, rahaa ja elävät täysin vailla omantunnon tuskaa ja shoppailevat ja hemmottelevat itseään kaiken maiilman hoitoloissa ja rakennekynsien, kampaamojen, botoksien, ruiskurusjetusten ym. jatkuvassa kierteessä ja maksattavat lystin muilla.

  Onhan näistä ihmistyypeistä tehty massamäärät reality ja talouskuntoon-sarjoja ja tv-ohjelmia. Erääseen tällaiseen vajaa 30:seen naiseen sain tutustua ystävättäreni kautta, joka hehkutti manifestoinnista ja siitä, kuinka aina sai, mitä halusi, tosin sillä seurauksella, että omat, avomiehensä ja vanhempiensa luottotiedot ovat tämän pimun lystin maksajina menettäneet. Nainen kun ei tee päivääkään töitä, saati tekisi mitään kotonakaan, vaan on elänyt täysin läheistensä siivillä. En oikein jaksa näitä läheisiäkään täysin ymmärtää, ovatko vajakkeja, sokeita vai muuten vain narutettavia. Tässä lienee oikean manifestoinnin periaatteet ihan hiien kaukana, vai mitä tuumaatte tästä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top