Standardia testaamassa!

Pääsin rekisteröitymään Standardin tukisivustolle ja kyllä — ne olivat yhtä hyvät kuin mitä niitä oli kehuttu. Päätin vaihtaa Kutri.net:in teeman vasta viikon päästä, ellei nyt joku yö tai päiväuniaika tule hetkeä jolloin koen tuntevani tämän teeman niin hyvin ja olen riittävän pirteässä kunnossa vaihtamaan teeman ongelmitta toiseen.

Sitä ennen teema saattaa näyttää joka päivä vähän erilaiselta.

Mistä päästäänkin siihen, kannattaako asentaa itsehallinnoitu wordpress-blogi ja opetella muokkaamaan sen ulkoasua vai ei. Tästä oli nimittäin keskustelua yhdessä RHH B-Schoolin keskusteluryhmässä.

Netissä on tarjolla kaikenlaisia palveluja, joissa sivujen teko on pitkälle automatisoitu ja sinun tarvitsee vain valita teema. WordPress.com on tällainen palvelu, samoin monien ammattibloggaajien suosima Squarespace ja erään kaverini suosikki Wix.

Nämä palvelut saattavat tarjota ilmaisia palveluita. Esim. wordpressin ilmaisblogin tunnistaa ”http://bloginnimi.wordpress.com” -muodosta. Usein ilmaisblogien ”hintana” on erilaiset mainokset, jotka pyörivät sivun reunassa. Niistä voi päästä eroon maksamalla pienen lisämaksun ja pulittamalla lisää rahaa voi esim. saada sivun osoitteeksi oman domain-nimen (eli esim. kutri.net) ja muita lisäpalveluita.

Tällainen ”valmissivusto” voi olla hyvä vaihtoehto aloittelijalla tai sellaiselle, joka ei halua kehittää sivuistaan mitään käyntikorttia monimutkaisempaa. Jos tarkoituksena on tehdä nettibisnestä ihan tosissaan, jossain vaiheessa on hyvä kuitenkin vaihtaa itsehallinnoituun nettisivuun.

Siihen suosittelen vaihtoehdoksi wordpress.org-blogia ja serveripaikkaa esimerkiksi hostgator.com:ista, jota itse käytän. Jossain vaiheessa tarkoituksenani on tehdä opasvideo siitä, mitä serveripaikat tarkoittavat ja miten tuollainen blogi asennetaan, mutta sitä ennen työlistalla on vaikka mitä muuta.

Toistaiseksi Standard-teema miellyttää mua kovasti ja ainakin tässä blogissa toimii todella tehokkaasti. Katsotaan mitä tapahtuu kun siirrän sen Kutri.net:iin. Sen jo tiedän että teeman vaihto tulee rikkomaan ulkoasua mm. kutri kuntoon -sivuilla, mutta uskon sen olevan vaivan väärti, jos teema oikeasti on niin hyvä kuin miltä se vaikuttaa.

Pitäkää peukkuja!

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top