Tässä hetkessä kaikki on hyvin

puut2

Tuntuuko sinusta siltä, että elämä on vaikeaa, raskasta tai ahdistavaa? Että kaikki kaatuu päälle? Tai että ennen elämä oli helpompaa? Mitä jos olet vain höpsön harhan vallassa?

Aidon elämän kolme prinsiippiä -kurssille osallistunut Mayu kirjoitti minulle miten oli yhtäkkiä oivaltanut kurssin myötä että kaikki on hyvin:

Olin kotona katsomassa nettitv:tä ja minulla oli hyvä olo. Elämässäni ei ollut tapahtunut muistaakseni mitään sen kummempaa, oli ihan hyvä ja tavallinen päivä. Sitten jostain tuli ajatus “tämähän on täyttä onnea. Olen nyt niin onnellinen, kuin vain voin olla”. Sitten räjähdin täyteen nauruun. Tajusin yhtäkkiä, että kaikki onnellisuus mitä olen aina tavoitellut, tuleekin ihan itsestään ja on koko ajan ollut vain yhden ajatuksen päässä!

Kuljin ympäri kämppääni ja katselin ympärilleni ihan haltioissani, itkin ja nauroin samaan aikaan. Yhtäkkiä kaikki vain loksahti paikalleen ja ymmärsin, miten väärässä olenkaan ollut. Väärässä oleminenkaan ei silti tuntunut pahalta, olin vain ymmärtänyt väärin – sellaista sattuu

 Lue koko Mayun tarina kolmeprinsiippia.fi-sivulta.

Tässä hetkessä kaikki on hyvin. Mistä tiedän sen? Koska et lukisi tätä jos jotain aidosti pahaa olisi tapahtumassa: vihainen villipeto olisi hyökkäämässä kimppuusi, puolisosi olisi juuri kertomassa että hän on jättämässä sinut , kärsisit helvetillisistä kivuista, ulosottomies olisi kantamassa ulos omaisuuttasi.

Voi olla että 30 sekunnin päästä kaikki on toisin, mutta koska luet tämänkin lauseen, tässäkin hetkessä kaikki on hyvin.

Jos alat suhtautua vähemmän vakavasti omiin ajatuksiisi, voit huomata että melkein aina kaikki on hyvin.

Kuinka usein ja pitkiä aikoja kerrallaan jokin ongelmana pitämäsi asia vaikeuttaa konkreettisesti elämääsi tai olet välittömässä hengenvaarassa?

Voit tarkistaa asian kysymällä itseltäsi:

”Jos yhtäkkiä menettäisin muistini, mikä tässä hetkessä kertoisi minulle että minulla on jokin ongelma?”

Kuvitellaan että tilisi on juuri mennyt nollille ja seuraavaan palkkapäivään on vielä viikko. Jos heräät aamulla kykenemättä muistamaan rahapulaasi, koska huomaisit sen ensimmäisen kerran? Todennäköisesti vasta siinä vaiheessa kun yrittäisit maksaa jotain tai nostaa rahaa.

Kuinka monta tuntia — tai päivää — ennen sitä ehtisit olla hyvällä mielellä? Tai ainakin murehtimatta rahapulaasi? Kuinka monta hyvää hetkeä ehtisit kokea?

Miksi kannattaa huomata että tässä hetkessä kaikki on hyvin?

Aina kun murehdit, stressaat tai märehdit jotain sellaista asiaa, joka ei ole konkreettisesti läsnä tässä hetkessä, suljet silmäsi tämän hetken tarjoamilta mahdollisuuksilta. Mahdollisuudelta oppia jotain, olla aidossa vuorovaikutuksessa jonkun toisen kanssa, kokea erilaisia aistielämyksiä tai ihan vain nauttia siitä, että juuri tässä hetkessä kaikki on hyvin.

Murehtiminen tai stressaaminen ei poista tai vähennä ongelmiasi. Siihen tarvitaan käytännön toimenpiteitä ja ratkaisuja.

Voitko tehdä jotain ongelmallesi tässä ja nyt? Jos voit, miksi et toimisi ilman turhaa tunteilua? Jos et voi, miksi et nauttisi tästä hetkestä?

Lue ja katso lisää:

Mitä pelko on ja miksei ole oikeasti mitään pelättävää – blogikirjoitus

Mitä tehdä kun asiat eivät mene kuin Strömsössä — lyhyt video

Kuinka kokea täydellistä onnea jo tänään – blogimerkintä

Autuaita ovat tietämättömät  — blogimerkintä


Haluatko murehtia vieläkin vähemmän? Liity Aidon elämän kolme prinsiippiä -kurssille

Haluatko sen lisäksi löytää uusia tapoja nauttia tästä hetkestä ja ratkoa ilman turhia tunteita erilaisia käytännön ongelmia? Liity Kutri.net:in VIP-jäseneksi!

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

1 ajatus aiheesta “Tässä hetkessä kaikki on hyvin”

  1. Välillä sitä huvittuneena hämmästälee itseään…voihan vitalis, millaiseen haihatteluun sitä alentuukin alhaisessa mielentilassa. Mutta kun ajattelee sitä mielentilan laatunsa näkökulmasta, niin asia voi muuttua kertakaikkisen huvittavaksi…:)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top