Toimivatko aarrekartat?

Löysin lapsuudenkodista vanhan ”luksusmuija”-työkirjani vuodelta 2006. Muistelen tehneeni tämän n. huhti-toukokuussa, jolloin olin juuri selvinnyt pimeästä ajasta, jota tuolloin kutsun masennukseksi. (Nykyään kutsun masennusta ikäväksi ajatusvirheeksi.)

Muistelin äskettäin vanhan ystävän kanssa sitä, miten pahasti olin hurahtanut kaikkeen ns. huuhaa-henkiseen tuohon aikaan.

Esim. en pystynyt laittamaan päälleni mustaa vaan pukeuduin kaikenkirjaviin väreihin — mikäli mahdollista niin, että eri chakrojen värit olivat lähellä ko. chakraa. Siis tyyliin oranssi huivi lantiolla, sininen huivi kaulassa, vihreä T-paita, punaiset pikkuhousut jne.

Kyllä, naureskelen täällä parhaillaan koko muistolle. Sen lisäksi harrastin kristalleja, meditaatiota, puiden halailuja, paljain jaloin kalliolla tai tuoreella kannolla seisoskelua (Kyllä, huhtikuussa. Kyllä, se oli kylmää.)

Heti herätessäni ennen kuin nousin sängystä kuuntelin Wendi Friesenin hypnoosi-henkisen Morning Energizerin: ”Today is your day! You can create whatever you want!” 

Illalla nukahdin kuunnellen Laura di Giorgion hypnoosimeditaatiota Infinite Wisdom (ääretön viisaus) — tai vaihtoehtoisesti Bigger Breasts (isommat rinnat): ”My life is filled with miracles. My life is getting better and better… Everyday now”.

Äidin vierashuone jossa asuin tuon kevään oli tapetoitu kaikenlaisilla uskonvahvistuslauseilla tyyliin ”olen hyvä ja rakastettava” ja ”olen vauras”. 

Join litrakaupalla soijamaitoon tehtyä Chai-teetä, jonka höystin inkiväärillä. Visualisoin kuin viimeistä päivää, tein tavoitelistoja… ja näköjään myös aarrekarttahenkisiä kuvakollaaseja.

Mitkä aarrekarttakirjani toiveista ovat toteutuneet kuusi vuotta myöhemmin?

 

Kirjan alussa olin listannut uskonvahvistuslauseita, joita luin tuolloin kaksi kertaa päivässä — aamuin ja illoin.

Tältä listalta toteutui yllättävän monta asiaa — tosin osan toteutumista on vaikea määrittää ja osa toteutui vasta 2-6 vuotta myöhemmin.

Minä olen…

 1. …upea, ihana ja mielettömän hyvä => totta siinä mielessä, että tunnen olevani hyvä, ehjä ja rakastettava oikeastaan koko ajan.
 2. …poikkeuksellisen hyvä kirjoittaja => mahdotonta määrittää. En kyllä ole saanut mitään palkintoja joten jokainen arvioikoon omalla tahollaan kirjoitustaitoni.
 3. …hauska ja viisas => läheiseni nauravat jutuilleni ja selvästi teen paljon viisaampia valintoja kuin aikaisemmin.
 4. …erittäin hyväkuntoinen ja kiinteä => itse asiassa esim. syksyllä 2006 vedin itseni poikkeuksellisen hyvään kuntoon paetessani ahdistavaa fiilistä kuntosalille. Nyt peppuni ei tosin ole kiinteyttä nähnytkään.
 5. …sydämellinen, avoin ja pidetty => olen saanut kiitosta näistä ominaisuuksista enemmän kuin ennen viimeisen parin vuoden sisällä. Eikä blogin kommenteissakaan ole ollut pitkään aikaan mitään ikävää.
 6. …aikaansaava ja reipas => En kyllä ole nyt aikaansaavempi tai reippaampi kuin esim. 2005.
 7. ...hyväntuulinen, tyytyväinen ja erittäin onnellinen => JOO! JEE! Mutta vasta kunnolla tästä keväästä 2012 alkaen.
 8. …menestynyt ja varakas => juu EI.
 9. …rehellinen itselleni ja muille => hei joo, mutta rehellisyyden nimissä (!) aloin selvästi rehellisemmäksi vasta 2009 keväällä ja siitä eteenpäin rehellisyys ainakin itseä kohtaan tuntuu lisääntyneen.
 10. …luotettava, lojaali ja uskollinen => luotettava en kyllä ole vieläkään siinä mielessä, että esim. pitäisin aikatauluihin liittyviä lupauksiani. Anteeksi! Lojaali ja uskollinen olen ollut ystäville melkein aina ja nyt myös parisuhteessa, mutta rehellisyyden nimissä tämäkin muutos on tapahtunut kunnolla vasta ihan viime vuosina.
 11. …rakastava ja rakastettu => Kyllä!
 12. …kaunis, tyylikäs ja hyvinhoidettu => Buahahahaaaa! Joo EI!!! Enkä tiedä tuleeko koskaan tapahtumaankaan. No, ainahan sitä saa haaveilla.
 13. ...rento, rauhallinen ja levollinen => Etupäässä nykyään joo, mutta tämäkin muutos tapahtui vasta tämän kevään aikana.
 14. …erinomainen ystävä ja loistava emäntä => No en ole — en muista tai jaksa aina pitää yhteyttä ja nykyään ilmoitan suoraan etten ole mikään ehtoisa emäntä, joten vieraiden on turha odottaa muuta kuin teetä ja sympatiaa.
 15. …täydellinen vaimo ja paras äiti => Öh, miten ollaan täydellinen vaimo? Miten paras äitiys mitataan? Koen olevani keskimäärin aika huippu(avo)vaimo (ja useimmiten kumppanikin on sitä mieltä). Muuten olen vain äiti, joka aika usein tekee hyviä ratkaisuja, mutta välillä myös superhuonoja ratkaisuja.
 16. …rohkea, energinen, valoisa, positiivinen ja optimistinen => energisyyttä lukuunottamatta kaikki kohdat ovat tulleet todeksi, tosin rohkeus on nyt pelottomuutta.
 17. …seksikäs ja seksuaalisesti tyydytetty => Tajusin keväällä 2010 kuin salamaniskusta, että seksikkyys on pääni sisällä ja siitä lähtien olen voinut tuntea itseni seksikkääksi aina niin halutessani. Osin tähän havaintoon ja osin nykyiseen kumppaniini liittyen myös viimeinen kohta on nykyään täyttä totta.

Eli 12 kohtaa 17:stä täyttyi joko täysin tai pääosin ja vain viisi kohtaa jäi täyttymättä.

Tunnustan yhä silloin tällöin yön pimeydessä fantasioivani, että jonain päivänä olen tehokas, tyylikäs ja hyvinhoidettu loistava emäntä, joka muistaa pitää yhteyttä ystäviinsä. En tiedä viitsinkö koskaan oikeasti ottaa askeleita ko. asioiden muuttamiseksi.

Tätä kuvaa jäin miettimään eniten:

Kuvan oikea puoli toteutui siinä mielessä, että asuin kyllä Los Angelesissa ensin kaksi vuotta ja myöhemmin 1,5+3 kk. Mutta koskaan en ole siinä kaupungissa elänyt ylellistä, enkä välttämättä kauhean onnellista tai edes kaikki tarpeeni tyydyttävää elämää.Toki olen hetkittäin ollut sielläkin korkeassa mielentilassa ja kokenut olevani onnellinen ja tyytyväinen elämääni, mutta varsinkin noiden kahden Losin vuoden aikana taustalla jäyti lähes koko ajan tunne siitä, että jotain puuttui.

Kuvan vasen puoli on kiinnostava siinä mielessä, että vaikka en todellakaan ole ollut tekemissä yhdenkään kuvassa olevan naisen kanssa edes välillisesti, sivun uskonvahvistuslause ON toteutunut viimeisen kahden vuoden aikana. Elämääni on parin viimeisen vuoden aikana virrannut hyviä, inspiroivia ja tietyssä mielessä jopa vaikutusvaltaisia naisista. Heidän vaikutusvaltaisuutensa näkyy siinä, että heidän hyvät ajatuksensa vaikuttavat moniin ihmisiin positiivisella tavalla.

Mikä ei toteutunut?

Kaikki projektini eivät ole todellakaan olleet taiteellisia ja taloudellisia menestyksiä, joita katsojat ja kriitikot rakastavat.

Yksi on flopannut täysin ja minun heikko panokseni oli aika isossa osassa epäonnistumisessa. Todennäköisesti et edes tiedä mikä tämä projekti oli koska lähdin siitä kesken pois enkä edes mainitse sitä ansioluettelossani. Yksi projekti oli lopuksi aika erilainen kuin olin kuvitellut ja varmasti tulee saamaan kritiikkiä ja inhoajia, jos ja kun se joskus tulee suuren yleisön eteen.

Eniten pahoillani olen siitä, että katsojien ja monien kriitikoiden rakastama Hulluna Saraan floppasi eli ei saanut juuri lainkaan katsojia. Haluan uskoa, että tässä oli kyse myös ikävästä sattumien summasta ja harvinaisen epäonnisesta julkaisemisajankohdasta, koska leffa on mielestäni edelleen hienoimpia, joita olen kirjoittanut.

Mielenkiintoista on se, että varakkuus on asia, jota olen yrittänyt ”manifestoida” visualisoimalla kaikkein eniten elämääni ja se on kohta, jossa olen totaalisimmin epäonnistunut. Ja kyllä, visualisoidessani olen todellakin voinut täysin päästä hyvään, vauraaseen fiilikseen ja olen todellakin uskonut olevani varakas.

Väitän, ettei tämä tavoite ole toteutunut, koska sydämessäni tiedän etten tarvitse rahaa ollakseni onnellinen, hyvinvoiva tai tyytyväinen. Tästä on itselläni jopa kokemusta viime vuosilta. Toisaalta näen, etten ole ymmärtänyt vaurastumisen logiikkaa.

Tätä voi verrata siihen, miten löysin oman seksikkyyteni. Seksikkyydessä on kyse tunteesta, joka taas on seurausta tasan tarkkaan omista ajatuksistani. Tajusin että vain palauttamalla mieleen sen miltä tuntuu olla seksikäs, pystyn olemaan milloin tahansa seksikäs. Ja väitän, että kyllä se näkyy ulospäinkin. Ennen tätä ahaa-elämystä luin turhaan kaikenlaisia oppaita, kokeilin mitä ihmeellisempiä tekniikoita ja yritin käyttäytyä tavalla, jonka oletin olevan seksikäs, mutten silti kokenut olevani seksikäs.

Tai toisaalta sitä voi verrata laihtumiseen. Ennen kuin tajusin onnistuneen laihdutuksen sisäisen logiikan — ota aikaa, tee elämäntaparemontti, älä tee liian radikaaleja ratkaisuja, syö riittävästi, varsinkin proteiinia jne. — olin koko ajan jojoilemassa ja epätoivoinen. Laihdutus tuntui yhtä mahdottomalta kuin vaurastuminen on tuntunut ainakin tähän asti.

En tiedä olenko ymmärtänyt vieläkään vaurastumisen sisäistä logiikaa, mutta tunnen olevani lähempänä sen ymmärtämistä kuin esim. vuosi sitten.

Viime aikoina olen alkanut nähdä selkeämmin että oikeasti olen kiinnostuneempi vakavaraisuudesta kuin varsinaisesta rikastumisesta. Ja vaurautta tunnen nykyään lähes päivittäin, koska vauraus on tunne ja siis seurausta ajatuksista. Viimeksi tänään tunsin vaurautta kävellessäni Helsingin keskustassa ja bongatessani useita hauskoja, hyödyllisiä, kiinnostavia ja jopa täysin turhia tuotteita myyviä liikkeitä, joiden tuotteisiin minulla olisi kevyesti varaa. Kuka muistaa miten vähän meillä esimerkiksi oli vaatekauppoja tai pikaruokapaikkahenkisiä vaihtoehtoja vaikkapa 20 vuotta sitten?

Oletko sinä kirjoittanut tavoitelistoja tai tehnyt aarrekarttoja?

Jos olet, mitkä jutut ovat toteutuneet — ja mitkä eivät ole?

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

9 ajatusta aiheesta “Toimivatko aarrekartat?”

 1. Ahahah, repesin ihan totaalisesti tuolle ”miehet jumaloivat persettäni”-tekstille! Ihana! 😀 Sinusta on kyllä niin helppo pitää, koska olet kuin oletkin aito ja peloton, sekä rehellinen ja avoin myös niistä asioista, joita et osaa tai joita et ole.

  Omalla kohdallani voin muuten todeta saman noista aarrekartoista ja tavoitelistoista: ne asiat joiden ”manifestoimisen” kanssa olen käyttänyt kaikista eniten aikaa ja energiaa eivät ole toteutuneet, monet pienet puolihuolimattomat jutut kylläkin. Villi veikkaus on, että näiden kohdalla voisi päteä ”saat mistä luovut” ja mitä vähemmän aktiivisesti pinnistelen niiden kahden ison toteutumattoman aarteen eteen, sitä nopeammin ne sitten löytävät luokseni? Hmm, ehkä. 🙂

 2. Katri on kasvanut aikuiseksi,eikö ole hienoa 🙂 Kai me kaikki ollaan tehty paljonkin tulevaisuuden suunnitelmia ja uskottu niiden toteutumiseen,ainakin minä,en ole kyllä koskaan vääntänyt niitä tuolla lailla paperille.Osa suunnitelmista ja haaveista on ajan myötä hävinnyt johonkin,osa jopa toteutunutkin,mutta kaikkein hienoin on se toteutunut unelma,että joskus saisin rohkeutta tuoda ihmisten katsottavaksi teoksiani ja vieläpä kuunnella kaikenlaista kritiikkiäkin.Tämäkin kyllä kulkee perheen ja äitinä/mummona olemisen jäljessä useammankin askeleen,mutta on minulle älyttömän tärkeää. Persjalkaisena en ikinä ole haaveillut kauniina olemisesta,upeasta vartalosta tai hienoista askelista huippuvaatteissa upeissa kengissä laitettuna viimosen päälle,ei tullut laulajaakaan tai näyttelijää,musta tuli lopulta minä.Jännää nähdä mitä minusta vielä voi tulla….

 3. Mulla pisti silmään tuoss listassa lähinnä se, miten suurin osa asioista on täysin omasta oivalluksesta tai asenteesta kiinni. En tunne manifestointia tms juuri lainkaan, mutta noista listoista saa sen kuvan, että niillä olevien asioiden toivotaan tapahtuvan vähän kuin ”ihmeenä” – eli että yhtäkkiä jotain muuttuu ja sitten onkin yks’ kaks’ ihana ja ihmeellinen ja kaunis. Suurin osa noista toteutuneista jutuista kuitenkin liittyy jollain tavalla siihen, että olet tietoisesti ruvennut ajattelemaan eri tavalla. Voisi väittää, että olet listaa tehdessä ollut ihan yhtä ihana ja hyvä kuin nytkin, mutta silloin et vain itse ajatellut (?) asiasta niin.

  Tätä vahvistaa musta se, että ne asiat jotka eivät ole mielestäsi toteutuneet, ovat mun mielestä yhtä paljon näkökulmasta kiinni. Esim. olen edelleen sitä mieltä, että olet todella reipas ja aikaansaava! Siis ihan oikeasti. Samoin ”kaunis, tyylikäs ja hyvinhoidettu” – kaunis olet luonnostasi, ja mitä tarkoittaa hyvinhoidettu? Minusta se on henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimista, terveellisiä elämäntapoja jne. joitten kohdalla voit hyvin laittaa rastin ruutuun. Tyylikkyys taas on täysin makukysymys. En tiedä, mitä se sinun mielessäsi tarkoittaa, mutta mulle tulee siitä aina mieleen tietyt ulkoapäin asetetut normit. Se taas on oma valinta, haluaako niitä täyttää. Olennaisempaa on, että tykkää itse omista vaatteistaan.

  En tiedä toimivatko aarrekartat, en ole itse koskaan sellaista tehnyt. Tämä kartta on näyttänyt toimivan, mutta väittäisin että nuo asiat olisivat toteutuneet joka tapauksessa, oli niistä kartta tai ei.

 4. Ihana aihe!!
  Ja tokihan minä aarrekarttoja olen tehnyt ja teen edelleen, mutta hieman eri tavalla kuin ennen. Nykyään liimailen kauniita kuvia eikä niiden tarvitse liittyä mihinkään unelmaani, ainakaan lähtökohtaisesti niitä liimatessa minua kiehtoo vain kuvassa olevat värit, muodot jne. Kuinka ollakaan niitä juttuja on toteutunutkin sitten.
  Olin liimannut kuvan ihanasta rakennuksesta, jossa on ihanat värit ja maisemat. Kuinka ollakaan ystäväni soittaa ja kysyy, että lähtisinö sinne kohteeseen mukaan, kun vielä olisi tilaa erään matkaseurueen bussissa. No tottahan lähdin!!

  On myös jotain ihmeellisiä reittejä pitkin toteutunut asioita kartastani. Olin liimannut tietynlaisen ja tietyn värisen auton kuvan. Kappas vaan ystäväni ostaa paukauttaa sellaisen auton itselleen ja minä pääsen silloin tällöin kyytiin. :))

  Olin limannut kuvan, jossa on kiinteä kroppaisen naisen vartalo ja kuvassa hän tekee vatsalihasliikkeitä ja piirroskuvassa on korostettu tiettyjä lihasryhmiä liikettä tehdessä. Naisen pään kohdalle olin liimannut oman valokuvani…
  Noh, ei ole minulla sellaista vatsaa, ei…mutta sain kutsun ilmaiseen kuntotestiin, jossa tehtiin vatsalihasliikkeitä. Kuvan lähistöllä oli kuva kuntopyörästä. Kuntotesti johon osallistuin sisälsi myös polkupyöräergometritestin.

  Viimeisin kuva jonka olen liimannut on kuva, jossa mies ja nainen tanssivat Lambadaa. En todellakaan halua itse sitä tanssia, mutta kuva on kaunis…mielenkiinnolla odotan, miten tuo Lambada tulee toteutumaan elämässäni…:D

  Mutta, näissä jutuissa olen pohtinut juuri sitä, että kumpi oli ensin…ajatus vai teko vai jokin muu…Mikä saa laittamaan meidän tietyt asiat paperille kuvina tai tekemään jotain juuri tietyllä hetkellä?? …En tiedä!

 5. ”…kaunis, tyylikäs ja hyvinhoidettu => Buahahahaaaa! Joo EI!!! Enkä tiedä tuleeko koskaan tapahtumaankaan. No, ainahan sitä saa haaveilla.”

  Höh, olethan sä kaunis! Millä tahansa mittapuulla laskettuna sua voi kyllä pitää hyvin kauniina naisena niin, että älä yritä!

  Minun kohdallani monikin toiveeni on toteutunut, jopa liiankin hyvin. Esim. lapsena toivoin kiihkeästi, että pääsisin joskus asumaan ihan pikkuriikkiseen huoneeseen, jossa ei olisi tilaa muulle kuin patjalle, jääkaapille ja kirjahyllylle. (Älkää kysykö, miksi moisesta haaveilin, kai se tuntui kodikkaalta.) No, ensimmäinen vuokrakämppäni kotoa muutettua oli 11 neliötä!

  Selasin myös kerran vanhaa päiväkirjaa, jonne olin masentuneena parikymppisenä kirjoittanut siitä, kuinka haluaisin päästä lepäämään jonkun vanhan viisaan naisen kotiin. Olin jopa kuvaillut tuota haaveilemaani taloa tarkasti. Hullua oli, että samana kesänä, kun tuo päiväkirjamerkintä pisti silmiin (n. 7 vuotta merkinnän jälkeen), olin juuri kuukautta aikaisemmin viettäny viikonlopun lepäämässä juuri kuvailemani kaltaisessa vanhan hippinaisen talossa. Melkein pelästyin merkinnän luettuani.

  Olen alkanut uskoa ajatukseen ”varo mitä toivot, silla voit sen saada”. Todella moni muukin toiveeni (myös näitä suuremmat ja merkittävämmät toiveet) ovat toteutuneet. Mutta yleensä vasta monia vuosia myöhemmin siitä, kun toive/tavoite ensi kertaa tulee mieleen.

 6. Tää oli ihana. Parasta on se nauru, joka kumpuaa tuolta kirjoitetun tekstin takaa, kuulen sen! Toi miehet jumaloivat persettäni oli kanssa aika hyvä. 😀

 7. Välillä olen aina lueskellut blogejasi, ensin lehdissä ja sitten netissä. Luksusmuijakin on luettuna ; ) se mitä sinussa eniten ihailen on tapasi/kykysi heittäytyä asioihin ja tehdä ja mennä ja viitsiä täysillä, syteen tai saveen eli moinen rohkeus on upeaa, voimavara joka varmasti kantaa pitkälle tilanteessa kuin tilanteessa. Aina ei varmaan voi ”voittaa”, mutta se että jaksaa yrittää on se mahtava pointti.

  Ja kuten totesit, paljon on siitä kiinni mitä itse itsestään ajattelee ja uskoo. Kauneus/seksikkyys on todellakin katsojan (ja omissa!) silmissä. On paljon kauniita naisia jotka eivät koskaan usko olevansa kauniita koska ”täydellisyydestä” puuttuu gramman laihdutus tai nenä on vähän kyömy tms. What a waste.. Itse väitän että nämä naiset eivät tahdo kohdata muita ongelmia, koska on aina helppo vedota päässään johonkin konkreettiseen (mielikuvitus) puutteeseen, niin ei tarvitse ajatella sitä mitä pitäisi ajatella. Toisaalta on paljon naisia, joita ei voi asettaa perinteiseen kauneuskäsitykseen, mutta he ovat sinut itsensä kanssa ja varmoja omasta viehättävävyydestään (sen näennäisestä standardinmukaisesta puuttumisesta huolimatta) ja voilá, näillä naisilla on se jokin johon ei saa tökättyä sormeaan jotta sen paikallistaisi.

  Kiva kuulla sun aarrekartasta, taas sitä rohkeutta että jaat tämän(kin) kokemuksen kaikille, kiitos. Toi oli mielenkiintoinen pointti että uskot niin että jos syvällä sisimmässään ei ehkä usko haluavansa/tarvitsevansa jotain juttua (esim. se rikkaus) niin ei sitä sitten materialisoidukaan. Itse uskon että kaikilla on oma polku jota kulkea ja omat läksyt jotka elämässä on opittava ja sen mukaan sitten jaellaan niitä oppeja elämän tiellä, mikä kellekin se tarpeellisin opittava kulloinkin sattuu olemaan.

  Oon myös joskus vuosia sitten väsännyt aarrekarttoja ja mulla on toteutunut kanssa osa toiveista, ei aina siinä muodossa kuin halusin mutta silti. Kaiken muun olen saanut paitsi rakkautta ja se pistää miettimään että ehkä syvällä sisimässäni en ole valmis (vielä) kiinteään parisuhteeseen. Se kertoo paljon että kun kirjoitan haave/toive/tavoitelistoja, muistan lisätä sen rakkauden aina vasta suht loppuun eli prioriteetit tarkkailuun siis ; )

  Toisaalta uskon myös siihen että universumi välillä näpäyttää meitä siitä että emme osaa olla kiitollisia siitä mitä olemme jo saaneet vaan olemme aina hinkumassa lisää uutta ; ) ainakin tunnistan tämän itsessäni ja oon aika huono pysähtymään ja olemaan kiitollinen joten yritän välillä luetteloida sitä kaikkea hyvää elämässäni mikä kuitenkin on loistavalla tolalla ja hyvin, koska kaikilla niitä juttuja on jos pysähtyy miettimään eikä aina vaan elä siellä sitkussa kun ois lisää sitä ja tätä koska se on loputon oravanpyörä.

  Raha on tärkeää mutta tietyn rajan kun ylittää huomaa että se menettää merkityksensä. Mitä teet kaapillisella designavaatteita jos se eristää sinut ystävistäsi. Ns. braissailuun käytetty raha, vaikkakin tarkoituksettomaan ei tuo onnea, päinvastoin saa aikaan vain kateutta, eristäytymistä muista ja pinnallisuutta, ainakin tasapäistävässä Suomessa. Tai ehkä se tuo onnea jos haluaa olla kateuden ja feikkiystävien parissa (tän huomasit varmaan itsekin Losissa, siellä kellä on rahaa kavereita riittää ja juhlia, mut ei välttämättä onnellisuutta) mut itse en (enää) moista halua ja sun ihanista blogeista oon oppinut et sullakin vie voiton muut arvot. Eli jos on sen verran rahaa että voi nauttia elämästä kohtuuden puitteissa on ehkä se paras tilanne, itse nauttii ja muut ei kadehdi ; ) Ja hyviä ihmissuhteitahan ei korvaa mikään.

  Kiitos Katri ihanista tsemppaavista, energisistä blogeistasi, keep up the good work!!! : )

 8. Hei,

  Katsoin juuri erään videosi YouToubesta. Vapautit minut itsesabotaasin käsitteestä! Kiitos!

  Aarrekarttani aiheet ovat toteutuneet hämmästyttävästi, erityisesti jos en ole niiden asioiden parissa hampaat irvessä huhkinut. Karmeinta on se, että myös viattomana vapaa-aikanani tehtyjen piirustusteni aiheet ovat toteutuneet. Siksi vältän nykysin kuvaamasta kurjia asioita. Mielestäni maailman raaka nykytaide on isokokoinen aarrekartta, joka toteuttaa itse itseään niissä tapahtumissa, joita maailmalla näkee. Sen takia olen alkanut kannattaa iloista, hyvänoloista ja hyvää tahtovaa taidetta enkä ole kiinnostunut siitä, että taiteilijan kaikki paha tuska ja mielen mustuus sylkäistään katsojan silmille. Suoraan sanoen taiteilijallakin kuuluu olla vastuuta siitä, millaiseksi maailmaa on luomassa, sillä hän ei enää vain kuvaa tapahtumia, vaan luo niitä taiteellaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top