Urbaanilegendat elävät…


Urbaanilegendat elävät…

Niin vielä eilisistä laihdutusluennoista sen verran, että ilmeisesti yhä vain, jopa kuntosaliohjauksessa olevien ihmisten piirissä kiertää sitkeä uskomus, että paras tapa polttaa rasvaa on tehdä pitkiä sarjoja pienillä painoilla — ja että isoilla painoilla treenaamisesta voi tulla isot lihakset naisille.

Miksi noi huhut ovat vielä elossa? Tunteeko joku teistä oikeasti salilla käyvän naisen, joka ei treenaa vähintään puoliammattilaishengessä ja jolla olisi ”liian isot” lihakset? Siis oikeasti!

Miettikää nyt, hyvät naiset: miehet saavat lihasta noin kymmenen kertaa helpommin kuin me naiset ja SIITÄ HUOLIMATTA useimmat miehet eivät saa edes kovalla treenillä ja ahkeralla syömisellä mitenkään jättimäisen isoja lihaksia (elleivät käytä lisäaineita). No, me naiset olemme tosiaan siitä ”onnettomassa” asemassa, että alhaisten testosteronitasojemme takia meidän on todella vaikeaa hankkia isoja lihaksia, saati miehekkään isoja lihaksia (kun monet miehetkään eivät niitä saa).

Rankka punttitreeni voi kiihdyttää kehosi aineenvaihduntaa jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Rankka punttitreeni tekee vartalostasi kiinteämmän, kurvikkaamman ja kaikkea muuta kuin miehekkään (ellet ala ”vahingossa” syödä esim. kasvuhormonia… jota ei siis Suomesta edes laillisesti saa). Lihasten kunto paranee, lihassäryt ja ”jumitukset” vähenevät. Lisäksi itsensä haastaminen ja isojen painojen kanssa taistelu lisää itsevarmuutta (kokeile itse, jos et usko).

Moni nainen kuvittelee treenaavansa hirmu isoilla painoilla, vaikka oikeasti pystyisi lisäämään painoja. Itsekin syyllistyn aina välillä samaan. Tänään lastasin jalkatreeniä tehdessäni maastavetoon omasta mielestäni isot painot (kevyempi tanko + 12 kg)

Kun olin tehnyt kaksitoista toistoa, mielessäni kävi että ”joo, kyllä mä taidan olla jo aika väsynyt ja voin lopettaa tähän”, mutta sitten jostain kumman syystä päätin kokeilla jaksaisinko tehdä vielä yhden toiston… jaksoin… ja tein vielä toisen… Lopulta tein 25 toistoa. Seuraavaan satsiin lisäsin 8 kg painoja. Jaksoin tehdä 15 toistoa. Viimeisen sarjan tein 24 kg:llä (+ tanko). Jaksoin tehdä 12 toistoa. Ensi treenikerralla pitänee aloittaa sit jollain 28-30 kg:llä.

Tarinan opetus — sen sijaan että kuvittelet olevasi väsynyt, kokeile jatkaa asettamillasi painoilla niin kauan että olet oikeasti väsynyt (= tunnistaa siitä että on vähän huono olo, sydän hakkaa etkä oikeasti jaksa enää nostaa painoja enää yhtään kertaa).

Joo ja jos joku miettii mitä järkeä tuollaisessa itsensä rääkkäämisessä on, niin väitän, että ihmisruumis on nimenomaan tarkoitettu käytettäväksi. Noiden rankkojen treenien aikana kuvittelen aina miltä esiäideistä on tuntunut kun ne ovat raahaneet halkoja ja vettä, kyykkineet kasvimaalla, vaivanneet isoja saavillisia taikinaa, kirnunneet kädet kipeänä, pyykänneet monikymmenpäisen perheen pyykkejä paljussa jne. Mun elämä on niin LÖYSÄÄ niiden elämään verrattuna. Respect! 😀


Kirjoitettu: 11:21 ip.     Linkitys

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top