Viisi viisasta ja viihdyttävää videota

tedtalk
Tieto-tiistaisin kerron videoista, blogeista, kirjoista, kirjailijoista, ohjelmista ja muista asioista, jotka ovat tuottaneet minulle iloa, oivalluksia tai hyötyä.

Tänään haluan jakaa kanssanne viisi lemppari TED-videotani, joissa on suomenkieliset tekstit. TED tulee sanoista Technology, Environment ja Design. Kyseessä on konferenssi, jota järjestetään eri muodoissa ympäri maailmaa. Pääkonferenssi on kerran vuodessa Kaliforniassa. Sen lisäksi TED-organisaatio järjestää eri teemoihin liittyviä isoja konferensseja ja eri maissa järjestetään itsenäisiä TEDx-konferensseja.

Koko homman jujuna on se, että eri alojen huippuasiantuntijat pitävät ”elämänsä puheen” — kertovat 20 minuutissa tai vähemmässä jostain itselleen tärkeästä asiasta.

Haaveenani on ollut jo pitkään päästä paikan päälle katsomaan pääkonferenssia. Sen lisäksi että konferenssi on kallis, sinne pitää hakea erillisellä hakemuksella, eikä pääsy ole taattua. Sitä odotellessa olen kiitollinen organisaation nettiin laittamista videoista, joita on suomennettu vapaaehtoisvoimin.

Tässä on viisi mielestäni erityisen hyvää TED-puhetta, joissa on suomenkielinen tekstitys.

1. Jill Bolte Taylorin Suuri Oivallus

Jill Bolte Taylor on aivotutkija, joka sai aivoverenvuodon. Video on kauheasta aiheestaan huolimatta hauska ja superkiinnostava.

Katso TED.com:issa.

2. Daniel Gilbert kysyy Miksi olemme onnellisia

Daniel Gilbertin puhe onnellisuudesta naurattaa, yllättää ja saa näkemään miten vähän ymmärrämme omaa onnellisuuttamme.

(Ja oikeastihan onnellisuuden tunne tulee vain ajatuksesta ”olen onnellinen”.)

Katso TED.com:issa.

3. Elizabeth Gilbert puhuu luovuuden hoitamisesta

Tässä hauskassa ja yllättävässä kirjoituksessa Syö, Rukoile, Rakasta -kirjan kirjoittaja puhuu siitä, miten olemme ymmärtäneet luovuuden väärin. ”Oletteko OK ajatuksen kanssa että luovuus ja kärsimys kuuluvat yhteen?”

Katso TED.com:issa.

4. Paul Bloom paljastaa Nautinnon alkuperän

Mikä luo nautintomme? Ajatus! Hauskin natsitarina mitä olen koskaan kuullut. Luit oikein. Suosittelen tätä erityiseti viinin ja taiteen ystäville.

Katso TED.com:issa.

5. Michael Norton esittää Kuinka ostaa onnea

Michael Norton väittää että onnea voi ostaa — mutta ehkä toisin kuin perinteisesti luullaan.

Katso TED.com:ista.

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

2 ajatusta aiheesta “Viisi viisasta ja viihdyttävää videota”

  1. Nämä ovat mahtavia! Herättelevät todella huomaamaan, kuinka mieli meitä vedättää pahimmillaan, jollei sitä tajua. Jossain kohtaa tuli sellaisia oloja, että kolme prinsiippiä on jo vastannut tuohon kysymykseen. : )

  2. Todella vaikuttavaa katsella ja kuunnella noita. Kiitos Katrille! Jostain on mieleeni jäänyt lause, että elämässä on kysymys vain syömisestä/juomisesta, nukkumisesta ja liikkumisesta. Yksinkertaista ja silti teemme ajatustemme kautta elämämme niin hemmetin vaikeaksi. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top