Historia

Eli mistä kaikki alkoi

Ja mihin ollaan (ehkä) menossa

Perustin Kutri.net-sivuston 2001 joulukuussa, kun kyllästyin kirjoittamaan Verkkoklinikan laihdutuskeskusteluryhmässä kirjoittamaan uudestaan ja uudestaan samoja kannustustekstejä, neuvoja ja vastauksia. Alunperin täällä oli vain oma laihdutushistoriani ja joitain ryhmään kirjoittamiani tekstejä, mutta melko pian aloin kirjoittaa tekstejä pelkästään sivujani varten.

Joskus tammi-helmikuussa 2002 tutustuin ensimmäistä kertaa amerikkalaisiin fitness-lehtiin ja innostuin perehtymään tarkemmin terveellisiin elämäntapoihin. Olen aina oppinut asioita parhaiten kirjoittamalla niistä (itselleni) jonkinlaisen tutkielman tai yhteenvedon. Samoin olen ollut 14-vuotiaasta suorastaan rakastunut tietokoneisiin ja 1996 vuodesta saakka innostunut Internetistä ja (erilaisten) kotisivujen tekemisestä. Niinpä tuntui luontevalta yhdistää terveellisten elämäntapojen opiskelu kirjoittamalla aiheesta juttuja ja laittaa jutut nettiin (lähinnä laihdutuskeskustelututtujen) nähtäväksi. Olen kirjoittanut valtaosan sivujeni ”asiajutuista” juuri vuonna 2002.

Toukokuussa 2002 päätin omistaa vuoden 2003 Kutri kuntoon -teemavuodelle, jonka aikana opettelisin terveelliset elämäntavat niin perusteellisesti, että ne menisivät selkäytimeeni asti.

Marraskuussa 2002 perustin ensimmäisen blogini mahdollistamaan sivujen päivittämisen sillä aikaa kun olin Italiassa. Reissun jälkeen blogista tuli eräänlainen päiväkirjan, linkkikirjan ja kolumnin välimuoto. Yleisön pyynnöstä perustin myöhemmin myös ruokapäiväkirjan. Kun sain käsiini uuden bloggaus-ohjelman, perustin uuden blogin korvaamaan sekä ruokapäiväkirjan että vanhan blogin.

Jouluna 2002 sain veljeltäni lahjaksi kutri.net -domainin. Samoihin aikoihin kerroin ensimmäistä kertaa minusta tehdyssä lehtihaastattelussa sivuistani. Siihen asti sivuillani oli käynyt vain muutama sata ihmistä viikossa, mutta hyvin pian lehtijuttujen jälkeen kävijämäärä kasvoi useampiin tuhansiin.

Vuoden 2003 aikana kirjoitin jonkin verran asia-artikkeleita, mutta vuoden suurin anti näille sivuille oli Kutri kuntoon -projektini raportit.

Vuoden 2004 projektini päättyi ja koin, että terveelliset elämäntapavat olivat menneet selkäytimeeni. Pistin vielä yleisön pyynnöstä pystyyn keskustelun, jonka tarkoituksena oli korvata vanha vieraskirja, joka oli kasvanut niin suureksi, että sieltä oli hankala löytää vanhoja keskusteluja.

Helmikuussa 2004 lopetin sivuston päivittämisen useaksi vuodeksi, koska huomasin vastaavani kerta toisensa perään täsmälleen samoihin kysymyksiin enkä kokenut enää tarvetta paneutua intensiivisesti mihinkään tämän sivuston teemaa käsittelevään aiheeseen. Kirjoittelin silloin tällöin vielä vanhaan blogiin.

Jossain vaiheessa päivitin blogiohjelmani sillä seurauksella, että se sotki vanhat blogikirjoitukset lopullisesti. Hermostuin siitä niin, että lopetin bloggaamisen. Lopulta asensin nettisivujen yhteyteen WordPress-bloggausohjelmiston ja jatkoin taas bloggaamista melko löysään tahtiin.

Muistaakseni kesällä 2009 tunsin että oli tullut korkea aika päivittää Kutri.net. Päätin ottaa koko sivuston pois netistä kunnes olisin käynyt läpi kaiken aineiston ja valinnut mitä haluaisin jättää jäljelle. Halusin myös lisätä uudistettuun Kutri.net:iin raskautta käsittelevää tietoa — olinhan juuri raskaana, mutta koska halusin pitää raskauteni salassa aina siihen asti, että se olisi saatettu onnellisesti loppuun, päätin laittaa sivuston takaisin vasta vuoden 2010 alussa.

Uusi ja uudistuva Kutri.net

Aloin päivittää sivustoa uudestaan kesällä 2011, kun tein sivustolle yksityisen VIP-osaston 13 naiselle, joita valmensin kesän ajan. Pian päätin tehdä Kutri.net:in VIP-osastosta samanlaisen maksullisen jäsensivuston, kuin esimerkiksi Michael Neillin ”nerokahvila” on.

Maaliskuussa 2012 sain todella ison vision sivustoa varten, josta tässä vaiheessa haluan keskustella vain VIP-jäsenten ja valmennettavieni kanssa. Maaliskuussa 2012 tekemäni tekniset muutokset sivustoon petaavat tätä tulevaisuutta.

 

1 ajatus aiheesta “Historia”

  1. Sun kirjoitukset saavat älyttömän hyvälle tuulelle, todellista hengen ruokaa ja kiitos ja halaukset siitä.

    : ) Jussi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top