Opi käsikirjoittamisen salat huippuammattilaiselta

haluatkokasikirjoittajaksi

Oletko haaveillut käsikirjoittajan urasta?
Haluaisitko tehdä oman elokuvan, mutta käsikirjoitus puuttuu?
Harkitsetko elokuvakouluun hakemista, mutta mietit onko se sittenkään sinua varten?

Mitä jos voisit oppia yhdessä kuukaudessa käsikirjoittamisesta kaiken sen — ja enemmänkin — mitä elokuvakouluissa opetetaan SAMALLA kun kirjoitat oman käsikirjoituksesi ideasta ensimmäiseksi versioksi?

Mitä jos saisit avuksesi alan huippuammattilaisen, joka sparraa ideasi ja tarinasi huippukuntoon ilman että vaatii oikeuksia käsikirjoitukseesi?

Mitä jos käsikirjoittaminen olisikin helppoa, hauskaa ja taitolaji, jonka voi oppia oikeasti kuukaudessa tai kahdessa?

Minä väitän että se on mahdollista!

Mistä tiedän että kuka tahansa voi oppia käsikirjoittajaksi?

 

katri22Minä olen käsikirjoittaja, ohjaaja ja kirjailija Katri Manninen.

Olen kirjoittanut neljä pitkää elokuvaa (FC Venus, Veijarit, Hulluna Saraan, Ella ja Aleksi) ja yli 100 osaa erilaisia televisiosarjoja (mm. Salatut elämät, Kotikatu, Benner & Benner, Laura-sarja, Rajametsän tarinoita, Nyt tai ei koskaan).

Viime vuonna ohjasin ja käsikirjoitin ensimmäisen realitysarjani Nyt tai ei koskaan, joka sai heti Kultainen Venla -ehdokkuuden. Kirjoitan parhaillaan pitkää elokuvaa.

Valmistuin Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osaston käsikirjoittajalinjalta Taiteen maisteriksi 2005 ja olen vuosien varrella osallistunut useampaan kansainväliseen käsikirjoittajakoulutukseen (mm. EAVE, Pygmalion).

Vaikka olen ”kouluja käynyt” käsikirjoittaja, olen oppinut kaiken olennaisen käsikirjoittamisesta työprojekteissa minua kokeneemmilta kirjoittajilta, dramaturgeilta, tuottajilta ja ohjaajilta.

Ensimmäinen mentorini on useita satoja osia erilaisia televisiosarjoja kirjoittanut äitini Kirsti Manninen (mm. Kotikatu, Kun taivas repeää, Vihreän Kullan maa, Lehmän vuosi, Sydänten akatemia, Kansanmies), jonka kanssa teemme edelleen yhteistyötä.

Äitini ei ole käynyt elokuvakouluja, mutta on silti yksi Suomen työllistetyimmistä ja menestyneimmistä käsikirjoittajista, joka on mm. voittanut Kultainen Venla -palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta.

Oletko sinä seuraava suomalainen huippukäsikirjoittaja?

Minä uskon, että Suomessa on useita potentiaalisia huippukäsikirjoittajia, joiden lahjat jäävät piiloon, esimerkiksi siksi että:

 • kukaan ei ole opettanut heille miten helppoa käsikirjoittaminen on
 • kukaan ei ole antanut heille deadlinea projektin kirjoittamiseen
 • he ovat jääneet jumiin ideavaiheeseen
 • he eivät satu miellyttämään elokuvakoulujen pääsykoeraateja ja luulevat etteivät voi pärjätä kirjoittajana ilman tutkintoa.

Lisäksi pidän mahdollisena, että Suomessa on kirjoittajia, jotka pystyisivät myymään käsikirjoituksensa ulkomaille, jos vain saisivat apua idean ja tarinan sparraamiseen ja tsemppiä projektin pitchaamiseen ulkomaisille tuottajille.

Minä haluan tarjota kahdelle tällaiselle henkilölle kaiken apuni ja tukeni projektinsa alkuun saamiseen ja ns. pinnalle pääsemiseen.

Intensiivisparraus käsikirjoittajan urasta haaveileville

Tarjoan ainutlaatuisen tilaisuuden saada sparrausta, tukea ja sopivasti potkua peballe käsikirjoituksen kirjoittamiseen 1–6 kuukaudessa. Prosessin nopeus riippuu sinusta.

Sparraukseen sisältyy:

 • Sopimus, jolla luovutan sinulle kaikki oikeudet kaikkiin minulta tulleisiin ideoihin.
 • Vähintään 5 noin 2–3 tunnin mittaista tapaamista kasvokkain Helsinki-Kerava-Järvenpää-Kellokoski-akselilla, joiden aikana:
  • opetan sinulle käsikirjoittamisen vaiheet, periaatteet ja ammattisalaisuudet joita monet käsikirjoittajaopettajat eivät tiedä
  • selitän kirjan ja käsikirjoituksen kirjoittamisen erot
  • terävöitämme ideasi timanttisen kovaksi
  • avaamme idean kohtauksiksi
  • käymme läpi kirjoittamasi laajennetun kohtausluettelon eli step outlinen
  • saat palautetta ensimmäisestä käsikirjoitusversiosta
 • lisätukea puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviesteillä tarpeen mukaan
 • Kirjoita käsikirjoitus 10 viikossa -kurssin materiaalit

Intensiivisparrauksen voi myös soveltaa televisiosarjakonseptin kehittämiseen, jolloin tavoitteena on saada aikaan henkilöraamattu, yhden osan step outline ja muiden osien lyhyet synopsikset.

Käsiteltävä materiaali voi olla myös englanniksi.

Sparrauksen hinta

Jos kirjoittaisin käsikirjoituksen omasta ideastani, hakisin ensimmäisen käsikirjoitusversion kirjoittamiseen Suomen elokuvasäätiöltä käsikirjoitustukea 6 500 — 8 125 €.

Jos tuotantoyhtiö tilaa minulta vastaavan palvelun, laskutan siitä vähintään 5 000 euroa. Lisäksi vaadin silloin nimeni lopputeksteihin (eli ns. kreditit).

Vuoden käsikirjoituskurssi yksityisessä kansanopistossa HEO:ssa maksaa noin 3 500 €.

Tämä henkilökohtainen intensiivisparraus, jossa opetan sinulle huippuammattilaisten salaisuudet ja autan kaikin mahdollisin tavoin sinua luomaan käsikirjoituksen, joka voi aloittaa käsikirjoittajaurasi maksaa sinulle vain 2200 euroa + alv 24 % (yhteensä 2 728 €).

Kutri.net:in VIP-jäsenet saavat kokonaishinnasta 200 euron alennuksen ja Kirjoita käsikirjoitus 10 viikossa -kurssin lunastaneet saavat kokonaishinnasta 100 euron alennuksen.

Intensiivisparrauksen voi maksaa myös sopimuksen mukaan erissä.

Tämä tarjous on voimassa vain yksityishenkilöille tai ns. yhden naisen tai miehen tuotantoyhtiötä pyörittäville henkilöille.

Rahat takaisin -takuu

Jos läpikäytäsi koko sparrauksen ja kirjoitettuasi käsikirjoituksen ensimmäisen version valmiiksi olet sitä mieltä että sparrauksesta ei ollut sinulle mitään hyötyä, palautan rahasi takaisin.

Palautus edellyttää että olet käynyt kaikki vaiheet läpi ja kirjoittanut ensimmäisen käsikirjoitusversion.

Hae intensiivisparraukseen

Aion tehdä kaikkeni sen eteen, että intensiivisparraukseen osallistuvista henkilöistä tulee tulevaisuudessa menestyneitä käsikirjoittajia.

Siksi haluan keskustella kanssasi ennen kuin solmin kanssasi sparraussopimuksen varmistaakseni että myös sinä olet valmis tekemään kaikkesi oman menestyksesi eteen.

Täytän paikat ilmoittautumisjärjestyksessä sopivien henkilöiden kesken.

Jos uskot olevasi etsimäni ihminen, laita minulle osoitteeseen kutri@kutri.net sähköpostia, jonka otsikko on: Haluan käsikirjoittajaksi

ja jossa kerrot:

 • Kuka olet
 • Miksi haluat käsikirjoittajaksi
 • Millaisia käsikirjoituksia haluat kirjoittaa
 • Mitä olet tehnyt tähän mennessä asian eteen
 • Mikä olisi unelmiesi täyttymys käsikirjoittajauralla
 • Mitä uskoisit saavasi intensiivisparrauksesta
 • Mitä kysymyksiä sinulla on mielessä
 • Puhelinnumerosi ja koska sinulle sopisi parhaiten keskustella kanssani

Älä anna tämän tilaisuuden mennä sivu suun vaan toimi heti ja laita sähköpostia: kutri@kutri.net

Haluatko vielä miettiä?

Jos käsikirjoittaminen kiinnostaa kovasti, mutta et tunne olevasi vielä valmis sitoutumaan näin intensiivisesti oman unelmasi toteuttamiseen, tilaa itseopiskeltava Kirjoita käsikirjoitus 10 viikossa  -nettikurssi. Voit hyödyntää sen materiaaleja omaan tahtiin.

Pakettiin kuuluu suositun Kirjoita kirja kuukaudessa -haasteen materiaalit, joiden avulla useampi ihminen on saanut myös lopputyönsä tai gradunsa kirjoitettua. Näitä materiaaleja et saa mitenkään muuten käsiisi.

Lue lisää tai tilaa kurssi täältä.

Scroll to Top