Mikä Kutri.net? Kuka Kutri?

Hei, olen kirjalija, käsikirjoittaja ja henkinen valmentaja Katri Manninen.

Kutri.net on vuonna 2003 perustamani jäsenyyssivusto, jolla haluan auttaa sinua ja muita sivuilla käyviä kokemaan enemmän mielenrauhaa, rakkautta, iloa ja innostusta.

Sivustolla on tarjolla ilmainen tutustuja-jäsenyys, maksullinen VIP-jäsenyys sekä erilaisia nettikursseja.

Kivaa että olet löytänyt Kutri.net:in! Toivon että saat sivustoltani uusia ajatuksia tai ainakin ajanvietettä.

Loin sivuston alunperin oman Kutri kuntoon -elämäntaparemonttini ympärille. Noilta ajoilta löytyy muun muassa laihdutusaiheisia-kirjoituksia kuten tuikitärkeä Vapaudu vaa’an vallasta. Uudempaa laihdutusmateriaalia edustaa maksullinen Onnistunut laihdutus -itsevalmennuspaketti.

Valtaosan urastani olen tehnyt kuitenkin käsikirjoittajana. Summaan kaiken mitä olen oppinut viimeisen 14 vuoden aikana käsikirjoituksesta Kirjoita käsikirjoitus 10 viikossa -nettikurssilla.

Opiskelin keväällä 2012 transformatiiviseksi valmentajaksi yhdysvaltalaisen huippuvalmentajan Michael Neillin Supercoach Academyssa. Oivalsin koulutuksessa miten kokemuksemme itsestämme, muista ja elämästä syntyy. Tämä oivallus teki minusta käytännössä pelottoman ja stressittömän. Jaan saamani opit Aidon elämän kolme prinsiippiä -nettikurssilla sekä valmentajille suunnatulla Kolme prinsiippiä valmentajille -nettikurssilla.

Minulla diagnosoitiin keväällä 2014 tarkkaavuushäiriö eli ADHD ilman hyperaktiivisuutta sekä neurologinen poikkeama, joka vaikeuttaa tunne-elämän säätelyä. Diagnoosi auttoi ymmärtämään miksi olen sekoillut ja sählännyt niin paljon elämäni aikana. Se sai minut myös perehtymään tarkemmin ihmisen neurologiaan ja aivojen toiminnan parantamiseen.

Teen joka arkiaamu noin klo 8:30-9:00 välillä Päivän teoria -videolähetyksen Kutri.net:in Facebook-sivuille. Näissä lähetyksissä vastaan katsojien kysymyksiin kokemukseni ja koulutukseni pohjalta. Voit toivoa vastausta omaan kysymykseesi kutri.net:in etusivulta löytyvällä kaavakkeella ja katsoa aiemmin tekemiäni videoita Facebookissa: facebook.com/kutrinet/videos. Löydät lisää videoita YouTube-kanavaltani: youtube.com/katrimanninenkutrinet

Kuka Kutri?

Kutri on lapsuuden lempinimeni, jolla kirjoittelin aikanaan verkkoklinikan keskusteluryhmään.

Koska tämä sivusto sai alkunsa verkkoklinikan keskusteluihin kirjoittamistani viesteistä, sivuston nimeksi jäi Kutri.net.

Kutri.net on ollut minulle harrastus, mutta sen luominen saattoi minut vuonna 2003 yhteen Eija Holmalan ja Patrik Borgin kanssa. Yhteistyömme tuloksena syntyivät kirjat Sinä Onnistut – Pysyvän painonpudotuksen salaisuudet ja Sinä Onnistut – Tehokiinteytys. Näiden kirjojen kanssa samaan sarjaan kuuluu myös myös uusin teokseni, itsehoitokirjallisuuteen (”self help”) lukeutuva Minä onnistun.

Aloitin kirjoittajaurani 18-vuotiaana kirjoittamalla yhdessä äitini Kirsti Mannisen kanssa nuorisodekkarin Vaihto Vaaraan. Kokemuksesta innostuneena kirjoitin seuraavana vuonna sisareni Mari Mannisen kanssa samaan Kylmä hiki -kirjasarjaan nuorisodekkarin Kohtalokkaat kotibileet.

Sen jälkeen olen kirjoittanut yksin tai yhdessä toisen kirjoittajan kanssa yhteensä 15 nuorisoromaania, neljä aikuisille suunnattua romaania ja kuusi elämäntaito-opasta (mukaan lukien edellä mainitut Pysyvän Painonpudotuksen salaisuudet, Tehokiinteytys ja Minä Onnistun).

Varsinainen leipätyöni on ollut vuodesta 1998 alkaen televisiosarjojen ja elokuvien käsikirjoittaminen. Pääsin 1998 Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolle opiskelemaan käsikirjoittamista. Samana vuonna minut valittiin myös yhdeksi Salatut elämät -sarjan käsikirjoittajatiimin 10-15 dialogikäsikirjoittajasta. Lopetin sarjan kirjoittamisen jo jouluna 1999, ja mutta jostain syystä lehdissä minua tituleerataan yhä vieläkin joskus ”salkkari-käsikirjoittajaksi”…

Valmistuin Taiteen kandidaatiksi 2003 ja Taiteen maisteriksi 2005.

Salkkarien jälkeen kirjoitin äitini Kirsti Mannisen kanssa televisiosarjan Benner & Benner, jonka jälkeen kirjoitin useamman nuorten televisiosarjan (mm. Laura, Rajametsän salaisuudet, Lukio) ja muun muassa tuurasin yhdeksän osan ajan Kotikatu-sarjan käsikirjoittajatiimissä yhtä pääkirjoittajista.

Sen lisäksi olen kirjoittanut yhdessä Outi Keskevaarin kanssa FC Venus-nimisen elokuvan, josta tehtiin uusintaversio Saksassa. Lauri Nurksen ohjaama ja Jesse Fryckman/Bronson Club:in tuottama Veijarit-elokuva tuli ulos jouluna 2010. Sen päähenkilöitä näyttelivät Mikko Leppilampi ja Antti Luusuaniemi. Syksyllä 2011 ilmestyi ensimmäinen kirjoittamani animaatioelokuva Ella ja Aleksi ja Yllätyssynttärit. Viimeisin elokuvani Hulluna Saraan tuli ulos tammikuussa 2012.

Vaihdoin täysin alaa 2012, kun lähdin opiskelemaan henkistä valmennusta yhdysvaltalaiseen valmennuskouluun. Virallinen tittelini on ”Certified Transformative Coach” eli transformatiivinen valmentaja.

Opetan muille, miten sumealla logiikalla vaihtuvat mielentilamme vaikuttavat ajatteluumme ja määräävät sen, miltä me, muut ja maailma milloinkin meistä näyttävät.

Suurin ongelmamme ei nimittäin ole se, että mielentilamme vaihtuvat ja saavat meidät välillä käyttäytymään kuin enkelit ja välillä kuin villipedot. Suurin ongelmamme on, ettemme ymmärrä oman mielemme toimintaa ja luulemme virheellisesti olevamme viallisia tai muuten vajavaisia.

Oikeasti olemme hyviä, ehjiä ja rakastettavia — jopa silloin kun meillä on valtavirrasta poikkeava neurologia. Meillä on ääretön potentiaali uuteen ajatteluun — kyky löytää ratkaisuja kinkkisimmissäkin tilanteissa. Kun seuraamme ns. sisäistä viisauttamme eli intuitiotamme eli tiedostamattoman mielemme viestejä, olemme aina oikealla tiellä ja ongelmanamme on pikemminkin se, miten pystymme pidättelemään itseämme kuin miten voimme motivoida itseämme.

Toivon että saat vähintään yhtä paljon iloa sivuston lukemisesta kuin minä olen saanut sen luomisesta!

nimmari_150

 

1 ajatus aiheesta “Mikä Kutri.net? Kuka Kutri?”

 1. Tiina Wilkman

  Hei,

  Kiitos innostavasta sivustosta!
  Täällä toinen Adhd -hlö, kiinnostaisi sekä tuo valmennus jonka avulla olet tullut stressittömäksi ja pelottomaksi, että opinnäytetyökurssi.
  Suunnitelmissa kirjoittaa oma gradu ensi vuonna ja kysyisin, jos nyt tilaan opinnäytetyökurssin, kauanko materiaali on käyttävissä?

  Yst. Tiina W

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top