Kalorilaskuri

Avaa varsinainen kalorilaskuri tästä.

Löydät sen osoitteesta: kutri.net/html/laskuri.html

Kyllä, laskurilla on jokin logiikka!

Kalorilaskurin peruskulutus lasketaan samalla logiikalla kuin Sydänliiton laskuri laskee, oletusarvona kevyt työ.

Kalorilaskurin lepokulutus perustuu Harris-Benedictin kaavaan, joka kieltämättä on vanha ja varsinkin vanhemmilla ja ylipainoisilla saattaa valehdella kulutuksen jopa 6-12 % yläkanttiin. Tämä on kuitenkin parempi kuin ei mitään ja kun lähtökohtana on kuitenkin se, että pitää syödä VÄHINTÄÄN lepokulutuksen verran, niin mieluummin näin kuin toisin päin!

Suositeltu laihduttajan kalorimäärä ja siihen liittyvä liikuntamäärä lasketaan seuraavasti: lähtöolettamuksena on peruskulutus-500 kcalia, mutta jos lepokulutus on korkeampi kuin näin saatava luku, silloin suosittelen syömään lepokulutuksen verran ja tekemään loput 500 kcalin vajeesta liikunnalla. Useat eri luotettavat tahot suosittelevat syömään aina vähintään lepokulutuksen verran, ja niin suosittelen (nykyään) minäkin…

Proteiinintarve lasketaan kertomalla painokilo määrä 1,5 grammalla / kg, mikä on mm. laihduttajia tutkivissa tieteellisissä tutkimuksissa käytetty määrä silloin, kun halutaan ehkäistä lihaskato.

Rasva lasketaan niin, että 30 % energiasta pitää tulla rasvasta. Tämän luvun yli ei saisi juuri mennä, muttei myöskään kovin paljon ali.

Hiilihydraatit lasketaan niin, että niillä täytetään loput kalorit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top