2. Mitä voit oppia kuluneesta vuodesta?

Tänään tarkastelemme lähemmin sitä, miten kulunut vuosi meni ja mitä siitä voi oppia. Liian usein toistamme samoja toimintamalleja kuukaudesta ja vuodesta toiseen pysähtymättä lainkaan miettimään mitä olisimme voineet oppia kokemuksistamme. Perinteisesti olemme tottuneet ottamaan opiksi korkeintaan ikävistä asioista. Minä luulin vuosia että ainoa tapa, jolla opin oikeasti asioita oli oppia ne kantapään kautta. Onneksi olin väärässä.

Joskus voimme oppia onnistumisistamme vieläkin enemmän ja tehokkaammin kuin ikävistä kokemuksista. Itse asiassa uusimmat psykologiset tutkimukset todistavat sen puolesta, että niin ihmiset kuin eläimet oppivat paremmin ”hyvällä” eli myönteisten kokemusten ja palkkioiden avulla kuin ”pahalla” eli tuskan, kivun ja pelon kautta.

Tilaa uutiskirje

Kutri.net:in uutiskirje ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta kannattaa silti tilata.
  • Uutiskirjeen tilaus ei sido sinua mihinkään enkä anna tietojasi kenellekään muulle.

Huomenna onkin sitten hauskempi päivä, kun aletaan katsoa mistä sinä oikeasti unelmoit. Tehtävä löytyy viimeistään 26.12. klo 00:01 täältä.

(Huom! Tämän sivun tulostaminen oheisesta printtauspainikkeesta hävittää vastauksesi ja tulostaa vain kysymykset — ainoa tapa saada pitkät vastaukset tulostetuksi on lähettää vastaukset ensin itsellesi sähköpostilla.)
 
[fblike layout=”button_count” show_faces=”false” action=”like” font=”verdana” colorscheme=”light”]

2 ajatusta aiheesta “2. Mitä voit oppia kuluneesta vuodesta?”

  1. Kiitos Katri tästä paketista 🙂
    Nää tehtävät on ihan mielettömän hyviä ja on saaneet mut näkemään omaa elämääni taas. Tuo käännä epäonnistumisesi älä tee näin vaan tee näin-asioiksi innosti mua erityisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top