Spesiaali: Miten selvitä joulusta lihomatta?

Kuulutko niihin, jotka suunnittelevat aloittavansa tammikuussa jonkinlaisen terveyskuurin: tipattoman tammikuun, laihduttamisen tai ruokaremontin? Itse olen ollut samassa tilanteessa lukemattomia kertoja.

Tieto siitä, että ”kohta olen kunnolla” on usein johtanut siihen, että olen antanut itseni mässätä ja juopotella olan takaa koko joulukuun — vähän niin kuin varastoon. Parin kilon painonnousu ei ole ollut lainkaan tavatonta.

Vuoden vaihduttua olen sitten aloittanut ”uuden elämän” valtavalla innolla — luovuttakseni pari viikkoa tai viimeistään kuukautta myöhemmin kun uusi ruokavalioni tai liikuntaohjelmani on osoittautunut liian vaativasti. Pahimmillaan tammikuun lopussa olen saattanut painaa jopa enemmän kuin joulukuun alussa.

Remontoin elämäntapani vuonna 2003 opettelemalla syömään ja liikkumaan tavalla, joka auttoi minua pääsemään ihannepainooni ja -kokooni ja pysymään siinä vuosikausia. Projektini tiimoilta tulin ahmineeksi kaiken saamani tiedon ruokavaliosta, liikunnasta ja laihduttamisesta. Vuosina 2004 ja 2005 juoksin erityisen paljon erilaisissa edustustilaisuuksissa joissa ruokaa riitti ja viina virtasi. Tulin tuolloin keksineeksi ja kehittäneeksi joukon toimivia tekniikoita ja strategoita, jotka voivat auttaa painonhallinnassa pahimman (tai parhaimman) pikkujoulu- ja juhlakauden aikaan.

Viimeisen kahden vuoden aikana olen ollut puolestani intohimoisen kiinnostunut siitä, miten ihmismieli toimii ja inhimillinen kokemus syntyy. Olen oppinut hämmästyttäviä asioita muun muassa itsekurista ja omien tapojen muuttamisesta.

Kirjoitin tämän oppaan auttaakseni sinua nauttimaan täysin rinnoin joulukuun juhlakaudesta lihomatta ja niin, että ruotuun palaaminen tammikuussa käy mahdollisimman kivuttomasti.

Kerron tällä 22 minuuttia pitkällä videolla miten on mahdollista selvitä joulusta lihomatta (liikaa) — ja miksi oikeasti se on meille joskus niin haastavaa.

Jouluspesiaalin muut osiot:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top