Blogikirjoitus

18. Googlen NotebookLM auttaa oppimaan

Google ottaa harppauksen personoidun tekoälyn maailmaan NotebookLM-palvelullaan! Tämä Gemini 1.5 Pro -tekoälyyn pohjautuva työkalu mahdollistaa keskustelun omien tietolähteidesi kanssa, tehden opiskelusta, tutkimuksesta ja tiedonhallinnasta tehokkaampaa kuin koskaan. Katri Manninen avaa palvelun toimintaa, vertailee sitä muihin tekoälyihin ja jakaa käytännön vinkkejä sen hyödyntämiseen tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastjaksossa. Lue, miten voit valjastaa NotebookLM:n omien projektiesi tueksi!

18. Googlen NotebookLM auttaa oppimaan Lue lisää »

17. Claude kirii taas kärkeen – Claude 3.5. Sonnet malli ja Clauden ”botti”

Anthropicin Claude-tekoäly ottaa harppauksen eteenpäin! Uusi Claude 3.5 Sonnet -malli haastaa ChatGPT:n nopeudellaan ja älykkyydellään. Lisäksi Artifacts-ominaisuus ja projektitoiminto tuovat uusia mahdollisuuksia tekoälyn hyödyntämiseen. Katri Manninen avaa näitä uudistuksia ja vertailee niitä muihin palveluihin tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastjaksossa. Lue, miten voit hyödyntää näitä uusia ominaisuuksia omassa arjessasi ja työssäsi!

17. Claude kirii taas kärkeen – Claude 3.5. Sonnet malli ja Clauden ”botti” Lue lisää »

Jäätyminen tärkeän tehtävän edessä

Kuvituskuva jaatyminen-tarkean-tehtavan-edessa

Jumittaako sinullakin tekeminen, kun edessä on tärkeä ja iso tehtävä? ADHD-kokemusasiantuntija Katri Manninen kertoo, miten ”jäätymisen” voi sulattaa. Opi pilkkomaan projektit pienempiin osiin ja hyödyntämään tekoälyä ajattelun tukena. Pääset eroon lamaannuttavasta ylikuormituksesta ja saat hommat hoidettua!

Jäätyminen tärkeän tehtävän edessä Lue lisää »

Näin otat tekoälyn haltuun!

Kuvituskuva nain-otat-tekoalyn-haltuun

Haluatko olla vuosia muita edellä tekoälyn hyödyntämisessä? Henkinen valmentaja Katri Manninen jakaa parhaat vinkkinsä tekoälyn valjastamiseen arjen haasteisiin. Opi lähestymään tekoälyä kuin ihmistä, valitsemaan oikeat työkalut ja integroimaan tekoäly osaksi päivittäisiä rutiinejasi. Kuuntele jakso nyt ja ota ensiaskeleet kohti tekoälyn tehokasta hyödyntämistä!

Näin otat tekoälyn haltuun! Lue lisää »

16. Kuvien tekeminen tekoälyn avulla – vieraana Taika Jalohaikara

Miten aloittelija pääsee luomaan upeita kuvia tekoälyn avulla? Mitä oikeasti tarkoittaa olla ”älytaiteilija”? Katri Manninen haastattelee älytaiteilija Taika Jalohaikaraa, joka on tekoälykouluttaja ja pioneeri tekoälytaiteen saralla Suomessa. Taika jakaa vinkkejä alkuun pääsemiseksi, avaa työskentelytapojaan kehittyneemmillä työkaluilla sekä kertoo, millaista on älytaiteilijan arki. Inspiroidu tekoälyn luovasta potentiaalista ja opi, miten voisit itse hyödyntää sitä Taika Jalohaikaran innoittamana!

16. Kuvien tekeminen tekoälyn avulla – vieraana Taika Jalohaikara Lue lisää »

Miksi itsensä palkitseminen on vaarallista?

Kuvituskuva miksei-kannata-palkita-itseaan

Palkitsetko itseäsi aina tylsien tehtävien jälkeen? Henkinen valmentaja Katri Manninen kertoo, miksi tämä strategia saattaa itse asiassa tehdä ikävistä hommista entistä vastenmielisempiä. Opi motivoimaan itseäsi fiksummin ja löydä ilo ponnistelusta. Kuuntele nyt ja muuta suhtautumistasi haastaviin tehtäviin!

Miksi itsensä palkitseminen on vaarallista? Lue lisää »

15. Miten luotettavia tekoälyjen vastaukset ovat?

Kuinka paljon tekoälyyn voi oikeasti luottaa? Tekoälytutkija Katri Manninen pohtii aihetta tuoreessa Tekoälyä tavallisille ihmisille -podcastissa. Katri antaa esimerkkejä tekoälyn tekemistä virheistä niin kuvien tulkinnassa kuin tekstiyhteenvedoissakin. Hän myös muistuttaa, että tekoälyn ”älykkyys” on rajallista, sillä valtaosa ihmiskunnan tiedosta ei ole lainkaan internetissä. Kuuntele jakso nyt ja opi suhtautumaan tekoälyyn oikealla tavalla – luottaen mutta kriittisesti!

15. Miten luotettavia tekoälyjen vastaukset ovat? Lue lisää »

Mistä tiedät optimoitko oikeita asioita?

Kuvituskuva optimoitko-oikeita-asioita

Henkinen valmentaja Katri Manninen haastaa miettimään, optimoimmeko aina oikeita asioita, kun yritämme kohentaa hyvinvointiamme ja tehokkuuttamme. Liian usein huomio kiinnittyy pieniin yksityiskohtiin, kuten lisäravinteisiin tai erikoisiin treeniohjelmiin, vaikka elämän isot peruspilarit olisivat rempallaan. Kuuntele 5 käytännön esimerkkiä siitä, mihin aivosumusta kärsivän kannattaisi tarttua lisäravinnehifistelyn sijaan ja miten voit omassa elämässäsi keskittyä rohkeasti todellisiin ongelmiin lillukanvarsien sijaan!

Mistä tiedät optimoitko oikeita asioita? Lue lisää »

Milloin olet parhaimmillasi?

Kuvituskuva milloin-olet-parhaimmillasi

Henkinen valmentaja Katri Manninen esittelee neljä kronotyyppiä, jotka määrittävät ihmisten luontaisia vuorokausirytmejä: leijonat eli aamuihmiset, karhut eli suurin osa keskipäivällä virkistyvistä, sudet eli iltaihmiset sekä delfiinit eli herkkäuniset. Tunnistamalla oman kronotyyppisi ja seuraamalla energiatasoasi voit suunnitella päiväsi niin, että teet tärkeimmät tehtävät silloin, kun olet parhaimmillasi. Kuuntele vinkit itsellesi toimivimman rytmin löytämiseen ja potentiaalisi maksimointiin!

Milloin olet parhaimmillasi? Lue lisää »

Scroll to Top