Miten selvisin hengissä ensimmäisistä kuvauksistani

Kuvasimme kuluneella viikolla ensimmäisen osan dokumentaarista tositv-sarjaa, jonka työnimenä on ”Naiset jotka sanovat ei”.

Sarjan ideana on valjastaa nk. parviäly tavallisten suomalaisten naisten käyttöön.

Ohjelmassa joukko erilaisen taustan omaavia ihmisiä saapuu vaikean ratkaisun kanssa kamppailevan tavallisen naisen luo, pyrkii selvittämään mikä hänen todellinen ongelmansa on ja lyö viisaat päänsä yhteen löytääkseen siihen parhaan mahdollisen ratkaisun.

Minä olen sarjassa mukana käsikirjoittajan, henkilöohjaajan ja myöhemmin sosiaalisen median yhteisömanagerin tehtävissä.

Olen ollut ennenkin monissa erilaisissa kuvauksissa, mutten koskaan näin ”johtavassa” asemassa.

Mietin etukäteen kaikkea, mikä voisi mennä pieleen, kunnes totesin että mahdollisia riskejä oli niin monia, että tulisin hulluksi jos kelaisin niitä kaikki illat.

Niinpä päätin luottaa kuvauksissa omaan sisäiseen viisauteeni ja tiimiin, jonka tiesin ammattitaitoiseksi.

Sisäinen viisauteni käski olla esittämättä fiksumpaa tai kokeneempaa kuin mitä oikeasti olen ja pyytämään ja vastaanottamaan apua aina kun se olisi mahdollista.

Sisäinen viisauteni kannusti myös kiittämään ja kehumaan ihmisiä aina kun siihen olisi aihetta — ei edes muiden takia, vaan siksi, että itse bongaisin paremmin mikä meni hyvin.

Raahautuessani kotiin kolmen hyvin intensiivisen päivän jälkeen sydämeni oli täynnä suunnatonta kiitollisuutta.

Olin valtavan onnellinen siitä, miten hyvin asiat olivat menneet. Tunsin olevani etuoikeutettu kun sain työskennellä ammattitaitoisten ja mukavien ihmisten kanssa. Ennen kaikkea olin suuren ihmetyksen vallassa nähtyäni, miten maagisen hyvin parviäly parhaimmillaan toimii.

Mieleni halusi jo siinä vaiheessa listata asioita, jotka voisin tehdä ensi kerralla paremmin, mutta jätin ajatukset omaan arvoonsa — niiden miettimisen aika oli vasta seuraavina päivinä kun olin syönyt ja nukkunut hyvin.

Koska annoin itseni olla iloinen ja kiitollinen kaikesta, mikä meni hyvin, sen sijaan että olisin heti alkanut piiskata itseäni pieleen menneillä asioilla, odotan innolla ja luottavaisin mielin seuraavia kuvauksia.

Koska mietin ongelmakohtia vasta pirteänä, ne eivät ahdistaneet vaan näyttivät käytännön ongelmilta, joihin olisi käytännön ratkaisut.

Oletko sinä juuri tekemässä jotain vaikeaa tai tavallisesta poikkeavaa joka jännittää tai pelottaa?

Voisitko antaa oman sisäisen viisautesi johtaa sinua?

Voisitko antaa itsesi olla prosessin ajan ensisijaisesti kiitollinen kaikesta mikä menee hyvin?

Voisitko jättää epäonnistumisista oppimisen hetkiin, jolloin mielesi on virkeä, levollinen ja vakaa?

Katso uusin hakuvideoni ohjelmaan:

Jos haluat osallistua johonkin tulevista ohjelmistamme joko nähdäksesi miten parviäly voi ratkaista sinua vaivaavan kysymyksen, tai osallistuaksesi mukaan auttajaparveen, lue lisää ohjelmasta täältä: http://haeohjelmaan.net

kiitollisuuskantaa

Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoista?

Klikkaa kuvaa niin näet alkuperäislähteen

Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoista — niiden voittaminen tekee elämästä merkityksellistä.

Tämä päivä menikin pitkälti nettisivujen jäsenohjelman ja Paypalin yhteensovittamisen kanssa tapellessa ja muuten sivustoa säätäessä. Vielä en ole voittanut näitä haasteita, joten juuri nyt lähinnä ärsyttää.

Mutta kuten eräs läheinen muistaa näsäviisaasti todeta yli-imelällä äänellä aina kun valitan: ”Se on vain ajatus.

No niin onkin.

(Ja heitto on vastaveto siihen, että edellisen Supercoach Academy viikonlopun jälkeen vastasin melkein jokaiseen juttuun ”se on vain ajatus… 😀 )

Viikonloppuna onkin sitten edessä seuraava koulutusviikonloppu. Opettajana minuun kirjoillaan ja jutuillaan suuren vaikutuksen tehnyt Nancy Kline.

Elämä alkaa siitä, mihin mukavuusalue päättyy.

Pakko sanoa että olen ollut kyllä tämän sivustouudistuksen kanssa aika kaukana omasta mukavuusalueestani. ONNEKSI saan pervoa nautintoa nörtteilystä — muuten olisi voinut tulla itku vähän useammin silmään… On käynyt mielessä useampaan kertaan että oliko tässä nyt mitään järkeä. Sisäinen viisauteni sanoo että on, joten kuuntelen sitä.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen alkuperän

Toiminta on perustavalaatuinen avain menestykseen.

Ja on kyllä käynyt mielessä, että eikö tätä sivustouudistusta nyt olisi voinut lykätä siihen asti että palaan Suomeen ja käyttää enemmän täällä aikaa hengailuun ja ”nauttimiseen”. Ehkä joo, mutta nyt tuntui vain paremmalta idealta tehdä se tässä ja nyt. Tämän torstain kahvihetki menee nyt sitten iltateeksi teidän osaltanne, mutta siinä aion käsitellä odotuksia ja pettymyksiä.

Siihen asti hauskaa päivää, meitsi menee nyt nukkumaan!