Oletko oikealla polulla?

Twitterissä Kirjoita kirja kuukaudessa -haasteeseeni vastannut kirjoitti Twitterissä näin:

https://twitter.com/marjohuh/status/376723134977941504

Siitä tuli mieleeni tämä vanha kirjoitukseni, jonka julkaisin Tumblr-blogissani joskus 2010:

oikeapolku

Juttelin juuri läheisen kanssa, jonka ura on lähtenyt vetämään ihan käsittämättömällä vauhdilla sen jälkeen kun hän teki radikaalin siirron elämässään.

Siitä tuli mieleen jälleen kerran skottilaisen tutkimusmatkailijan W. H. Murrayn vanha viisaus:

”Sillä hetkellä kun henkilö sitoutuu tosissaan, myös kaitselmus liikahtaa. Päätöstä seuraa kokonainen virta suotuisia tapahtumia, kohtaamisia ja materiaalista apua, joista ei olisi voinut edes unelmoida. […] Mitä ikinä voit tehdä tai unelmoida voivasi tehdä, aloita se. Rohkeudessa on neroutta, voimaa ja taikaa!”

Olen nähnyt tämän ilmiön omassa elämässäni moneen kertaan. Kun olen niin sanotusti oikealla polulla ja teen asioita, joista olen innoissani ja joihin uskon koko sydämestäni, asiat tapahtuvat kuin itsestään.

Jos sen sijaan yritän tehdä jotain esimerkiksi siksi, että niin “pitää” tehdä tai koska pelkään käyttää koko kapasiteettiani hyväkseni, hommat alkavat tökkiä.

Kun elämän virta alkaa kuljettaa sinua hurjaa vauhtia kohti unelmaasi on ensiarvoisen tärkeää tehdä niin kuin Jaakko-veljeni biisissä “When it feels so natural” lauletaan:

When it feels so natural — just relax, you’re on the right track.

When it feels so natural — don’t resist, just let go…

Jos onnenpotkuja on odottanut kauan, niiden saajaan saattaa yhtäkkiä iskeä epäusko, kun hommat alkavat rullata. Pahimmillaan seurauksena on jonkinasteista itsesabotaasia: ko. henkilö alkaa esimerkiksi empiä ja missaa tärkeitä tilaisuuksia. Toinen vaihtoehto on se, että menestyksen makuun päässyt luulee että työt on nyt tehnyt ja alkaa levätä laakereillaan, sen sijaan että ottaisi kaiken irti saamistaan tilaisuuksista ja pääsisi pidemmälle kuin mitä ikinä uskalsi unelmoida.

Jos siis huomaat että yhtäkkiä hommat alkavat mennä putkeen, rentoudu, ole kiitollinen saamastasi avusta, tartu sinulle annettuihin tilaisuuksiin ja keskity tekemään kulloinkin käsillä olevat tehtävät niin hyvin kuin pystyt. Ennen kuin huomaatkaan, elät omaa unelmaasi.

Kirjoita kirja kuukaudessa -haaste alkaa lauantaina nettiluennolla. Vielä ehdit mukaan!

VIP-jäsenet ja Tutustuja-jäsenet: tämän viikon VIP-videolla puhun siitä miten voi omaa kehoaan kuunnellen seurata elämän virtaa.

Haluatko toteuttaa unelmasi ja kuulla, kuunnella ja totella sisäistä viisauttasi eli intuitiotasi? Liity VIP-jäseneksi.

Pääsiäistunnelmia

20120408-230526.jpg

Pääsiäinen on mennyt sen verran touhukkaissa ja sosiaalisissa merkeissä etten ole muistanut tai viitsinyt kuvata kaikkia syömisiä, saati laittaa niitä tänne.

Lauantaiaamuna heräsin oman ”elämä haltuun” -suunnitelman mukaan jo ennen auringonnousua lenkkeilemään korttelin ympäri (ks yllä oleva kuva). Voittajafiiliksen voimin hoidin pois alta kaikki akuuteimmat käytännön asiat ja rästissä olleet sähköpostit.
Niinpä olen voinut sitten keskittyä loppuviikonlopun kaikenlaiseen sosiaaliseen toimintaan lauantain brunssista tämän päivän sukulaisretkeen suoraan kantahämeen sydämeen.

Koska tavoitteena on herätä taas huomisaamuna ennen kukonpieremää päivittämään VIP-osiota, tässä viikonloppu vielä kuvina…

20120408-231332.jpg

20120408-231405.jpg

20120408-231416.jpg

20120408-231424.jpg

20120408-231436.jpg

20120408-231446.jpg

20120408-231528.jpg