Ole jo tänään huominen sinä

Olen valmistautunut viime aikoina Kutri kunnolliseksi -teemavuoteen käymällä läpi Paul McKennan I can make you rich -ohjelmaa eli lukenut hänen kirjaansa ja kuunnellut sen mukana tulevaa hypnoosinauhaa. Yksi ajatuksista, jonka tosin olin kuullut moneen kertaan muualtakin, muun muassa McKennan hyvältä kaverilta Michael Neilliltä, oli se, että jos unelmoit jostain sellaisesta, mitä sinulla ei vielä ole, saat sen helpommin siten, että tulet jo tänään ihmiseksi, jolla voisi olla se, mitä haluat.

Mitä tarkoitan?

Kuvitellaan että tunnet olevasi nyt pullukka, huonokuntoinen, homssuisesti pukeutunut ja koko ajan konkurssin partalla oleva sinkku, mutta haaveilet salaa elämästä, jossa olisit hoikka, hyväkuntoinen, tyylikkäästi pukeutunut ja vakavarainen ja asuisit kivan, komean ja menestyneen miehen kanssa upeassa kodissa.

Kuvittele miltä sinusta tuntuisi näyttää siltä kuin haluat näyttää. Miltä tuntuisi olla velaton ja rakastunut ja rakastettu. Miltä tuntuisi asua upeassa kodissasi?

Tuntisitko olosi erilaiseksi kuin mitä nyt tunnet nykyisessä vaatekoossasi, rahatilanteessasi, kodissasi ja sinkuudessasi? Veikkaan että tunnet.

Uskon, että ulkoinen maailmamme kuvastaa sisäistä maailmaamme. Se, millaisia valintoja teet, miten kohtelet itseäsi ja annat muiden kohdella itseäsi kertoo omaa kieltään siitä, millaisena ihmisenä näet itsesi.

Katso sielusi silmin unelmaelämääsi ja -minääsi. Kuvittele ettei kyse ole sinusta vaan jostakusta ihan vieraasta. Tai jos tiedät ihmisen, joka elää jo sellaista elämää, mieti häntä.

Millainen ihminen saa elää unelmaelämääsi? Mitä hän ajattelee itsestään, entä muista? Mihin aikaan hän herää aamuisin, miten hän hoitaa asiansa ja miten hän käyttäytyy muiden seurassa. Mistä hän on joutunut luopumaan saadakseen unelmaelämäsi? Mitä hän on joutunut oppimaan?

Palaa nykytilanteeseen. Mitä teet nyt toisin kuin unelmaminäsi? Ajatteletko sinä samoin itsestäsi ja muista kuin unelmaminäsi? Heräätkö samaan aikaan aamuisin, hoidatko asiasi samalla tavalla ja käyttäydytkö niin kuin hän käyttäytyy? Todennäköisesti et ihan.

Jos et, McKenna ja muut self help -opettajat ehdottavat että alat välittömästi muuttaa käytöstäsi ja ajatusmaailmaasi vastaamaan sen ihmisen ajatusmaailmaa ja käytöstä, jollaisen elämää haluat elää. Toimi niin kuin hän toimii, kävele niin kuin hän kävelee, puhu niin kuin hän puhuu, ajattele niin kuin hän ajattelee. Bonuksena saat todennäköisesti tuntea jo nyt samoja hyvänolon fiiliksiä kuin mitä tunnet saavutettuasi unelmaelämäsi.

Kutri Kunnolliseksi

Kivaa että elämä vie mukanaan niin ettei ole aikaa blogata… Mutta saa nähdä tuoko ensi vuosi mukanaan muutoksen.

Kirjoitan korjauksia Sinä onnistut -kirjaan. Tuntuu hyvältä olla vihdoin ja viimein loppusuoralla, olenhan miettinyt tätä kirjaa jo muutaman vuoden ja sen piti ilmestyä ensimmäisen kerran jo vuosi sitten. Onneksi ei ilmestynyt, sillä tämä kulunut vuosi on ollut tärkeää kypsyttelyn aikaa, joka on tuonut mukanaan paljon uusia tärkeitä havaintoja mieli-keho-yhteydestä. Niistä lisää lähempänä kirjan ilmestymistä joskus vuoden vaihteessa.

Viimeisten viikkojen ajan olen myös miettinyt paljon ensi vuotta, jonka olen päättänyt julistaa ”Kutri Kunnolliseksi” -teemavuodeksi. Sen aikana tarkoituksenani on oppia järjestelmällisemmäksi, tehokkaammaksi ja paremmaksi rahankäyttäjäksi (ja -säästäjäksi).

Uskon että nautin elämästäni enemmän  — tai ainakin paremmasta omastatunnosta ja mielenrauhasta — kun opin pitämään tavarani järjestyksessä, olemaan ajoissa tapaamisissa, saamaan työt valmiiksi hyvissä ajoin ennen deadlinea ja hallitsemaan talouttani niin, että olen velaton ja että tililläni on aina enemmän rahaa kuin tarvitsen.

Joku saattaa muistaa että yritin aloittaa syksyllä 2006 Kutri kuriin -teemavuotta, mutta ajankohta oli väärä ja yritin ahnehtia liikaa kerralla, joten homma kaatui alkumetreillä. Olen sen jälkeenkin muutamaan otteeseen tehnyt ponnettomia yrityksiä oppia organisoituneemmaksi.

Nyt aion kuitenkin suhtautua uusien toimintamallien opiskeluun samalla tavalla kuin elämäntaparemonttiini. Eli varaan vuoden uuden asian oppimiseen, mietin jo nyt mitä toimintamalleja haluan muuttaa, mitä minun pitää tehdä muuttaakseni niitä ja mistä tiedän niiden muuttuneen. En epäile hetkeäkään ettenkö onnistuisi tavoitteessani — ihan niin kuin en epäillyt etteikö Kutri Kuntoon -vuosi toimisi.

Aion myös tehdä raportteja etenemisestäni, mutta tällä kertaa vain läheisilleni erinäisistä syistä. Saatan kuitenkin jakaa  tärkeimpiä lähteitä, havaintoja ja työkaluja täällä Kutri.net:issä.

Tässä on muutama työkalu, joita kokeilen nyt lokakuun ajan:

Things -tehtäväohjelma Macintoshille

Kirjaan tänne kaiken, mitä minun pitää muistaa tehdä (duunit, kotityöt, hoidettavat asiat jne.). Ohjelma näyttää tekemättömät tehtävät dockissa samalla tavalla kuin Mail-ohjelma näyttää lukemattomat viestit. Käytän nyt demo-versiota, mutta jos se koukuttaa tarpeeksi, aion ostaa niin sen kuin siihen liittyvän iPhone-ohjelman auttamaan oman työlistan seuraamista.

Money -rahanhallintaohjelma Macintoshille.

Olen kirjannut tähän nyt kuun alusta alkaen kaikki menoni, tietääkseni mihin mulla oikeasti rahaa palaa ja kuinka paljon. Olen huomannut sen käytön vähentäneen jo nyt turhaa kulutusta, kun mietin jokaisen ostoksen kohdalla tarvitsenko tätä tässä ja nyt.

Paul McKennan I can make you rich -kirja ja cd.

Mahtipontisesta nimestään huolimatta kirja keskittyy itseasiassa enemmänkin vaurauden tunteen luomiseen ja omien tavoitteiden löytämiseen ja saavuttamiseen kuin varsinaiseen rahan määrän lisäämiseen. Ei siis sillä että etteikö sen huolellinen läpikäyminen auttaisi saamaan lisää rahaakin, mutta kuten kirjassa moneen kertaan mainitaan, useimmat meistä eivät oikeasti halua lisää rahaa, vaan tunnetiloja, joita uskomme rahan ja sillä saatavien juttujen meille tuovan.

Tässä hyvä lehtijuttu McKennasta.

CircusPonies:in Notebook-ohjelma Macintoshille

Olen käyttänyt tätä ohjelmaa muistaakseni jo useita vuosia erilaisten muistiinpanojen tekemiseen. Tällä hetkellä kirjoitan siihen suunnitelmiani ja tavoitteitani seuraavalle 1-10 vuodelle sekä vastauksia Paul McKennan-kirjan tehtäviin.