Laihdutusvinkkejä

Iltalehden toimittaja pyysi minulta syksyllä 2011 painonpudotusvinkkejä. Tässä kaikki lähettämäni vinkit linkkeineen siltä varalta etteivät ne mahtuneet lehteen.

 1. Mieti miksi oikeasti haluat laihtua. Laihtuminen ei tee sinua (pysyvästi) onnelliseksi eikä puolisoasi rakastavammaksi, työpaikkaasi kiinnostavammaksi eikä rahatilannetta paremmaksi. Se voi tehdä olosi kevyemmäksi ja energisemmäksi, kehosi terveemmäksi ja vaatteet paremmin istuvaksi.
 2. Siirrä huomio laihduttamisesta elämäntapojen remontoiniin. Tee ruokavalioon ja liikuntaohjelmaan muutoksia, joista voit pitää kiinni tarvittaessa koko loppuelämäsi. Rajusta laihduttamisesta voi tutkimusten mukaan jäädä päälle pakkomielteinen suhtautuminen ruokaan. Pahimmillaan liian vähäenerginen ruokavalio ”syö” myös lihaksiasi, jolloin poltat vähemmän kaloreita ja lihot myöhemmin helpommin.

  Katso myös Evita-lehden blogiin tekemäni video YouTubessa.

 3. Syö enemmän proteiinia eli lihaa, kalaa, kanaa, (vähärasvaisia) maitotuotteita, proteiinilisiä ja kohtuudella soijaa. Proteiinia tarvitaan lihastesi, sidekudostesi ja välittäjäaineiden rakennusaineeksi. Se kiihdyttää aineenvaihduntaa, poistaa nestettä, lisää kylläisyydentunnetta ja vähentää makeanhimoa. Pelkästään 30 g proteiinia sisältävän proteiinilisän nauttiminen puolen tunnin sisällä heräämisestä voi auttaa laihduttamaan kymmeniä kiloja, jos olet reilusti ylipainoinen.
 4. Syö vähemmän hiilihydraatteja eli mm. sokeria ja tärkkelystä ja varsinkin nopeita hiilihydraatteja eli sokeria ja valkoista jauhoja sisältäviä tuotteita ellet tee fyysisesti raskasta työtä tai treenaa kuin huippu-urheilija.
 5. Jos olet jo normaalipainon sisällä, haluat oikeasti kiinteytyä eli mahtua pienempiin vaatteisiin. Heitä vaaka mäkeen ja ota mittanauha käteen ja ala harrastaa vastusharjoittelua. Ihan peruspunnerruksilla ja muilla kehon painolla tehdyillä liikkeillä pääsee hyvin alkuun. Kotitreeniä voi tehostaa esimerkiksi kahvakuulilla.
 6. Four Hour Body -kirjan kirjoittanut Tim Ferriss väittää että voit kiinteytyä huippukuntoon vain tekemällä 2-3 kertaa viikossa 10-15 minuuttia kahvakuulaheilautuksia raskailla painoilla. Tässä linkki sinne: http://goo.gl/CL1Hk

  Itse olen palkannut personal trainer Sami Obelen Flow Fitnessistä auttamaan kahvakuulatreeneissä.

 7. Jos silti haluat laihtua nopeasti ja turvallisesti, suosittelen kokeilemaan tehokkuusguru Tim Ferrissin lanseeraamaa ”9 kiloa 30 päivässä ilman liikuntaa” -dieettiä tai ainakin ottamaan siitä vaikutteita. Sen ideana on syödä 6 päivänä viikossa proteiini- ja kasvispitoista ruokaa ja olla ilman maitotuotteita, viljatuotteita, sokeria ja hedelmiä. Ferriss vannoo erityisesti papujen ja pinaatin nimeen laihduttavana ja kiinteyttävänä ruokana. Yhtenä päivänä viikossa sen sijaan saa syödä ihan mitä haluaa ja niin paljon kuin haluaa. Tässä tarkemmat ohjeet: http://goo.gl/x2393
 8. Jos koet jo kokeilleesi kaiken, etkä pääse eroon esimerkiksi jenkkakahvoista tai reisiläskeistä, silloin käynti biosignature-mittauksessa voi auttaa. Itselleni valkeni mittauksen myötä että tarvitsen hiilihydraattia laihtuakseni ja että jos haluan kiinteyttää reiteni huippukiinteiksi, minun pitää treenaamisen lisäksi nukkua enemmän ja syödä estrogeenitasoja tasapainottavia ruoka-aineita kuten lehtikaalia. Linkki biosignature-mittaukseen: http://goo.gl/EDRai
 9. Jos ongelmanasi on takareisien sitkeät rasvakertymät, kokeile mennä aikaisemmin nukkumaan. Lisää reippaasti ruokavalioosi liukenevaa kuitua esimerkiksi luontaistuotekaupoista saatavien chian siementen tai psyllium-kuidun (FIber Husk) muodossa. Syö myös päivittäin vesikrassia, parsakaalia, kukkakaalia, lehtikaalia ja muita kaaleja. Itse nautin lehtikaalia päivittäin viherpirtelössä. Voit kokeilla myös superfoodia Macaa, joka tasapainottaa estrogeenitasoja.

Virtaa viherpirtelöstä

KUTRIN KEVENTÄVÄ VIHERPIRTELÖ

 • 3 dl vettä
 • puoli nippua persiljaa
 • 1-2 lehtikaalin lehteä ilman kovaa varsiosaa
 • Kourallinen vehnänoraita, vesikrassia, pinaattia tai mitä muuta vihreää saattuu olemaan jääkaapissa.
 • 1 sellerinvarsi lehtineen
 • Purkki ananasta tai parin sormen paksuinen kuorittu siivu tuoretta ananasta
 • Kourallinen tuoreita tai pakastemansikoita.
  2 rkl chian siemeniä
 1. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne ajoissa sulamaan ettet hajoita tehosekoitintasi.
 2. Laita chian siemenet desilitraan vettä turpoamaan.
 3. Laita vesi ja vihannekset tehosekoittimeen ja sekoita niin kauan että niistä on tullut vihreää ”mehua”.
 4. Lisää paloiksi pätkitty lehtiselleri ja sekoita sekin ihan hienoksi.
 5. Lisää vettä jos juoma alkaa näyttää liian paksulta.
 6. Lisää ananas paloina tai murskana ja sekoita ihan hienoksi.
 7. Lisää sulatetut tai tuoreet mansikat ja sekoita hienoksi.
 8. Lisää lopuksi geelimäisiksi muuttuneet chian simenet ja sekoita.

Nauti pirtelö pureskellen sitä suussasi, jota sylkesi yms. auttavat pirtelön sulattamisessa. Tunne miten nesteet alkavat poistua…

 

Näin laihdutin 20 kiloa raskauden jälkeen

 1. Älä stressaa! Raskauskiloni kertyivät 9 kuukaudessa — ja lähtivät samassa ajassa pois. (Ylläoleva kuva otettu n. 6 kk synnytyksen jälkeen)
 2. Täysimetys 6 kk ja osa-aikainen imetys sen jälkeen auttoivat ainakin minua ylimääräisten kilojen poistamisessa.
 3. Älä käytä imetystä tekosyynä mässäilyyn! Eli palaa vähintään yhtä terveelliseen ruokavalioon kuin mikä sinulla oli ennen raskautta.
 4. Syö reilusti proteiinia eli lihaa, kalaa, kanaa, maitotuotteita jne. Runsas proteiininsaanti lisää oman kokemukseni mukaan myös maidoneritystä. Välillä elämä lapsen kanssa on niin kiireistä, että käytän maustamatonta heraproteiinia lisäproteiinina.
 5. Hyödynnä hyötyliikunta — kannoin lasta kantoliinassa yksivuotiaaksi asti ja yhä vieläkin silloin tällöin.

Kutri.net > Laihdutus >Laihdutusvinkkejä

Alkuun

Päivitetty:

28.10.2011 16:38

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top