39 asiaa joista olen kiitollinen syntymäpäivänäni

Jee! Tänään on tasan 39 vuotta siitä, kun synnyin. Sen kunniaksi haluan jakaa kanssasi 39 asiaa, joista juuri nyt olen kiitollinen:

[dropcap style=”solid”]1[/dropcap]

Oivalluksesta, jonka sain helmikuussa 2012 losangelesilaisessa bussissa.

Oivalsin kuinka se, miten näen itseni, elämän ja maailman riippuu sumealla logiikalla vaihtuvan ”sisäisen sääni” mukaan. Tämä alati vaihtuva mielentilani ratkaisee mitä ajattelen asioista — asiat eivät ”pakota” minua ajattelemaan niistä tietyllä tavalla. Tämä oivallus muutti elämäni kertaheitolla helpommaksi, kevyemmäksi ja kiinnostavammaksi ja on auttanut voimaan hyvin myös ns. haastavien olosuhteiden keskellä.

[dropcap style=”solid”]2[/dropcap]

Pienestä perheestäni jonka kanssa saan kokea päivittäin iloa, rakkautta ja hyvää oloa — jos kohta myös hetkittäin raivoa, turhautumista ja totaalista hermojen menetystä. Pidän ajatuksesta, että elämässäni on kolme miestä, joiden kanssa saan jakaa arkeani.

mammamasu

[dropcap style=”solid”]3.[/dropcap]

Äitiydestä, joka on avartanut käsitystäni siitä, mihin kaikkeen oikeasti pystyn — alkaen siitä, miten paljon on mahdollista kokea rakkautta toista ihmistä kohtaan.

[dropcap style=”solid”]4.[/dropcap]

Vanhemmistani ja sisaruksistani perheineen — heidän ansiostaan tiedän, että potki elämä miten paljon tahansa päähän, jossain päin maailmaa joku on aina ns. puolellani.

[dropcap style=”solid”]5[/dropcap]

Kahdesta Universumin kirkkaimmasta tähdestä, jotka ovat valaisseet elämääni kuluneena vuonna — you know who you are!

[dropcap style=”solid”]6[/dropcap]

Upeista, viisaista ja ihanista ystävistäni — olen välillä aivan ihmeissäni siitä, että elämääni on tullut sellaisia huipputyyppejä.

[dropcap style=”solid”]7[/dropcap]

Kummastakin suvustani, joita ajatellessani tunnen olevani osa isompaa kokonaisuutta ja jatkumoa.  Olen ylpeä että kuulun kumpaankin niistä.

[dropcap style=”solid”]8[/dropcap]

Sisäisestä viisaudesta, joka auttaa minua ja kaikkia muita navigoimaan elämän aallokossa silloinkin kun tulevaisuus näyttää pimeältä — kunhan vain muistan kuunnella sitä.

[dropcap style=”solid”]9[/dropcap]

Äärettömästä potentiaalistani uuteen ajatteluuni eli siitä, etten voi koskaan tietää, onko seuraava ajatukseni niin uusi, yllättävä ja ihmeellinen, että se ns. räjäyttää tajuntani.

[dropcap style=”solid”]10[/dropcap]

Pienestä kivasta kodistani, jossa tunnen olevani enemmän kotonani kuin missään muualla ja joka on kaupungissa jota rakastan.

homesweethome2

[dropcap style=”solid”]11[/dropcap]

Viihtyisästä taloyhtiöstämme ja ennen kaikkea huippunaapureista, joiden ansiosta tunnen asuvani pienessä kylässä.

[dropcap style=”solid”]12[/dropcap]

Että saan asua Suomessa, jossa asiat ovat käytännössä kaikkiin muihin maailman maihin nähden varsin hyvin.

[dropcap style=”solid”]13[/dropcap]

Että olen saanut matkustaa ja asua ulkomailla ja nähdä miten monin eri tavoin ihmiset voivat elää (ja voida hyvin).

[dropcap style=”solid”]14[/dropcap]

Päiväkodista, jossa esikoiseni viihtyy todella hyvin, jolloin hänen sinne viemisensä tuntuu lahjalta lapselleni.

kahvianamhanm

[dropcap style=”solid”]15[/dropcap]

Kahvista, joka maidon kanssa maistuu mahtavalta aamuisin ja auttaa pysymään hereillä unettomien öiden jälkeen.

[dropcap style=”solid”]16[/dropcap]

Mayor’s Gymin luomuruokapiiristä, jonka ansiosta keittiössäni on tälläkin hetkellä yli 150 tuoretta kananmunaa.

[dropcap style=”solid”]17[/dropcap]

Terveellisestä ruoasta, jota minun on mahdollista ostaa lähikaupasta, valmistaa omassa keittiössäni ja nauttia kaikessa rauhassa.

[dropcap style=”solid”]18[/dropcap]

Silmälaseista, jotka puolisoni osti minulle pari vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi — ja jotka minun olisi pitänyt hankkia jo 20 vuotta aikaisemmin.

[dropcap style=”solid”]19[/dropcap]

Englanninkielentaidostani — vaikka Jenkki-vuosieni järkevyydestä voi olla montaa mieltä, ainakin silloin saamastani kielitaidosta on minulle iloa päivittäin.

[dropcap style=”solid”]20[/dropcap]

Siitä että isäni hommasi 1980-luvun lopussa eläinklinikalleen perheemme ensimmäisen Apple-tietokoneen ja antoi meidän lasten käyttää sitä vapaasti. Viimeisen 25 vuoden aikana Applen tietokoneet ovat tuottaneet minulle enemmän iloa, oppimiskokemuksia ja onnistumisen iloa kuin mikään muu asia.

[dropcap style=”solid”]21[/dropcap]

iPhonestani, joka helpottaa elämääni lukemattomin eri tavoin. Tuntuu ihmeeltä, että näin pienellä härvelillä voi tehdä niin paljon asioita aina soittamisesta kokonaisiin videoihin ja niiden editointiin.

[dropcap style=”solid”]22[/dropcap]

Evernote-ohjelmasta, jota ilman en muistaisi äitiysdementiassani yhtään mitään. Sen lisäksi että se on hyödyllinen, pidän ohjelmaa tekevän firman kulttuurista.

[dropcap style=”solid”]23[/dropcap]

Internetistä — muistatteko aikaa ilman Internetiä? Minä muistan. Se oli kuulkaa ankeaa aikaa, te 1990-luvulla ja sen jälkeen syntyneet.

carusel

[dropcap style=”solid”]24[/dropcap]

Lempikahviloistani Sävystä, jossa on maailman parasta kahvia, Sörnäisten Mokosta, joka on kotoisa ja Caruselista, jonka avaruus ja maisemat inspiroivat.

[dropcap style=”solid”]25[/dropcap]

Äänikirjoista (ja Audiblesta, josta niitä saa ostaa kätevästi) — ilman äänikirjoja en ehtisi tässä elämäntilanteessa ikinä tutustua minua kiinnostaviin kirjoihin.

[dropcap style=”solid”]26[/dropcap]

Podcasteista eli nettiradio-ohjelmista. Harva se päivä olen kuin hepnaadilla lyöty siitä, että voin kuunnella ilmaiseksi iPhonellani maailmanluokan eksperttejä kertomassa mielenkiintoisia asioita.

[dropcap style=”solid”]27[/dropcap]

Vanhempieni (joskus ehkä liiallisestikin) antamasta kannustuksesta — kiitos heidän minun ei ole tarvinnut kauheasti miettiä onko OK toteuttaa visioitani ja unelmiani. Kyllä on!

[dropcap style=”solid”]28[/dropcap]

Tiskikoneesta. Tätä ei varmaan tarvitse selittää?

[dropcap style=”solid”]29[/dropcap]

Tilavasta Citroën-autostamme, joka iästään huolimatta on todella mukava ajaa. Samalla muistelen lämmöllä kaikia niitä sitikoita, joita lapsuudenkodissani oli sekä ensimmäistä autoani Citroën Visa ”Zombieta”.

[dropcap style=”solid”]30[/dropcap]

Siitä että lähimpään kauppaan on minuutin kävelymatka — ja kauppa on auki klo 23 asti melkein kaikkina vuoden päivänä.

Voi kuulostaa tyhmältä kiitollisuudenaiheelta, mutta kun on asunut näin hajamielisenä kuin minä olen kilometrien päässä lähimmästä kaupasta ja kärsinyt harva se viikko siitä että on unohtanut käydä kaupassa, tällaisiakin asioita arvostaa.

kalifornia

[dropcap style=”solid”]31[/dropcap]

Kaliforniasta — on ilahduttavaa ajatella, että toisella puolella maapalloa on paikka, jossa tunnen olevani kotonani ja jossa toivottavasti saan vielä viettää paljon aikaa.

[dropcap style=”solid”]32[/dropcap]

Siitä että perheeni on saanut olla todella terve — myös sen jälkeen kun esikoinen meni päiväkotiin. Tätä lisää, kiitos!

[dropcap style=”solid”]33[/dropcap]

Facebookista, joka on mahdollistanut löyhän yhteydenpidon moneen sellaiseen ihmiseen, jonka haluan pitää jollain lailla elämässäni, vaikken ehkä ehdikään antaa hänelle juuri nyt aikaa kasvokkain tapaamisiin tai edes puheluihin.

[dropcap style=”solid”]34[/dropcap]

Twitteristä, jossa olen tutustunut moniin kiinnostaviin ja tärkeisiin ihmisiin.

[dropcap style=”solid”]35[/dropcap]

Fitbit Flex -mittarista, joka on innoittanut minua kävelemään lisää ja esimerkiksi vahvisti epäilykseni siitä, että sain kuin sainkin viime yönä nukkua yhden 2 h pätkän ja 1,5 h pätkän keskeytyksettä (= hyvä asia  — sitä edeltäneet yöt nukuin alle tunnin pätkissä).

[dropcap style=”solid”]36[/dropcap]

Nettipankeista — muistatteko millaista oli jonottaa pankeissa maksamassa ihan tavallisia laskuja? Nyt voin tehdä tilisiirtoja suoraan kännykälläni. Tajunnan räjäyttävää!

[dropcap style=”solid”]37[/dropcap]

Siitä, että otin vuoden elämäntaparemontin tekemiseen vuonna 2003. Saan nauttia vieläkin tuon vuoden aikana saamistani opeista ja oivalluksista. Suosittelen!

[dropcap style=”solid”]38[/dropcap]

Elämästä jota ilman ei olisi mitään.

[dropcap style=”solid”]39[/dropcap]

Sinusta, kutri.net:in lukija. Vaikka emme välttämättä kovin hyvin tunnekaan, tunnen syvää yhteenkuuluvuutta kanssasi kirjoittaessani tätä. Ilman sinua ei olisi kutri.net:iä! Kiitos että olet olemassa!

Mistä sinä olet kiitollinen?

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

2 ajatusta aiheesta “39 asiaa joista olen kiitollinen syntymäpäivänäni”

  1. Marja Kuusela

    Voisitko tehdä tietokone-tutuksi sivut. Kaikki ne koodit, salasanat, tilit sun muut. Olen 64v. Isäntä sotkee koneen, eikä kirjoita salasanoja eikä sano minulle. Moni ikäiseni haluaisi tietoa. Mutta ainoa paikka on kansalaisopisto, mutta ei siellä jaksa istua kun siellä ei opi mitään.
    Sain kuitenkin sähköpostin toimimaan, meni sekaisin kun ytitin saada skypeä kuntoon. Kohtuullinen maksu €/istunto tai ?€/kk

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top