Tuntuuko, että elämä menee ohi? Ota Tehostartti parempaan arkeen!

Tehostartti parempaan arkeen tekoälyä hyödyntäen

Onko sulla usein fiilis, että päivät vaan vilahtaa ohi, aika valuu sormien läpi ja illalla mietit, että ”taaskaan en saanut tehtyä mitä piti”?

Tämä on minulle ADHD-ihmisenä turhankin tuttu tunne, johon joudun puuttumaan mm. aina kun perheen arkirytmit muuttuvat esim. lasten kasvaessa, oman työtilanteen muuttuessa, läheisten sairastelujen takia yms. tilanteissa.

Vaikka en varmasti ole – enkä koskaan tule olemaan – maailman tehokkain ja aikaansaavin ihminen, olen vuositasolla varsin tuottelias ja useimpina päivinä tyytyväinen omiin saavutuksiini.

Tästä kiitos kuuluu pitkälti erilaisille järjestelmille ja tekniikoilla, joita olen omaksunut vuosien varrella.

Yksi tärkeimmistä on ”viiden päivän testi” -taktiikka, jota olen harjoittanut noin vuodesta 2012. Sen ideana on testata viiden päivän ajan uutta tapaa.

Nyt olen rakentanut tämän ja muiden käyttämieni tekniikoiden pohjalta kuuden viikon valmennusohjelman eli kurssin, joka auttaa ottamaan elämän haltuun ja parantamaan omaa arkea.

Parempi arki kuudessa viikossa

Tehostartti parempaan arkeen koostuu kuudesta viiden päivän mittaisesta kokeilusta. Niiden ideana on selvittää mikä vaikeuttaa arjenhallintaasi ja testata eri tapoja puuttua asiaan.

Tässä ovat viikkojen teemat:

  1. Seurataan – seuraat omaa ajankäyttöä, energiaa, fokusta ja fiiliksiä sinulle sopivalla tavalla ymmärtääksesi paremmin missä mennään
  2. Karsitaan – karsit tai ainakin vähennät jotain ajanhaaskaukseksi kokemaasi tekemistä
  3. Valitaan – kokeilet tekniikoita asioiden tärkeysjärjestykseen laittamiseen ja tärkeimpien asioiden tekemiseen
  4. Virkistytään – testaat tapoja virkistää mieltäsi ja kehoasi
  5. Keskitytään – suljet pois häiriötekijöitä ja kokeilet keskittyä yhteen asiaan kerrallaan
  6. Toimitaan – opettelet ymmärtämään omaa vitkuttelua ja tarttumaan toimeen

Kurssi on suunniteltu mahdollisimman helposti seurattavaksi. Ajatuksena on, että jopa univelkainen ja diagnosoimaton ADHD-äiti saa siitä jotain irti – mutta myös varsin tehokas ajanhallitsija voisi oppia kurssilta jotain uutta.

Lisäksi voit toistaa kurssin aina kun tarvitset lisätsemppiä tai haluat ns. palata ruotuun. 

Saat joka lauantai sähköpostin, jossa kannustetaan miettimään miten viimeiset viisi päivää menivät ja kerrotaan seuraavan viikon haasteesta. Viestin mukana tulee linkki viikon videoon.

Vakavista keskittymisongelmista kärsiville ja uupuneille voi riitää sähköpostin ensimmäisten rivien lukeminen.

Enemmän infoa haluavat voivat kirjautua kurssin verkkoversioon ja lukea sieltä lisää vinkkejä ja ohjeita.

Maanantaina laitan sinulle muistutusviestin viikon tehtävästä ja toivotan tsemppiä alkavaan viikkoon.

Kerron tarkemmin kurssin sisällöstä ja miksi sen tein alla olevalla videolla.

Katso video YouTubessa.

Tekoäly ajanhallinnan apuna

Olen itse hyötynyt valtavasti tekoälyn käytöstä ajanhallinnassa. Alla olevalla videolla kerron, miten itse ohjeistamani Assari-botti auttaa minua arjen hahmottamisessa.

Myös Tehostartti parempaan arkeen kurssilaiset saavat käyttöönsä Tsemppari-tekoälybotin ja uuden kurssichatin, jossa voivat vaihtaa ajatuksia mun ja muiden kurssilaisten kanssa.

Koodaamista pelkäämättömät kurssilaiset voivat käyttää englanninkielisiä ohjeita ja koodejani oman kalenteria, tehtävälistoja yms. käyttävän ”assarin” tekemiseen.

Älä anna elämän mennä ohi vaan opettele ottamaan ilo irti arjesta – lue lisää kurssista ja liity mukaan: kutri.net/tehostartti

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top