Elämä haltuun ja kesäkuun VIP-puhelu

Kuuntelin kaksi viikkoa sitten Mel Robbinsin Kickass-ääniteoksen (?), jossa Mel valmentaa erilaisten ongelmien kanssa painivia ihmisiä.

Rakastuin Mel Robbinsiin kuunneltuani hänen haastattelunsa Lewis Howesin School of Greatness -podcastissa ja kuunneltuani sen jälkeen hänen The 5 Second Rule -kirjansa ja muita hänen videoitaan. Mel teki vaikutuksen rehellisyydellään, innostuksellaan ja aitoudellaan.

(Ja eilen sain tietää että Melillä on myös tarkkaavuushäiriö niin kuin minulla, mikä tietenkin sai minut tykkäämään hänestä entistä enemmän.)

Vähän epäilin voisiko päällisin puolin kanssani erilaisten ihmisten valmennuskeskustelujen kuuntelu hyödyttää minua, mutta tilasin kirjan kuitenkin, koska halusin kuunnella Meliä.

Kyllä kannatti — äänite antoi myös minulle potkun perseelle. Suurin syy siihen oli se, että Mel pakotti valmennettavansa katsomaan ns. omaa paskaansa eli olemaan raatorehellinen sen suhteen, mikä heidän osuutensa oli omiin ongelmiinsa. Lisäksi Mel puhui avoimesti ongelmista, joiden kanssa hän kamppailee edelleen.

Vaikka pyrin näkemään omat ongelmani ennen muita, niin näytän kerta toisensa jälkeen sulkevani silmäni tai ainakin tunkevani johonkin mielen takakaappiin asioita, joille minun kannattaisi tehdä jotain.

Elämä haltuun vertaistuen voimalla?

Huomasin jo 15 vuotta sitten Kutri kuntoon -elämäntaparemonttia tehdessäni, että jakamalla julkisesti tavoiteittani ja ennen kaikkea sen, miten homma etenee, minun on vaikeampi piilotella itseltäni vääriä valintojani.

Tuolloin kerroin projektistani blogissa, jota kuka tahansa saattoi lukea ja kommentoida. Maailma ja media on kuitenkin muuttunut sen jälkeen aika radikaalisti.

2003 ei ollut vielä sosiaalista mediaa eikä tunnettu klikkiotsikkoja. Ihmiset ostivat lehtiä ja niinpä lehtiin laitettiin vain kaikkein mehukkaimmat uutiset ja juorut.

Tänä päivänä mediatalot ja nettisivut metsästävät lukijoita julkaisemalla joka päivä kymmeniä klikkiotsikoita. Niiden tavoitteena on houkutella lukija heidän sivulleen ja koukuttaa hänet pyörimään sinne mahdollisimman pitkäksi aikaa.

Vaikka oma julkkisuusarvoni ei ole kovinkaan kummoinen, niin siitä huolimatta myös minun päivityksiäni on otettu klikkiotsikoiksi. Niissä alkuperäisen päivityksen sisältö usein kärjistyy ja jopa vääristyy.

Meliä kuunnellessani tajusin, että olen tullut muutaman ikävämmän kokemuksen myötä varovaisemmaksi sen suhteen, miten paljon kerron akuuteista vaikeuksistani julkisuudessa.

Jos tekisin tänään Kutri kuntoon -projektin, en tekisi sitä välttämättä enää yhtä avoimesti kuin 2003.

Onneksi ongelmaan on olemassa toimiva ratkaisu! Perustin Facebookiin Elämä haltuun -keskusteluryhmän vertaistueksi itselleni ja muille, jotka haluavat saada elämänsä haltuun.

Ryhmän avulla olen itse saanut jo tehtyä töitä ja muutenkin mietittyä tarkemmin mihin päiväni menevät. Mikä parasta, kaikki ryhmän teemat eli elämän haltuun ottaminen monessa eri mielessä ja monin eri tavoin kiinnostavat minua. 😀

Jos sinäkin haluat ottaa Elämän haltuun, liity ryhmään täällä: http://facebook.com/groups/kutrinet. HUOM! Muista vastata hakiessasi kolmeen kysymykseen, jotka Facebook sinulle siinä vaiheessa esittää.

VIP-puhelujärjestelmä vaihtuu!!!

Jos olet Kutri.net:in VIP-jäsen, tiedät jo, että meillä on joka kuun ensimmäinen sunnuntai klo 13-14 VIP-puhelu, jonka alussa kerron kuulumisia ja pidän pienen alustuksen jostain ajankohtaisesta aiheesta (tänään neljästä muutosvoimasta) ja jonka jälkeen voimme keskustella aiheesta tai vastaan jäsenten kysymyksiin.

Vuosia käyttämäni Calliflower-järjestelmä on viime aikoina takunnut niin pahasti, että olen halunnut vaihtaa sen johonkin muuhun.

Tänään sunnuntaina 3.6.2018 testaamme Zoom.us-palvelua, joka mahdollistaa myös sen, että minä osallistun puheluun videolla, jonka aikana voin näyttää myös kuvia jne. Zoomin kautta voit liittyä puheluun joko nettiselaimesta, mobiiliapplikaatiosta tai ihan vain vanhanaikaisesti puhelimella soittamalla.

Jos olet VIP-jäsen, kirjaudu jäsensivustolle ja lue uudet liittymisohjeet täältä: https://kutri.net/jasenet/vip/vip-ryhmapuhelut/

 

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top