Hullu suomalainen, trendikkäin aamiainen ja miksi aika on kalliimpaa kuin raha

Kuuntelen joka päivä podcasteja eli nettiradio-ohjelmia ajaessani autoa ja tehdessäni rutiinihommia.

Saan niistä käytännössä aina jotain uusia ajatuksia ja näkökulmia. Tässä esimerkkinä kolme viimeiseltä viikolta parhaiten mieleen jäänyttä lähetystä.

Kaikki kuuntelemani podcastit ovat englanniksi. Uskon että vähän huonommallakin kielitaidolla niistä voi saada jotain irti — jos ei muuta niin hieman paremman kyvyn kuunnella englanninkielistä puhetta.

Spartan Up! ja Sami Inkinen

Joskus pitää kuunnella ulkomaisia podcasteja löytääkseen kiinnostavia suomalaisia tyyppejä.

Olin törmännyt start up-maailmassa vaikuttavan Sami Inkisen nimeen siellä sun täällä, mutten ollut koskaan kuullut miehen puhuvan.

Spartan Up! -podcast on uusimpia suosikkejani. Siinä vaativia Spartan race -kestävyyskilpailuja järjestävä Joseph ”Joe” de Sena tiimeineen haastattelee kiinnostavia ihmisiä, jotka ovat jotenkin ylittäneet itsensä.

Uusimmassa osassa haastateltavana on siis Kaliforniassa asuva Sami Inkinen.

Sami Inkinen souti vaimoineen Kaliforniasta Hawaiille soutuveneellä. Kyllä, luit oikein. Soutuveneellä.

(No okei, merikäyttöön suunnitellulla supermodernilla veneellä, mutta soutaen yhtä kaikki.)

Matka kesti kaksi kuukautta ja noin 4000 km.

Eikä siinä vielä kaikki. Pariskunta kampanjoi souturetkellään sokeria vastaan.

Osoittaakseen ettei tällaiseen urheilusuoritukseen tarvita mitään energiageelejä, sokeria tai viljaa, he elivät koko reissun pähkinöillä, kuivatulla lihalla, laardilla, kookosöljyllä, sokerittomalla suklaalla yms. runsaasti energiaa ja ravinteita mutta vähän sokeria sisältävillä aidoilla ruoilla.

Yksi Samin ajatuksista, joka jäi erityisesti mieleen on tämä:

yksi tärkeimmistä asioista mikä erottaa menestyneimmät yrittäjät epäonnistuneista yrittäjistä on se, että menestyneet yrittäjät eivät koskaan antaneet periksi.

Tämä pätee mielestäni myös elämäntapojen ja omien toimintamallien muuttamiseen. Onnistut jos et anna periksi.

Kuuntele podcast täällä.

#girlboss radio ja Jessica Koslow

Nasty Gal nettivaatekaupan perustaja, #girlboss-kirjan kirjoittaja ja #girlboss-podcastin vetäjä Sophia Amoruso on yksi tuoreimmista lemppari-netti-ihmisistäni.

Hän haastattelee #girlboss-podcastissaan menestyneitä naisia.

Olen nauttinut ja inspiroitunut jokaisesta #girlboss-jaksosta.

Uusimmassa jaksossa Sophia haastattelee Los Angelesin (tai ehkä koko Jenkkien) hoteimman aamiais- ja lounaspaikan Sqirlin perustajaa kokki Jessica Koslowia.

Jessican tie taitoluistelijasta Losin kiinnostavimman aamiaispaikan omistajaksi ilman virallista kokin koulutusta oli kiehtova.

Lisäksi jakso innosti miettimään tarkemmin aamiaiseen panostamista.

Tai mitä marjapuskia voisin istuttaa puutarhaamme hilloamista varten.

Sekä tietysti suunnittelemaan matkaa Losiin jotta pääsisin kokeilemaan Jessican aamiais- ja lounaspaikan herkkuja itse.

Pidin Jessican ideasta käyttää itse tekemiään säilykkeitä ravintolassaan. Näin hän voi käyttää esimerkiksi hedelmiä, joihin muut kokit eivät koska, koska ne ovat kolhiintuneet matkalla. Tai porkkanan varsia tai muita osia, jotka normaalisti heitettäisiin pois.

Ja mikä se hotein aamiainen on? Karppaajat ja vegaanit vapiskaa: se on riisikulho kananmunalla ja fetalla sekä viiniheinäpestolla (sorrel pesto). Odotan hulluna kevättä kun oman puutarhani viiniheinät alkavat taas kasvaa.

Kuuntele Jessican osa täällä.

The Tim Ferriss Show ja Naval Ravikant

Suosittelen kuuntelemaan sekä start up -enkeli Naval Ravikantin ensimmäisen haastattelun sekä hänen tuoreen q&a-monologinsa jos sinua kiinnostaa start up -yrittäminen, onnellisuus, vauraus tai hyvä elämä.

The Tim Ferriss Show on ykköslempipodcastini. Navalin jaksot ovat sen parhaimmistoa.

Naval Ravikant on menestynyt start up -yrittäjä ja sijoittaja, joka puhuu todella avoimesti, rehellisesti ja suoraan elämästään ja start up -yrittämisestä.

Molemmat osat olivat täynnä niin hienoja ja mielenkiintoisia ajatuksia, että pitäisi melkein litteroida koko juttu tähän, jos niitä alkaisi listata.

Yksi pysäyttävimmistä ajatuksista oli se, että varsinkin tullessamme vanhemmaksi, aika tulee arvokkaammaksi kuin raha.

Tätä Navil demonstroi kysymällä menestyneiltä kavereiltaan seuraavan kysymyksen:

kuinka monta vuotta sinun pitäisi saada elämääsi lisää, jotta antaisit kaiken menestyksen ja rahan, mitä olet saavuttanut (mutta saisit pitää kaikki rakkaasi, hyvän fyysisen kunnon ja tietotaidon, jolla voit hankkia omaisuutesi takaisin).

Nuoremmat ihmiset sanoivat ehkä viisi tai kymmenen vuotta, mutta mitä vanhemmasta ihmisestä oli kyse, sitä arvokkaampaa aika hänelle oli.

Jotkut olisivat olleet valmiita antamaan koko jättiomaisuutensa, jos se antaisi heille yhden vuoden lisää aikaa rakkaidensa kanssa.

Navil sanoo myös olevansa paljon tarkempi siitä, mihin hän käyttää aikansa, kuin mihin hän käyttää rahansa. Rahaa hän uskoo saavansa aina tarvittaessa lisää. Hänen aikansa tällä planeetalla on rajallinen.

Niin kuin on sinun ja minunkin.

Kuuntele Naval Ravikantin ensimmäisen haastattelu täällä ja hänen q&a-monologinsa täällä.

Mitä hyviä podcasteja sinä olet kuunnellut viime aikoina?

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

1 ajatus aiheesta “Hullu suomalainen, trendikkäin aamiainen ja miksi aika on kalliimpaa kuin raha”

  1. Tykkäisit Katri varmasti Katy Bowmanista. Alunperin ihan tiedenainen ihmisen liikkumisen fysikaalisista lainalaisuuksista (biomechanics). Nyttemmin paleo/unschooling/kouluttaja-kirjailija, joka osaa selittää asiat ymmärrettävästi ja jolla on ihanan terävä huumorintaju!
    http://nutritiousmovement.com/podcasts/

    Suosittelen lämpimästi muillekin kuin liikunnan alan ihmisille. Kun on jonkin aikaa häntä seurannut, alkaa olla vaikea pukea korollisia kenkiä ja alkaa huomaamattaan istumaan useammin lattialla kuin sohvalla…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top