Bongaa mielenrauha (ja minut kuusijuhlassa)

Sen kunniaksi että kohta julistetaan taas joulurauha, haluan muistuttaa että mielenrauha on aina vain yhden ajatuksen päässä.

Oletko koskaan kokenut ilmiötä, jossa ensin sinusta tuntuu että meneillään on ihan hirveä hässäkkä tai jopa suoranainen kaaos? Asioita tai tehtävää on liikaa — tai tilanne jossa olet on niin uusi ja yllättävä ettet heti tiedä miten toimia.

Juuri kun sinusta alkaa tuntua ettei hommasta tule mitään, mielesi tyyntyy. Ehkä tyyntymiseen liittyy jokin ajatus tyyliin ”okei, ei tää murehtimalla parane, nyt mä vaan alan hommiin” tai vaikka vain sanat ”nyt riittää”.

Tilanne on täsmälleen sama kuin hetkeä aikaisemmin, mutta kokemuksesi siitä on toinen.

Mikä ihmeellisintä, rauha valtasi sinut vaikka et tehnyt mitään erityistä. Jälkeenpäin ajatellen ilmiö et itsekään tiedä mitä tapahtui. Tiedät vain että mielen tyynnyttyä pystyit toimimaan ja hoitamaan sen mikä oli hoidettavissa. Tai ainakin minimoimaan vahingot. Tai ehkä seurasit ikään kuin sivustakatsojana tilannetta, jossa tunteella mukana oleminen olisi voinut olla liian tuskallista.

Sillä tavalla ihmismieli toimii. Meillä kaikilla on sisällämme tämä sama järjestelmä, joka palauttaa meidät mielenrauhaan — silloinkin kun olemme varmoja ettei meillä ole sitä.

Vaikka useimmilla pahin hässäkkä on tässä vaiheessa jo ohi, haastan sinut bongaamaan tällaiset tilanteet joko viime päivien ajalta tai tulevan viikon ajan.

Minut voit puolestaan bongata äitini kanssa Ylen TV1-kanavalta tänään jouluaattona noin klo 15:10 kun osallistumme Ylen Kuusijuhlan suoraan lähetykseen.

Rakkaudella

Katri Manninen eli ”Kamu Mantelimurske

joulu

P.S. Jos joululahjojen ostaminen on jäänyt viime tinkaan tai haluat lahjoittaa itsellesi jotain erityistä, kutri.net:in VIP-jäsenyydet ja nettikurssit ovat myynnissä enää viikon ajan, (mutta voimassa vuosikausia tämänkin jälkeen).

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä tekstin tuottamisessa, käsikirjoittamisessa tai opinnäytetöiden tekemisessä?

Tsekkaa Kurssisivuiltani kurssit.kutri.net esim. Kirjoittajajäsenyys, Opinnäytetyökurssi tai Tekoäly yrittäjän kaverina -kurssi, joilla kaikilla opetan muun hyvän lisäksi tekoälyn käyttöä erilaisten tekstien tuottamisessa.

1 ajatus aiheesta “Bongaa mielenrauha (ja minut kuusijuhlassa)”

  1. Raaka-Arska

    Hyvvää joulua. Taas oli tutunkuulosta tekstiä. Mullaki on tollane sissäine järijestelmä. Ongelma o vaa se että järijestelmä kaipaa sillontällö päivitystä vähänniinku mäkbuukki. Oma käyttis o vaan hankalampi päivittää ku ei oo mittää äppistorree tai sensellasta josta ne paketit valluu alas kuha o noppee netti.

    Nositte siihe haasteesee. Kato tossa yks päivä nasahti kunno kerros vitiä ja voi helevettiläine että oliki sitte tuiskuttanu oikee kunnolla. Istuin pirtissä kiikussa ja otin vähä suolapallaa ja luin maaseuvuntulevaisuutta. Otin oikee kunnon pannukahavit ja ryystin lautaselta kolome sokeripallaa hampaittevälissä. Tihirustin ulos ja mieti ettei millää jaksa vettää lapikkaita jalakaa ja lähtee kollaamaan. Sitte yhtäkkiä tajusi että ei helevetti posteljooni o perkele tulossa pojanpoja Uuvesta Seelannista lähetettyje joululahajoje kanssa. Tai oikeemmi sanoe pakettikorttie. Sitte Hilima sano kanssa että ota Arska perhana ny ittee niskavilloista kii ja kola kättee. Ja niihä siinä sitte kävi että kääräsin jalakarätit ja vetäsin lapikkaat ja painoi ulos ja pukkasin lumet pois tieltä ja pihaltaki. Ja oha se niinki että potkuriki luisti mukavasti kolatulla tiellä ku kävi hakemassa paketit postiasiamieheltä. Ny o paketit pirtissä ja kiikkutuoli natisee niinku hirret silloku pakkane lähtee kevväällä tippumaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top