Onko opinnäytetyösi yhä tekemättä?

Tiesitkö, että tällä hetkellä jopa sadalla tuhannella (tai sadoilla tuhansilla?) ihmisillä on vähintään yksi opiskelemansa tutkinto suorittamatta loppuun, koska he eivät ole saaneet opinnäytetyötään tehtyä? Oletko sinä ehkä yksi heistä?

Ei hätää! Minulla voi olla ongelmaasi ratkaisu!

Kyselin pari viikkoa sitten millaiset asiat estävät ihmisiä tekemästä opinnäytetyötään valmiiksi ja millaista tukea he toivoisivat opinnäytetyön tekemiseen. Sain yli 50 vastausta ja olen nyt laatinut osin niiden pohjalta opinnäytetyökurssia, joka vastaisi tähän ongelmaan.

Olen päässyt kurssin tekemisessä jo siihen pisteeseen, että uskallan laittaa sen ennakkomyyntiin.

Olen nyt ladannut kurssimateriaaleihin Opinnäytetyön salaisen reseptin eli Tieteellisen tekstin palikat ja kysymykset -tiedoston PDF-tiedostona ja kahtena eri Word-mallipohjana.

Tämä 25 sivua pitkä tiedosto ohjaa sinut askel askeleelta löytämään ja kirjoittamaan vastaukset 32 kysymykseen, joista tieteellinen tutkimus koostuu. Tämä on paras opinnäytetyöohje, joka kertoo rautalangasta vääntäen millainen on opinnäytetyön rakenne!

KYLLÄ, kaikki tieteelliset kirjoitukset vastaavat tavalla tai toisella 32 kysymykseen, jotka voidaan jakaa 10 osa-alueeseen. Eri rakenteissa (esim. IMRD) nämä osa-alueet/kysymykset on jaettu vain eri otsikoiden alle.

Löysin nämä kysymykset ihan itse lukemalla yli 10 erilaista opinnäytetöiden tekemisestä ja/tai tieteellisestä kirjoittamisesta kertovaa kirjaa + useamman yliopiston ja ammattikorkeakoulun opinnäytetyöohjeet.

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että koska kyseisiä oppaita ja ohjeita kirjoittavat ihmiset ovat yleensä oppineet itse vain yhden tai korkeintaan kaksi mallia (eli nämä IMRD:t jne.), he näkevät vain metsän eivätkä puita.

Kurssin neljä tärkeintä luentoa on katsottavissa.

  • 60 min mittaisella Johdanto-luennolla käydään läpi opinnäytetyön valmistumisen esteet ja tehdään yleiskatsaus kurssilla käsiteltäviin aihepiireihin. Siellä myös käydään tieteellisen tekstin palikat ensimmäistä kertaa läpi.
  • Noin 75 min pitkällä Henkiset esteet -luennolla käydään epäonnistumisen pelon, huijarisyndrooman, perfektionismin ja suurteossyndrooman kimppuun ja näytetään myös miten voit käyttää tekoälyä apuna ideoinnissa.
  • 1 h 37 min pitkä luento Johdatus opinnäytetyön kirjoittamiseen auttaa sinua ymmärtämään mitkä ovat opinnäytetyön rajat ja vaatimukset ja tutkimuksen eri tasot.
  • 1 h 28 min pitkällä luennolla Tieteellisen tekstin rakenne käydään läpi tieteellisen tekstin 10 palikkaa ja 32 kysymystä, jotta sinun on helpompi alkaa täyttää omaa opinnäytetyösuunnitelmaasi.
  • Bonuksena 32 min pitkä Tekoäly opinnäytetyön tekemisen apuna -luento näyttää miten voit hyödyntää tällä hetkellä parhaiten opinnäytetöiden suunnitteluun ja sparraamiseen sopivaa tekoälybottia opinnäytetyösi tekemiseen.

Seuraavaksi materiaaleihin lisätään luennot opinnäytetyön aiheen ja tutkimuskysymysten määrittelemisestä sekä tutkimuskirjallisuuden keräämisestä ja lukemisesta viitteidenhallintaohjelma Zoteron avulla. Varsinkin tämä jälkimmäinen luento voi helpottaa radikaalisti viitteiden hallintaa.

Niiden jälkeen ovat valmistumassa Ajan, energian ja keskittymisen hallintaa käsittelevä luento sekä Projektinhallinta-luento.

Lopullisen opinnäytteen kirjoittamista käsittelevät luennot valmistuvat näillä näkymin vasta elokuun ensimmäisellä viikolla.

Opinnäytetyökurssi täydentyy yhä

Lopuksi päivitän projektinhallinta-osion sekä tekoälyoppaat.

Näillä näkymin kurssilla tulee olemaan noin 10 tuntia videoluentoja, jotka on litteroitu ja editoitu myös tekstiksi. Sen lisäksi saat ladata itsellesi kaikki luentojen diat, tehtäviä, työpohjia ja ym. mukavaa.

Suunnitelen myös Notion-pohjaista projektinhallinta ja työkirjana-käytettävää mallipohjaa, jonka voisit ottaa käyttöön, mutta jos saan sen tehtyä, sen julkaisu menee elokuun puolelle.

Olen asentanut sivustolle myös keskusteluryhmän siltä varalta, että kursseille, webinaariin tai syyskuussa alkavaan opinnäytetyöpajaan osallistuvat haluaisivat vaihtaa ajatuksia ja jakaa vertaistukea toistensa kanssa.

Paras koskaan tekemäni kurssi

Olen tätä ennen tehnyt kymmenkunta erilaista verkkokurssia (plus livekurssit päälle) ja tämä on kyllä ehdottamasti paras tekemistäni kursseista.

Olen myös saanut hyödyntää tekoälyä monipuolisesti kurssin tekemisessä niin kuvituskuvien tekemisessä, videoäänitteiden litteroinnissa, tekstin muokkaamisessa kuin ideoinnissa, joten osaan jakaa kanssasi parhaat vinkit tekoälyn käyttämiseen.

Erityisen ylpeä olen Tieteellisen tekstin palikat ja kysymykset -työpohjasta, joka johdattaa opiskelijan kirjoittamaan opinnäytetyöhön vaadittavat tekstit ns. kädestä pitäen.

Jos oma tai läheisen opinnäytetyö jumittaa, suosittelen tsekkaamaan opinnäytetyökurssin.

Tässä vaiheessa vielä päivittyvä (eli keskeneräinen) kurssi on ennakkomyynnissä 31 eurolla (sis. alv 24 %). Hinta nousee 46 euroon 1.8.2023 ja 62 euroon kun kaikki pääluennot ovat valmiit (oletettavasti elokuun ensimmäisellä viikolla).

Itse olen sitä mieltä, että pelkästään Tieteellisen tekstin palikat ja kysymykset -työpohja siihen liittyvine videoineen ovat vähintään 100 euron arvoinen, koska se säästää niin paljon aikaa ja turhaa stressiä, kun opiskelijan ei enää tarvitse miettiä ja muistella mitä kaikkia asioita opinnäytetyöhön pitäisi kirjoittaa.

Voit ennakkotilata Opinnäytetyökurssin täältä: https://kurssit.kutri.net/tuote/opinnaytetyokurssi

Jos olet ennestään kutri.net:in VIP-jäsen, saat automaattisesti lukuoikeudet opinnäytetyökurssille.

Tällä tunnin mittaisella videolla kerron tarkemmin siitä, miksi ihmisten opinnäytetyöt jäävät tekemättä ja miten opinnäytetyökurssini ja opinnäytetyöpajani voivat ratkaista tämän ongelman.

Haluaisitko jutella Katrin kanssa?

Voit varata ajan keskusteluun osoitteessa kurssit.kutri.net. Löydät sieltä myös Kirjoituskurssin, joka opettaa sinulle kuinka voit kirjoittaa kirjan, käsikirjoituksen ja televisiosarjan konseptin.

Herättikö juttu ajatuksia? Kommentoi rohkeast!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.